-
işte benimkinin içine de baba yaratıcılığı ve duygusallığı katılmış, idare et :)
-
R.E.M. vokalisti Michael Stipe der ki
"bir Bob Dylan şarkısını yıllarca seversin,sonra bi röportajını okursun,der ki "o şarkı sokakta ölü yatan bi köpek hakkındaydı".Sen de "Nee? bu şarkı tam üç yıl boyunca hayata bakışımı belirledi.Bunun ölü bi köpek hakkında olduğunu nasıl söylersin?" diye düşünerek kahrolursun..
Sinead O'Connor diyo ki :)
İnsanların şarkılarımda ne anlatmak istediğim sormalarından nefret ediyorum çünkü bu onları ilgilendirmez.
Chuck Berry'yle bi röportaj :)
-Hiç Maybelline adlı bi kız tanıdın mı?
-Hayır.Maybelline isimli tanıdığım tek şey bir inekti :)
Robert Plant (Stairway To Heaven hakkında...) Bu bir umut şarkısı.
Bono da bunu demiş Evet bir şarkıyla dünyayı değiştirebiliriz demek yanlış olur ama her zaman bunu hedeflyerek yazıyorum..
-
marillion-kayleigh ,fish'in bütün sevgilileri için yazdığı söylenir,hatta kayleigh diye birisi bile yokmuş
dt-peruvian skies;petrucci bigün gazetede perulu vanessa diye bi kadının dramını okuduktan sonra yazmış.(jugise bilgi için teşekkür:)
dt-silent man;yine petrucci ölüm döşeğindeki babası için yazmıştır bu şarkıyı
-
işte benimkinin içine de baba yaratıcılığı ve duygusallığı katılmış, idare et :)
"Küçükken,büyükannem Pearl bize bildiği bütün masalları tek bi masal haline gitirip anlatırdı,işte grubun ismi burdan geliyo..."
Eddie Vedder (
Pearl Jam vokalisti,tapılası insan..)
-
Böylesine de göçmezdim yani.Ne bilim gidip top oynardım mesela hehe.
-
bi de şey vardı adını unuttum gerçi hatırlatırsanız iyi olur bi çocuk için yazılmış bi şarkı çocuğun biri çok içine kapanık arkadaşları hep onunla dalga geçiyo çocuk kimseyle konuşmuyor bi gün derse geç giriyo öğretmen izin kağıdı almasını söylüyor çocuk elinde bi tabancayla geliyo bişeyler söylüyor onu da unuttum neyse sonra silahı ağzına dayıyor ve kendini öldürüyor kliptede bunu anlatıyordu hatta
-
çok kötü sallıyo olabilirim ( büyük ihtimalle sallıyorum ) ama o şarkı uyuşturucu bağımlılığ için yazılmamışmıydı hatta barmenin "you can check out anytime you like but you can never leave" sözüde uyuşturucuyu kesinlikle bırakamamakla alakası olabilir.
birde şöyle birşey duymuştum bilemicem ne kadar doğru
( ben bu şarkısının "hippi"leri anlattığını sanıyorum.. california'da doğmuşlardır, yaşarlar ederler, fakat sonra ölmeden kalabilmiş olanların çoğu yaşayabilmek için gerçek hayata dönmenin gerekliliğini anlar ve bırakmak ister bu ruhu.. ama ne kadar kaçsalar da, her zaman içlerinde kalır bu ruh )
parantez içindeki kısım alıntıdır
-
bi de şey vardı adını unuttum gerçi hatırlatırsanız iyi olur bi çocuk için yazılmış bi şarkı çocuğun biri çok içine kapanık arkadaşları hep onunla dalga geçiyo çocuk kimseyle konuşmuyor bi gün derse geç giriyo öğretmen izin kağıdı almasını söylüyor çocuk elinde bi tabancayla geliyo bişeyler söylüyor onu da unuttum neyse sonra silahı ağzına dayıyor ve kendini öldürüyor kliptede bunu anlatıyordu hatta
pearl jam - jeremy
-
bende artık elişi nakış falan öğrenirdim:S tam da annemin istediği kız imajı olurdu ya:9
-
evet abi doğru sağol hatırlattığın için