Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Her müzisyen nota bilmek zorundamıdır?

• splendour • 1 Şubat 2006 23:03 • #493301
    zaten seviye ilerlemişse hiç nota bilmiyorum denilemez çünkü mutlaka bişekilde notadan falan bişeyler kapılmıştır öğrenmek için ayrıca birşey yapılmasa bile...
  • larka • 2 Şubat 2006 01:51 • #493306
    valla jimi hendrixe müzisyen demiyorsanız eyvallah...
  • Serpent_King • 2 Şubat 2006 05:06 • #493316
    valla jimi hendrixe müzisyen demiyorsanız eyvallah...

sadece o mu acaba... bi düşünün bakalım
  • kutay__ • 2 Şubat 2006 10:18 • #493318
    sadece nota okumak değil olay. o işin en kolay kısmı alfabesi. bence bu işi ciddiye alan birisi müzik teorisinide öğrenmelidir. kimse cok sesli müziğin teori bilmeden yapılabileceğini iddia edemez. tek başına teori bilmeden bir şarkıyı gitarla vs. ile calabilirsiniz ama müzik teorisi olmadan grupla o şarkıyı çalamazsınız. gerçekten cok farklı şeyler bunlar. bilmek kötü birşey değildir. yaratıcılığınızın katili de olmaz kesinlikle. tam aksine kafanızdakini çok daha iyi aktarabilirsiniz. ama faydasız ilim yüktür. internette çok iyi siteler var tabi çoğu ingilizce. tr de çok iyi bilen insanlardan ders alabilmek mümkün. kitaplar var. mesela en başlangıç olarak paraşkev haciev'in pan yayınlarından temel müzik teorisi diye bir kitabı bence her müzikle uğraşan kişide bulunması gereken bir kitap. tamamını okumasanız bile ara sıra göz atsanız dahi çok şey öğrenebilirsiniz.

jimi hendrix vs gibi örnekler bu tartışmalarda sürekli verilir. ama o gibi adamların günde kaç saat gitar çaldığı, kimlerle çaldığı ve öğrenme yeteneklerinin yüksekliği gibi faktörleri de bilmek lazım. dolayısıyla efsaneler üzerinden bilgisizliğe, tembelliğe prim yaptırmamalıyız. bir işe gönül veren insan ilk önce o işin nasıl doğru yapıldığını öğrenmek ister. öylesine takılanlarda kendinilerini şahane çalıyor zanneder.

www.5ceker.dinozoruz.com
  • REaDinGMyeYEs • 2 Şubat 2006 10:30 • #493319
    kutay a hak veriyorum ama illaki nota bilmek gibi bi mecburetin yok eger kulagin varsa her seyi basarabilirisin ama notalari bilirsen bi avantajin daha olur

haksizmiyim?

<Mc Meltem>
  • dexter_holland • 2 Şubat 2006 12:30 • #493328
    kutay çok haklı. Ama benim eklemek istediğim birşey var. Hendrix'in Cobain'in nota bilmediğini iddia etmek saçma olur. Pekala işe başladıklarında nota bilmiyor olabilirler fakat plak şirketleri sandığınız kadar gerizekalı değildirler. Mutlaka nota öğrenmelerini isterler sanatçılardan. Şu nota bilmiyor, bu nota bilmiyor demek bir kanıt değil. Emin olun ki hepsi de teknik bilgileri öğrenmişlerdir.
  • _soloistdeve_ • 2 Şubat 2006 23:06 • #493363
    Ben nota biliyorum mesela ve her zaman da bunun yararlarını görmüşümdür. Beste yaparken özellikle. Nota müziğin dilidir neticede. Ama nota bilmeyen müzisyen olur mu? Bal gibide olur. Chris Oliva vardır mesela savatage'ın ölen gitaristi. Düşünün adamlar progressive yapıyodu ve herif nota bilmeden yapmış o besteleri. Ha bilmek gerekir aslında büyük kolaylık ve müziğe hakimiyet sağlar. Ama belleğiniz sağlamsa kulağınızda iyiyse şart değil...
  • Serpent_King • 3 Şubat 2006 01:10 • #493374
    opeth in bestelerini yapan mikael nota filan bilmiyor ve hiç de öyle üstün mükemmel bir gitarist de diğil , ama o tarzdaki en melodik , armoni manyağı besteleri kendisi yapmıştır.ben sadece nota bilmeyene müzisyen denmez lafına karşıyım , ama tabi ki de bilmek güzel bişey kendimden biliyorum :)
  • klavyeci • 3 Şubat 2006 02:02 • #493380
    Nota bilgisi öğrenmek en fazla 6 saatlik bir süre alır.

ulan bu kadar basitse ben niye her gün deşifre çalışıyorum.dalgamı geçiyon
  • lemon_usa • 3 Şubat 2006 02:06 • #493382
    evet efenim bilmek zorundadir.o zaman ona muzisyen demeyiz dimi? aaaaaa!