Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

rap dinleyenler rock dınleyenler tarafından neden sevilmezz???

• hardrock19 • 2 Ağustos 2006 23:30 • #507985
    mesela ben rap dınleyen arkadaslarım dısında muhattab kurmakta dıger muzık turu dınleyen ınsarlarla anlasamıyoruz neden
  • kkurt • 2 Ağustos 2006 23:36 • #507986
    ah ah sen gençsin bilmezsin, birzamanlar rock adı altında gerçek müzik yapılırdı... o yüzden:D :D

şimdi artık aynı seviyeye düşmüş olduklarından 'ne zevksiz adamlarsınız be! bu da dinlenir mi?' deme hakları kalmamış bulunuyor.
  • lena avrıl • 2 Ağustos 2006 23:54 • #507992
    hardrock arkadaşım
    bak rock melodi arar bence o yüzden rapçileri sevmezler ama ben safkan değilim ceza hastasıyım mvö de ha belki metal dinlesem demezdim böyle ama şu an için seviyorum ikisini de
  • linkin_parkk_ • 2 Ağustos 2006 23:55 • #507993
    bu tamamen sizin uydurduğunuz bişey rap ve rock birbirini sever ben hem rock hem rap dinliyorum. hatta buna örnek çilekeş ve fuatın düeti size büyük bir ders şarkını adı da gözaltı herkese tavsiye ederim dinleyin
  • hardrock19 • 3 Ağustos 2006 11:47 • #508012
    o duetın cezaya karsı yapılmıs oldugunu hatırlatayım fuat cılekesı sevdıgınden veya muzıklerını dınledıgınden degıl cezaya karsı bırseyler yapmak ıstedıgındendır cunku ceza cılekesı sevmez anladınmı ayrıca gecen yaz rock'n coke u ızledın mı bılmıyorum rock sevenler cezayı yuhaladı ve sahneyı terketmesını ıstedı madem hıc bırsey bılmıyorsun neden sacmalıyorsun linkin park?
  • Necrophilliac • 3 Ağustos 2006 12:13 • #508014
    hardrock19;

Kültürle ilgili bir şey.Seviyeler farklı.Yani "Metalciler daha kültürlüdür, rap'çiler daha kültürsüzdür." demiyorum.Ama kavga çıkarsa, ya rap'çi rock'çıdan ya da rock'çı rap'çiden daha kültürsüzdür.

Kaldı ki rock;

Çilekeş'in, Dorian'ın, MVÖ'nün, Kargo'nun yaptığı değildir.Türkiye'de bence belki biraz Duman rock sayılabilir.. Ama diğer isimler çok uzak..

Ha metalden bahsediyorsak;

Metal, karmaşık ritmler kurar(her türü değil) ve sert veya çarpıcı melodiler kullanır.Metal herşeyden önce teknik bir müziktir.Gitar çalmnayı bilebilirsin, yani akor makor, ama tekniğin kuvvetli olmalı metal yapmak için.Ve rap'e oranla çok daha fazla çalışmalısın.Daha fazla emek istediği için rap'i bir müzik türü olarak görmeyen metalciler bile var.Çünkü basit ritmler üzerinde neredeyse hiç melodi olmadan konuşuyorlar.
  • rockci_kiz • 3 Ağustos 2006 12:21 • #508015
    yaa sana bir sorum olcak bunu böyle kötüleyerek filan demek istemiyorum ama dorian mvö cilekes hangi müzik türünü yapiyor o zaman??? haa bence nekadarda olsa bence rap ve rock birbirinle alakali cünkü rapi siyah insanlar kendi cilelerini duyurmak icin yapmislar ve rockda onun gibi birsey deyilmi yani böyle dünyadaki olaylara karsi yapilan birsey deyilimi bence. Vallah ben burda insanlari müzik türlerine göre secseydim ahh sen rap dinliyorsun senle arkadas olamam deseydim burda bürün arkadaslarim birkac kisiden haric ismail yk filan dinliyor arkadasiz kalirdim vallah
  • Necrophilliac • 3 Ağustos 2006 12:47 • #508016
    Ben insanları zevkleriyle yargıla demiyorum.. MVÖ, Çilekeş, Dorian, pop rock diye bir tür icra ediyorlar.. Bu tıpkı doom/death gibi alakasız bir türdür.. "Nasıl yani?" dersen, her nasıl ki doom/death'in death'le bir alakası yoktur, pop rock'ın da rock'la alakası yoktur.Çünkü herşeyde önce popun rock'la alakası yoktur.

Rock'ı da onun gibi birşey değil işte.. Rock müzikte sözlerde isyan olabilir, yoktur demiyorum, vardır.Ama rock'ın ana teması isyan değildir.Rock'ı diğer bütün türlerden ayıranda budur zaten, faşistte yapar, barışçı da.Bir şarkı boyunca seksten bahseden metal türleri var.Ne alaka şimdi isyanla?Ayrıca rap'in zencilerin sesini duyurması için yapıldığı günler çoook geride kaldı.. Son günlerde o zenciler bizi isyan edicek hale getirdiler.Paraları var, kadınları/erkekleri fazlasıyla etkiliyorlar, affedersin neye isyan ediyor bu zenciler?

Kaldıki her isyan içeren müzik birbiriyle alakalı olsaydı, Atheist'le Kibariye'yi bir tutmuş olurduk.
  • lena avrıl • 3 Ağustos 2006 12:47 • #508017
    fuatlan ceza arkadaşlar ama
  • lena avrıl • 3 Ağustos 2006 12:50 • #508018
    ama son yıllarda rapi kirlettileer artık herkes mücevher+kız olarak görmeye başladı oysa ceza ya da fuat ya da sagopa çok yaratıcı şeyler yapıyorlar sample adına bir de şu açıdan bak metalde yeah diye nakarat yaparsın alt tarafı 3 dklık rap şarkısı ise 2 sayfa söz barındırır bence türkiye'de önde gelen rapçilerin hepsi artık aşmış adamlar!