-
mor ve ötesinin kral müzik saçmalıkları gecesinde "ödülünüzü aldınız bir şey söylemek istermisiniz" şeklindeki klişe soruya verdikleri "her yıl binlerce ağaç yok olup gidiyo lütfen ağaçları koruyalım" şeklindeki sosyal içerikli cevabına takıldım kaldım. müzik yapan insanlar müziği bi şeyleri(siyasi görüş) anlatmak uğruna kullanmalı mı; yani şarkının içinde ulan bak ne ince mesajlar vermişler dedirtecek müzik mi mı yoksa hiçbir mesaj verme çabası olmayan sadece müzik yapmak için yapılan müzik mi makbuldür
-
Müzik başlı başına bir siyasettir...
Ancak Mor ve Ötesi siyaset yapmıyor, onlarınki kuru gürültü....
Kitaplardan dergilerden köşe yazılarından filan okumuşlar rock çı adam savaşa karşıdır, rockçı adam doğaya verilen zararlara karşıdır carttır curttur...
Piyasada imaj yapmış olmak için söyledikleri bir cümle o piyasa kanalındaki açıklamaları...
Gizli mesaj diyorlar onuda anlamış değilim....
"Cambaz" bir halt anlamadım şarkıdan ne diyor bu diye soruyorum gizli mesaj diyorlar...
Kardeşim bu kadar gizlemeyin meaajınızı belli olmuyor...
Mesaj dediğin "The Wall" da olduğu şekilde kabak gibi açık seçik olmalı...
saygılarımla
pesimist
-
şimdi sen tek rock müzik olarakmı diosun yoksa tüm müzikleri kapsayan bi sorumu soruosun anlamadım.bence müzik dediin insanı anlatmalı.nassı anlatırsa anlatsın.
-
şimdi kardeşim, senn sorduğun soru
(müzik müzik için midir yoksa ne içindir) mor ve ötesinin verdiği cevap kadar gereksiz anlamsız biçimsiz.
müzik bir şey için değildir bu bir !
müzik pesimistin dediği gibi başlı başına bir siyasetti bu iki!
siyaset dediğin şey sadece mecliste , seçim zamanlaınd aolan şey de değildir, aşk bile bir sitasettir.
yani neymiş ? bir yerlerde , havada, karada ''siyset'' diye bir şey yoktur
siyaset bir işleyişdir.
mor ve ötesi dümbükleri (hep söylüyorum)
gül kendine albümünde, havalr soğuk ama evsiz yok kimse takmaz, para varmı havalarnasıl, kim demiş ülkem geri kalmış diye yavşak yumuşak kıvırarak şarkı söylüyordu da n'e oluverdi, ağaçlara takıtılar, canbazı bilmem kime söylediler.
amatörlerken, organizatörlerin parasının yetmediği organizasyonları kendi paralarıyla düzenlyen adama kimiler ne zor geldide 'sosyal'ist oldu..
herşeyi geç de,
MÜİZK HİÇ BİR ŞEY İÇİN DEĞİLDİR.
SANAT HEPTEN ÖYLEDİR.
YAPAN İÇİNDİR.
-
gerçek müzik hayatın,olayların müzisyenin penceresinden bir yansımasıdır.kitap gibidir yani.müziğin siyasal olanıda,aşk için olanıda,..........,barış için olanıda vardır yani.
birde piyasa müzik vardır.şuan günümüzdeki alternatif rock mesela.hep aynı şeyler,aynı giyimler,aynı basitlikler ve duygusuzluklar.popülarite müziğidir anlayacağın.bu müzik türü popülerlik için,para için,kız için,popüler sistemce kandırılmış insanlara sunulmak için yapılır.
ayrıca nasıl siyasi dergiler,kitaplar bastırılıyorsa siyasi müziklerde bastırılmaktadır.mesela s.o.a.d.nın arkasında ermeni lobisinin olması gibi...
sen tak jimi hendrix'i gerçek müzik dinle....
-
şimdi kardeşim, senn sorduğun soru
(müzik müzik için midir yoksa ne içindir) mor ve ötesinin verdiği cevap kadar gereksiz anlamsız biçimsiz.
demişsin anlamsız ve biçimsiz bulduğun soru müzik insan hayatına girdiğinde sorulan ilk sorulardan biridir. müzik ne için yapılır mor ve ötesi bir örnekti bütün müzik türleri için geçerli bu soru anlatmak istediğim müzik bi mesaj vermek zorunda mıdır değilmidir ki bence değildir gerçi sen de anlamsız bulduğun sorunun cevabını vermişsin
-
öncelikle sorunun yanıtını vereyim müzik bence zevk içindir.
Ya arkadaşlar siz neden mor ve ötesini beğenmiyosunuz???????
-
aynen öyle.
bazı soruların cevabı bulundugunda devinim biter. durulur.
bu da öyle bir sorudur.
sana verdiğim cevap da , boşluk dolduran bir şey değil, yani ceavp sayılmaz..
ama sen cevabını almışsın..
(helal)
-
cevabının bulunduğunu nerden çıkardın
-
cevabının bulunduğunu nerden çıkardın