Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Her müzisyen nota bilmek zorundamıdır?

• mehmetallica • 20 Şubat 2006 00:42 • #494230
    Notasız belki bir yere kadar.. O da kendi çapınızda... Bir yerden sonra şart oluyor..
  • Serpent_King • 20 Şubat 2006 02:38 • #494234
    ulan bu kadar basitse ben niye her gün deşifre çalışıyorum.dalgamı geçiyon

hakaten ya :)))))
  • Serpent_King • 20 Şubat 2006 02:41 • #494235
    sen bi can kulağıyla opeth dinlersen , sıfır nota bilgisiyle nasıl müzik yapılabileceğini görebilirsin.müzisyen olunabileceğini de tabi.
  • fibonacci • 20 Şubat 2006 15:53 • #494253
    "Nota bilmek" derken kastettiğiniz genel Armoni bilgisi mi? Yani seslerin aralarındaki ilişkiler mi? Yoksa duyduğu bir melodiyi notaya dökme ve okuduğu notayı seslendirme işi mi? İkisi tamamen farklı şeyler olmasına rağmen aynı şeymiş gibi bahsedilmiş burada... Pek birşey sorayım, diyelim ki birsürü yaylıları, üflemelileri falan olan(buradaki "sert" çocukların çokluğuna dayanarak söylüyorum) bir senfonik metal parçası yaptınız. Sonra işte piyasada bu enstrümanları en iyi çalan müzisyenleri topladınız girdiniz stüdyoya, ama yaylıların çaldığı birşeyi beğenmediniz diyelim. Adamlara "abi orada gıy gıy değil de vıy vıy yapın" mı diyeceksiniz yoksa istediğiniz şeyi şak diye notalarıyla adamların önüne mi koyacaksınız?
  • utku_death • 20 Şubat 2006 16:29 • #494255
    nota bilmek zorunda değil belki ama sesi çok iyi bilmek zorunda!!...
  • Serpent_King • 20 Şubat 2006 16:53 • #494256
    senin de farkedebileceğin gibi konunun başlığı her müzisyen nota bilmek zorunda mıdır.bu başlığa göre yorum yaptım ben sadece , biraz anlayan bi insan bir senfonik metal grubundaki herkesin nota bilmesi gerektiğini bilir zaten.siz opeth müzik yapmıyor diyorsanız tabi o yönde haklı olabilirsiniz zevk meselesi çünkü.ama mikael ne armoni bilir , ne nota ne akor.akla gelebilecek hiçbir bilgisi yoktu adamın morningrise ı ya da orchid i yaparken.
  • Mad_Slayer • 4 Mart 2006 11:29 • #494825
    müzisyenin nota bileni kabuldür, ama adam çatır çatır çalıyodur ama nota bilmiyodur saygı duyarsınız. benim için bu 2 taraf arasında karşılaştırma yapmam tabi bu benim tercihim, mesela tüm modların ve gamların alayının ansiklopedisini yazacak bi insan olan satriani ile harmonik minörden başka bi gam kullanmayan malmsteenin yerleri benm için farklıdır sonuçta bilene de tapılır bilmeyene de...
  • TheCanMeButThe • 4 Mart 2006 16:15 • #494839
    tapılmaz
    azcık dikkat :)
  • SONofJACKASS • 4 Mart 2006 20:29 • #494845
    sanırım dünyada nota bilmeyen bi çok sanatçı var ama bi şekilde ister istemez öğreniyorlardır ürettikçe,kendiliğinden