Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

METALCİ tanımlaması doğrumudur ?

• da hui • 30 Ekim 2006 23:08 • #516410
    Yani şu "metalci" nasıl birşeydir merak ediyorum. İnsanlar çok fazla şey arıyor galiba birine metalci demek için. İnsanlar bu "metalci"ye feci bir önyargı ve saçma bir tavırla yaklaşıyor. Bana ne dinlediğim sorulduğunda metalciyim demem, "Çoğunlukla metal dinliyorum ama farklı şeyler de dinlerim" derim ki insanlar kendince manalar çıkarmasın diye. Metalcileri çok acayip tanımlıyor insanlarımız. Aslında daha çok "bu müzikten anlamıyor, ıyy metalci" gibi bakışlar gelmesin diye böyle diyorum çünkü ben yumruk attım mı o bakışı atacak surat kalmaz.
  • grupmulanbu • 31 Ekim 2006 00:32 • #516415
    Allah Müstehakını versin denir ?

insan sevdiği bişei dinler ama bundan kime ne?..kimse karışamaz buna..ama şöyle de bi boyutu var ki bu olayın..insan istediği müziği dinler banane!! yani bi insan dinlediği müziği göz önüne serip reklam yapma gereği duyuyosa** o insan özentidir ve müziği iğrenç emellerine alet etmiş kişidir..bence böylelerine "vay bea, dinlediği müziğe sonuna kadar bağlı" gibisinden yaklaşımlarda bulunmaktansa acıyarak bakmak gerekir..hele ki bu kişiler piyasa da iş yapmaya hazırlanan, yani müzikle direkt olarak ilgilenmeye çabalayan insanlar olunca durum daha da vahim bi hal alıyor..sonuç ise içinde çıkılmaz sidik yarışları ve olası memlekete hayırlı müzik aktivitelerine köstek olma durumlaro.

**ki metalciyim diye gezenler bunu hep yapıyor..bkz. ben de metal müziği çok sever dinler ve çalmaya heves ederim ama metalciyim diye bağırmak suretiyle reklam yapma ihtiyacı duymuyorum..
  • tolqing • 31 Ekim 2006 00:52 • #516416
    tenekeci densin.babam bana hep tenekeci der.hehe
  • the_ram • 31 Ekim 2006 09:21 • #516423
    Yani şu "metalci" nasıl birşeydir merak ediyorum

abi daha ne olduğunu bilmiyosan sana dicek bişi bulamıyorum :D
  • the_ram • 31 Ekim 2006 09:29 • #516424

yani bi insan dinlediği müziği göz önüne serip reklam yapma gereği duyuyosa** o insan özentidir ve müziği iğrenç emellerine alet etmiş kişidir

vay terbiyesiz:D katılıyorum bak burda sana.
    ama şu bi gerçek metal rock punk dinleyen insanlar bunun felsefesini de hayatlarına yansıtırlar ya da bunu yaşarlar.metal dinleyen gayet sıradan iyi aile çocuğu görmedim ben hiç.bu tarzları dinleyenler kendini belli eder abicim benim gördüğüm kadarıyla.ve şlapss die özenti damgasıda vurmayın ama yav! :D metalin özünde asilik vardır.e metal dinleyen adamda da asilik vardır doğal olarak. e asi adamda asi olduğunu elinde olmadan belli eder.elinde olarak belli edenlere de sen özenti diye.ama ayır lütfen.herkesi aynı kefeye koyma.
  • grupmulanbu • 31 Ekim 2006 11:30 • #516426

haklısın kuzen..vardır metal dinleyen her insanda biraz asilik..bkz;ben...ama kumaş pantolonla asilik yapılmaz diyemeyiz..

özenti insanın psikolojisi şudur abi.."asi olup dikkat çekeyim haliyle metal müzik dinliyim ama bu kadarı yetmez..adamlar gözümden anlamazlar asi olduğumu, onun için zibidi zibidi giyinim de hem metalci olduğumu anlasınlar hem de bikaç metalci manita yaparız falan belki..metalci manitalar insana tatmadığı zevkler tattırabilir :D baktık metal de iş yok punk takılırız.." işte bunu der özenti insan..

aslına özenti dinleyici kitleden bi sıkıntım yok ama çalıcı kitlede özenti insanlar oldumu sorun oluyo..başlancıçta türkçe soft rock falan başlayıp sonra punk rock yapıp daha sonra pop yapıp daha sonracığıma tekrar türkçe rock yapıp daha sonra heavy metal yapmaya çalışıp daha sonra progresive rock yapmaya çalışan davulcu tanırım bi adet :D isim vermiyim :D insan her tarzdan hoşlanabilir ve bunları yapabilir ama bu durum öyle bişe ki abi, bi insan yaptığı her tarzı ölesiye benimseyebilir kısa sürede :D yani demem o ki; bi insan revaçta olan tarzı belli amaçlardan dolayı seçiyosa(karı-kız davası, katışıksız para aşkı**, popülerlik amaçları ......) o insan müziği bi takım emellerine alet etmiş insandır..ve özünde bir hiç olduğu için bunlara özenmiş sayılır..

**prefesyonel anlamda düşününce müzikten para kazanmak gerekli bişedir..bu alınan gitarlar, amfiler, prosesörler bedavaya alınmıyo..yani bi insan para kazanma amaçlı özünden şaşıp başka tarzlara kayabilir..fakat insan o tarzdaki reklamını yapmak için özünde dinlemiş olduğu inkar etmemeli..mesela bazı yavşa adamlar vardır ki punk rock çalarak başlamıştır ama daha sonradan pop çalmaya başlamıştır..ve böyle yavşaklar konuşmalarında harbi popçuymuş gibi görünmek için punk rock dinlediğini vurgulamaz.."başından beri pop hastasıyım" falan filan der..

böyle adamları çarmıha germek lazım :)
  • da hui • 31 Ekim 2006 12:32 • #516427
    Ben biliyorum metalci nedir ama metalci deyince insanlar ne düşünüyor tam onu anlayamıyorum. Yani benim metalci ile onların anladığı metalci farklı şeyler, ok? :)
  • the_ram • 31 Ekim 2006 13:00 • #516428
    ya sen boşversene onları.bak burda anlayanlar var. gel beri sen gel beri :)
  • the_ram • 31 Ekim 2006 13:10 • #516430

ya zaten benim demek istediğimi kapmışsın sen kuzen :) metalciliğin kuralları diye bi olay yok.istediği gibi giyinir adam ama işte adamın suratından bakışından yürüyüşünden ya da aksanından metalll tınıları yükselir.boşver gerenk yok seviyoruz dinliyoruz. ı love metal..
    ama siyahta güzel bi renk dimi:P
  • grupmulanbu • 31 Ekim 2006 15:32 • #516448
    dostum işte sorun da bu ya..bi takım zibidiler yüzünden metal müzik dinleyenlerin adı kötüye çıkıyo..metalciyim diyerekten herbi bokluğu yapıyolar sonra da metalci denince akla, olmadık şeyler geliyo :@ şayze man!!!