Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Her müzisyen nota bilmek zorundamıdır?

• Metalitan • 10 Ocak 2006 23:03 • #491629
    bilmeden olunurmu müzisyen.yoksa müzisyen denen insan notayı bilmek zorundamı.geçen böyle bi geyik çıktıda ondan sordumdu
  • dexter_holland • 10 Ocak 2006 23:10 • #491631
    Evet. Nasıl her yazar okuma yazma biliyor, her ressam renkleri biliyorsa. Kavga çıkarmak istemem ama aksini söyleyen sadece kendini haklı duruma çıkarmak isteyen nota bilmeyen ve öğrenemeyen insanlardır. Nota bilgisi öğrenmek en fazla 6 saatlik bir süre alır.
  • JimiExperience • 11 Ocak 2006 01:07 • #491637
    Bence hayır.Çünkü yapılan müzikleri kulağınla duyuyorsun notaları istediğin gibi yazarsın.müzik akılda başlar.ünlü besteciler bile saatlerce binlerce nota çalarak akılda tutup iyice çaldıktan sonra onu notasyon yaparlar.Marty friedman'ı tanıyorsanız o öyle diyor.Kendisine nota bilmediğim için bizzat bu soruyu sitesinde sormuştum ve cevabını bana bu şekilde vermişti.
  • kkurt • 11 Ocak 2006 01:20 • #491639
    nota öğrenmek kolaydır ama adamı müzisyen yapmaz... bilsen fena olmaz ama, aksi halde herkez ayrı bi telden çalar.
  • dawulcu15 • 11 Ocak 2006 02:06 • #491640
    bence kesinlikle hayır kurt cobain müzisyen değildi yani onu mu diyosunus???ayrıca gitaristlere haksızlık yapmayın gitar notası öğrenmek işkence bence ama davul notasını 2 saatte falan halletmiştim ilk zamanlar...
  • dickens • 11 Ocak 2006 02:11 • #491644
    Türkiye'nin sağlam basçılarından Demirhan Baylan bu konuda şunları söylüyor ki bence de son derece haklı.

NOTA OKUMAK ZORUNDA MIYIM?

EVET... desem kızarsınız değil mi? Demeyeceğim zaten : ) Elbette ki zorunda değilsiniz. Okula da gitmek zorunda değilsiniz. Para kazanmak da zorunda değilsiniz. Hatta yaşamak bile zorunda değilsiniz. Ancak... yaparsanız sizin için iyi olur. Okuma yazmayı biliyorsunuz ki şu anda benim yazdıklarımı okuyarak bir iletişime girebiliyorsunuz. Ve ümit ediyoruz ki bu iletişimden daha büyük yararlar sağlayacağız. Aynı zamanda okuma yazma bildiğinizden dolayı ona buna sormaya gerek kalmadan doğru otobüse binip evinize dönebiliyorsunuz. Nota okumak da böyle işte.

Hiç şüphesiz ki müzik işitsel bir sanattır. Sadece duyarak öğrenilebilir. Sadece dinleyerek geliştirilebilir. Başka bir sektör var ki buna çok benziyor; Politika. Politika da sadece konuşarak ve dinleyerek öğrenilebilir. Okuma yazma bilmeyen ya da bilse de hayatında adamakıllı bir kitap okumamış birisine oy verir miydiniz? Ama okuma yazma bilmeyen müzisyenleri dinliyoruz... Liderlik de böyledir. Bütün dünyayı dize getiren Cengiz Han okuma yazma bilmezdi. Ama bu hangi yıllarda olmuştu? Cengiz Han'ı geri ister misiniz?

Hem Türkiye'de hem de dünyada bas gitarla ilgili yararlanabileceğiniz binlerce yayın, kaynak var. Nota okumayı öğrenmeyerek reddettiğiniz işte budur. Kararı siz vereceksiniz.

Hayır... nota okumak zorunda değilsiniz.
  • hiyerrapol • 11 Ocak 2006 02:14 • #491645
    ritimle nota bilgisi biraz birbirine karıştırılmış.. notaları belki kulağı olan bi insan gayet rahatlıkla tekrarlayabilir ya da algılayabilir ama ritim konusunda aynı fikirde değilim

gitar önden gider adam şarkıyı arkadan söyler, memlekette yeterince petek dinçöz var zaten...
  • kkurt • 11 Ocak 2006 02:38 • #491648
    hayır tam tersini söylüyorum. ama nota öğrenmenin işkence olduğu konusunda aynı fikirde değilim bence çok kolay. alfabe gibi.
  • dickens • 11 Ocak 2006 04:18 • #491650
    senin fikrindir.ama bence son derece haklı.nota öğrenmek iki akor basmaktan bile daha kolay.nota şart bence.
  • pUnKeR • 11 Ocak 2006 04:23 • #491651
    zenci veya şoparsanız gerek yok..