-
evet abı bende sındı hatırladım bıde the man who sold the world un hıkayesı vardı ya
-
yalnız senı tebrık edıyorum cok saglam bı konu bulmussun o dııl de bu radıohead ın street sprıt sarkısının bı hıkayesı varmı yaa bılen varsa solesın cok guzel mutlaka olmalı
-
İşte nothing else matters'ın hikayesi;
James bı gun elınde klasık bı gitarla telfonda konusur ve (bılen bılır) basıt bı sekılde gırıstekı 4 tel arasında parmaklarını oylesıne döndürür.bu hosuna gıder ve telefonu kapatıp bu gırısın devamını getıren notaları yazar.
soz konusunda neyden esınlendıgı sorulunca James ''tam olarak bılmıyorum ama eskı bı sevgılımın uzerımde bıraktıgı bı etkıden kaynaklanıyor olabılır'' dıyor.
bu sekılde bı hıkayesı oldugunu bılıyorum...
ayrıca justıce albumundekı one sarkısınıda askerlık gunlerınden esınlenerek yazdıgını duymustum...
-
valla hemen hemen ayni hikayeyi bende muzik hocamdan duymustum
-
ama ben anlatacaktim yaa
-
to live is to die - metallica
bu şarkıda ölen cliff burton anısına yapılmıstır.
hatta sarkının sözlerinide cliff yazmış sanırım.
when a men lies he murders some part of the world
these are the pale deaths which men miscall their lives
all this i cannot bear to witness any longer
cannot the kingdom of salvation take me home!
insan yalan söylediğinde dünyanın bir parçasını öldürür
bunlar insanların yanlışlıkla yaşamları sandıkları solgun ölümlerdir
bütün bunlara tanık olmaya dayanamıyorum
kurtuluşun krallığı beni evime götüremez mi!
-
evet, bir gölün kenarında tüttürüler iken yangına sebep olmuşlardı sanırım... o yangının...
-
yoo. bir konser için gittikleri şehirde yangın çıkmış. yangını otel penceresinden izliyorlarmış. yangın çok büyükmüş ve itfaiye hortumlarından çıkan su için "büyük bi göle işeyen çocuk gibiydiler" diyolardı bi roportajda. yangından çok büyük bi duman çıkıyormuş. o yüzden yazılmış "smoke on the water"
-
barış manço-kol düğmeleri:
üniversite yıllarında bi kıa aşık olur. zar zor ikna eder. çıkmaya başlarlar. sonra kız barış babanın en yakın arkadaşına aşık olur. ayrılırlar. ayrılırken de bi çift kol düğmesi hediye eder. yıllar sonra ankara'da otelde kalan barış baba karanfil civarında yürürken kızla karşılaşır. hiç bişey söylemeden otele döner ve şarkıyı yazar.
barış manço-domates biber patlıcan:
bunu herkes biliyodur heralde. kıza ilan-ı aşk edecekken sokakta seyyar satıcı böyle böğürür ve konsantresini ve sonrasında da kızı kaybeder.
mor ve ötesi-cambaz:
televizyon denen makine için yazılmıştır. tv'de görülen bi haber üzerine. hatta haber türk kanalında. şarkıdaki "ne habersin ne türksün" lafı da ordan gelir.
şebnem ferah-ben şarkımı söylerken:
kendisini aldatan sevgilisi için yazmıştır.
barış manço-süleyman:
sözlerden de bellidir ki süleyman demirel için yazılmıştır.
aklıma geldikçe ya da buldukça eklerim. şimdilik bu kadar.
-
geçenlerde izledim james'in kendi ağzından, turnedeyken hatunları çok özlüyorduk onlar için yazdım dedi, bu arada black albümüne koymayı düşünmüyorlarmış metallica tarzına ters olduğu için ama bob denen adam ikna etmiş onları o zamanki prodüktörleri
jamesin yalancısıyım