Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

hikayesini bildiğiniz şarkılar...

• zeyna007 • 27 Ekim 2006 14:06 • #516109
    Mick Jagger Angie adlı şarkıyı David Bowie'nin o dönemdeki karısı Angela Bowie için yazmış.
  • zeyna007 • 27 Ekim 2006 14:11 • #516110
    Deep Purple'ın Smoke on the Water'ı genel kanının aksine uyuşturucu için değil, bir yangın için yapılmış
  • amylynnlee15 • 27 Ekim 2006 15:40 • #516115
    evet o şarkının klibi de çok güzel zaten ondan sonra uzun süre klip de çekmedlr
  • amylynnlee15 • 27 Ekim 2006 15:47 • #516116
    bir de pearl jam'in last kiss şarkısı galiba ilk buluşmasına giderken ölen bi kız içindi ama yanlış hatırlıyo da olabilirim
  • deathvalley • 27 Ekim 2006 21:21 • #516159
    arkadaşlar bütün şarkılar için teşekkürler...siz olmasaydınız nerden bulurdum bunları...
  • beklicem321 • 27 Ekim 2006 21:43 • #516160
    vega - Serzenişte
    Denizin eşiyle yaptığı bir kavgadan sonra yazılmıştır ve doğrudur. Kendisi bizzat canlı yanında anlatmıştır bilen bilir..
  • EdiP • 27 Ekim 2006 22:21 • #516161
    Çöpçülerin hikayesi de şöyle:

Bunlar bir evde ot içiyorlar. Sabaha doğru polis siren sesleri falan duyuyorlar. Bunlar korkup gaste dolusu otu pencereden aşağı atıyorlar. Polis bunlara mı geliyor bilemiyorum ama sonradan aşağı iniyorlar almaya ve bulamıyorlar. İlerde giden çöp kamyonunu görüyolar. Sonra bu şarkı çıkıyor.

Sanırsam Erkin Koray bunu Kıbrıs'ta bir üniversitenin söyleşisinde anlatmış.
  • kaşif • 28 Ekim 2006 00:15 • #516173
    Türkü Hikayeleri

Türkülerin hikayeleri çok güzel olur bir de, mesela Suzan Suzi türküsü;

Dicle nehri kenarında Kırklar Dağı arkasında Kırklar Ziyareti varmış, çocuğu olmayan aileler orda dilek dilerlermiş. Süryani, zengin bir ailenin bu dilekten sonra bir kızları olmuş adını suzi(suzan) koymuşlar, her sene onun için kurban keserlermiş Kırklar'da. Suzan, Adil adında müslüman bir gence aşık olmuş, yine böyle bir kurban merasimi sırasında Adil'le dağın arkasına dolanıp gizlice beraber olmuşlar. Kırklar Ziyareti bu beraberliği affetmemiş ve Suzi'yi çarpmış. Suzi'nin ölümünden sonra Adil' de aklını yitirmiş.

Kırklar Dağı'nın düzü
    Karanlık sardı bizi
    Kör olasın suzan suzi
    Ziyaret çarptı bizi
    Köprü altı kapkara
    Suzan gel beni ara
    Saçlarıma kumlar doldu
    Tarak getir sen tara

Bu linkde çok güzel hikayeler var okumanızı tavsiye ederim.
    http://www.turkudostlari.net/turku_listesi.asp?x=3&s=1
  • donald_cobain • 28 Ekim 2006 03:27 • #516189
    Nirvana-something in the way
    "elemanın canı sıkılınca annesinin evinden kaçıp bir süre orada kaldığı köprü yoluna hitaben yazmış" diye yazıyodu bi kitapta sanırım bluejeanin veriği aptal küçük kitaplardan birinde yazıyodu:P
  • karabasan_gzem • 28 Ekim 2006 11:47 • #516213
    benim okuduğum kitaba göre can sıkıntısı gibi bir durum yoktu annesi kovuyordu evden ve her kovduğunda aynı köprüye gidiyordu gecelemek için adı da kuzey aberdeen köprüsüydü sanırım bu şarkıyı yazıp o köprüyü ölümsüzleştirdikten sonra onun adıyla anılmaya başlamış köprü.