Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

İbrahim Tatlıses ve Müzik

• bigbooots • 27 Haziran 2006 01:04 • #502102
    ibrahim tatlıses'in güçlü bir sesi var şüphesiz.. belki yaptığı müzik arabesk olduğu için ya da kişiliğini, hal ve hareketlerini, söylemlerini beğenmediğimiz için icra ettiği müziği aşağılıyoruz galiba..

peki hangisi??

bir kere arabesk müzik konusunda orhan gencebay aynen şöyle söylüyor:
    (fatih akın'ın belgeselinde)

''1934'te türkiye radyoları kapatıldığı zaman, türk müziğinin türk radyolarından dinlenmediği bir dönemde, halk kendilerine yakın olan arap radyolarını dinlerlerdi.. arabesk adı üstüne 'arap etkinliği' demektir.. 60'larda arabesk müzik yine gündeme gelmiştir.. bu denli arabesk olarak adlandırılan değerlerin, bizim olmayan değerler olsa da aşağılanmasından rahatsızlık duyuyorum.. bu doğru değil!!''

''bizler yapmaya çalıştığımız bazı teknik çalışmaların bizlerden önce mısır'da da teknik olarak yapıldığını gördük.. mısır'ın da aldığı batı'nın tekniğiydi.. türk müziği'nde böyle adetler yoktu.. müziğimizi geliştirmek için böyle çalışmalar yapıyorduk.. ancak bu çalışmalar muhafazakarlar tarafından çok tepki gördü!!''

''bunu yaparken ayrıca mirasımızı zehirlemedik ki.. mirasımız kültürümüz olduğu gibi duruyor.. bunları zaten olduğu gibi hepimiz koruyoruz!!''

çoğumuz orhan baba'yı sever, sayar, saygı duyarız.. şimdi orhan baba'nınki de arabesk; ibo'nunki de arabesk.. o zaman biz büyük ihtimalle ibrahim tatlıses'i yaptığı müzikten çok kişiliğinden, hareket, davranış ve söylemlerinden ötürü sevmiyoruz.. ben buna karar verdim arkadaşlar, bilmiyorum yorumu olan var mı başka??

bu arada ibrahim tatlıses çok yönlü de bir insandır.. şovmendir, mafyadır, vs.. :)
  • bruja • 27 Haziran 2006 01:23 • #502103
    $üphesiz detone olmayan süper bi sese,gırtlağa sahip olan bi şarkıcı abimizdir.. fakat kendisinin ortalamanın altında bi zekaya sahip olduğunu düşünürken ben,kendisi ısrarla tv. karşısında çok zeki olduğunu zannedip, kamerayı kafasına kadar sokup sürekli saçmalaR,gündem yaratıR,vatandaşı çok sağlam uyutuR..(muhtemelen bu nedenden dolayı milletvekilliğine adaylığını koycağını açıklamıştır)...

he bi de şöyle bi durum vardır ki ; ne zaman insana değer verdiğini sölese ertesi günü ya birisini topuğundan vurur ya da birisini döver...

yine de derim ki ben bi "mutlu ol yeter " i (dinlediğim müzik tarzıyla uzaktan yakından alakası olmadığı halde) ibo gibi kim yorumlayabiLiR..

bigbooots'un dediği gibi ben onu yaptığı müzikten çok dawranışlarından dolayı sevmiyorum..

.... ama yine de onu bi "mutlu ol yeter" kurtarmıyo :)
    he bi de noluR bıyıklarını kestirmesin:P
  • nalan81 • 27 Haziran 2006 20:26 • #502263
    ibrahim tadındanyenmez'in özel uçağı varmış biliyomusun?
    mağarada doğmuş olmanın ne demek olduğunu mağaradan çıktıktan sonra unutan bi adamın müziği ne verebilir?

İbrahim Tatlıses in müziği ne verebilir ne veremez tartışılır ama;
    Mağarada doğmuş bir adamın özel uçak alabilecek ekonomik düzeye gelebilmesi insana iyi bir ders verebilir, cüzdanını genişletirken ufkunu genişletememiş olması çok daha iyi bir ders verebilir.
    (Algıda seçicilikle alakalı birşey bu bence, bir insan için öncelikli olan neyse baktığı hikayede onu görür.)
    Ama ne olursa olsun hiç bir şey bize insanları aşağılama lüksü vermez.
    SAYGILAR...
  • lurgutreremo • 10 Temmuz 2006 22:15 • #504039
    harbi müzisyendir adam, benim fikrim bu dur, adamda ses var
  • medussa • 12 Temmuz 2006 21:27 • #504361
    adam tenorun alaaaasssssssıııı operayla uğraşıyor olsaydı dünya da bizi temsil ediyor olacaktı yani süper bir kulağı var adamın detone olduğunu görmedim diyebilirim ama yaptığı tarz bana uymuyor
  • Noryth Aquanum • 12 Temmuz 2006 22:56 • #504377
    Adamın sesi muhteşem.Tek kelimeyle.Ha belki kişilik olarak şerefsizin teki ama mükemmel bi gırtlak var herifte.
  • Holy_Bastard • 13 Temmuz 2006 01:29 • #504395
    Arada şöyle bir fark var yalnız. İbrahim Tatlıses albümü alıp kartonetine baktığında müziği yapan insanların İbrahim Tatlıses dışında herkes olduğunu görürsün :) Ben en son bir Yahudi müzisyen vardı diye hatırlıyorum (Irkçılık amaçlı değil yahudi lafım :))...

Ama Orhan Gencebay müziklerini de kendisi yapıyor...Sadece yorum değil , müzik yaratım aşamasında da var yani :)
  • lena avrıl • 28 Temmuz 2006 01:17 • #506899
    valla ses süper annem çok sever ama ben çok sevmesem de denk gelirse kapatmam yani