Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Her müzisyen nota bilmek zorundamıdır?

• paradigm_shift • 3 Şubat 2006 10:07 • #493386
    nota bilmenin ne demek olduğunu bence ezici çoğunluk bilmiyor,o yüzden ben de bilinçli davranıp bu forum başlığında herkesin biliyorum dediği bilgilerden daha çok bilgi bilip bilmediğim yarışına girmeyeceğim."armoni bilmek şart" diye ekleyerek de bu incecik çizgiyi yalar geçerim.haydi eyvallah.
  • dexter_holland • 3 Şubat 2006 11:55 • #493389
    Temel bilgilerden bahsediyorum canım, sonrasında alışkanlıkla hız kazanırsın.
  • TheCanMeButThe • 3 Şubat 2006 12:38 • #493394
    ibraam tatlıses bilem baazen si evladım siiii diye bağırıyor orkestraya
    bi şarkı pesmi yoksa tizmi nota bilmeden nasıl bileceksin
    hadi bildi asıl izah edeceksin
    yoksa birisi diez basar diğeri bemol grup çalışması oldu sana grup çatışması
  • violoncellist • 12 Şubat 2006 10:26 • #493884
    arkadaşlar eğer gerçekten 'müzisyen'den bahsediyorsak tabi ki nota bilmek zorunda. sadece nota değil müziğin diğer birçok tekniğini de bilmek zorunda. teori olsun armoni olsun form olsun... hepimiz az çok matematik biliriz mesala toplama, çıkarma... ama bunları bilen bi adam tutup da 'ben mühendisim' veya 'fizikçiyim' diyemeyecekse, biz de sadece notaları öğrenip 'ben müzisyen oldum anne(!)'diyemeyiz. aksi taktirde zaten amatörsünüzdür. yani müzisyen nota bilmeli mi gibi bir başlık altında tartışmaya gerek kalmaz! gerek olmasaydı neden insanlar müziğe ömürlerini adayıp hergün yeni bişey keşfetsinler ki ama? konservatuarlar, müzik ve sahne sanatları da kapansın hatta! hepimiz güzelce alalım elimize birer enstruman, yeni bişey üretmeden sürekli kulaktan eskileri çıkarmaya çalışalım müzisyen olalım değil mi ama ?!
    saygılar... :)
  • nefretimsin • 12 Şubat 2006 10:50 • #493888
    fallaha doğru yaa:PpP yorumun gözlerimi yaşarttı:) ama haklısın gercekten. yani bence..
  • morphinebaby • 12 Şubat 2006 20:34 • #493917
    eğer müzisyen sadece kendi şarkılarını yapıp çalıcaksa başkasının şarkılarını çalmıycaksa nota bilgisi şart değil bence.Ama eğer başkalarının şarkılarınıda çalıcaksa tamamen doğru çalabilmesi için nota bilgisi gerekli.Bi şarkıyı dinler ve notalarını çıkarmaya çalışır kendi bilgisi kadarıyla ama tam olarak doğru olmaz...
  • morphinebaby • 12 Şubat 2006 20:37 • #493918
    işte bu=)
  • nazmiyyeaah • 13 Şubat 2006 11:23 • #493952
    eyvalaaah!
    sağlam yorum usta.
    (tanıdık bir üslup hımm..)
    doğru lafın üstüne başka ne denir?

kendimden biliyorum düşe kalka birşeyler çalmaya çalışıyorum çalmasına. yeni melodiler üretme mevzuunda da kafam çalışır ama bunu bir profesyonelle konuşurken kem küm ediyorum bu da ağrıma gidiyor tabii. burda çıkış var burda coşçan burda az bi hüzün kat nınınınım falan

harbiden bi insan ciddi ciddi müzikle uğraşıyor ve kabına sığmayıp da üretiyorsa bunu nasıl ifade ediyor?
    hadi benim ses kayıt cihazım var mırıldanıyorum, gitarla bişeyler çıkarırken kaydediyorum da. bunun işyeri ortamı var otobüs durağı var otobüsün içi var. heryerde piskologun not düşmesi gibi konuşamıyosun kayıt cihazına..bu işe kafayı takmış olan insanlar nota bilmeden nasıl yapıyorlar bunu?

nota şart be abilerim ablalarım yav yapmayın yavv..
  • violoncellist • 18 Şubat 2006 00:17 • #494128
    :) ilk defa bana karşı çıkan biri olmadı!çok duygulandım :)
  • karayansima • 20 Şubat 2006 00:27 • #494227
    violoncellist bence olaya noktayı koydu...