Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

evde tek başına ses nasıl eğitilir?

• DreaMorReaL • 6 Aralık 2006 20:49 • #518539
    yanki yapan yerler banyo olabilir.gir oraya söyle haci:D:D en kral öyle egitirsin ama cokta kargayim be diyosan san kursuna git
  • MeDuSa_62 • 12 Aralık 2006 14:31 • #518813
    kanınca çok akıllısın dimi?..:)

kendini en bişeyler ilan etmiş klişe forum çocuğu seni...:)..
    her yazdığı zıkkımın altına 'saygılar' yazan o çok bilmiş insan müsvettelerinden bir tanesi daha...

evet yavrucum..şen hocası da hasta, eğitmeni de hasta hepsi hasta...:)....gerçekten başarılı olduğum bir dal müzik..ve ben burda asla 'kimse sesini eğitmesin' gibisinden bi laf da etmedim...:)...ses eğitilmeli ve gerekli bişey...

sadece kendi sesimi, kendi kendime eğitmeye çalışırken şu ana kadar hiç bi sorunla karşılaşmadığımı vurguladım...ama senin gibi o 'çok mühim kalıbı'na girmeye çalışan fakan bi türlü beceremeyen şahıslar her zamanki sazanlıklarını yapıp atladılar..:)...

sana sadece şunu söylüyorum....'saygısız'
    evet saygısızsın...çünkü bi insanı tanımadan
    yazık sana diyorum sadece... 'niye'sini biraz kafa yor ve sen bul...

diyebilen bi mahluksun...

şu kadarını söylüyüm: böyle kıçı kırık oyunlarla kendimi yoramam... o yüzden sadece gülümsüyorum...hayatta şarkı söylemek ten sonra en iyi yapabildiğim şeydir gülümsemek..
    böyle dejavü insanlarına gülücükle cevap vermek de büyük bi erdemdir...;)

anlıyor musun?? tabi ki anlamıyorsun....bu sefer sen kafa yor çok mühim çocuk..:)
  • mansons pain • 12 Aralık 2006 16:37 • #518823
    deneme abi yoksa benimki gibi boğazın ağrır kısık sesli olursun düzelene kadar akla karayı seçersin bi sürü iş git sen bi profesyonelden yardım al daha iyi olur
  • sadecemüzik • 12 Aralık 2006 18:09 • #518832
    Terbiyeni takın! O gerçek bir müzisyen, müsvette olanın kim olduğu apaçık ortada. Aslında sana cevap yazmaya tenezzül bile etmemek lazım ama birinin, ağzını toplamana yardımcı olması lâzım. Saygısızlığın alâsını yapıyorsun ama başkalarını saygısızlıkla suçluyorsun. "Mahluk, klişe forum çocuğu, çok bilmiş insan müsvettesi, saygısız..." bu lâflarını da aynen iade ediyorum, otur afiyetle ye. Bu müzikaliteden yoksun dünyada gerçek sanata gönül vermiş, yetenekli ve azimli insanlara da dil uzatma. Haddini bil. Hiçkimse senin şahsına hakaret etmedi. violoncellist'e bir özür borcun var.

Her ne kadar beceremesen de tüm bu yazdıklarından sonra sana yine oturup düşünmek düşüyor.
  • sadecemüzik • 12 Aralık 2006 18:17 • #518833
    İşte size canlı örnek. Ben daha ne diyeyim. Bana inanmıyorsunuz. Buyrun, başına gelenin tavsiyesini dinleyin.
  • ASPRYN • 14 Aralık 2006 12:00 • #518930
    evde bu iş zor şan eğitimi alarak bu işi yapabilirsin. Şarkı söylemek zor değildir. Yetenek istemez şarkı söylemek. Sadece sesleri doğru çıkarmakla ilgilidir. Bunu da ancak şan eğitimiyle halledebilirsin. Herkesin yetenek diye bahsettiği şey aslında ses rengidir. Ses rengin de guzelse sanslısın ama işte bu herkese nasip olmuyor. Dediğim gibi şarkı söylemek zor bir iş değil eğitimle hallolur. Bülent ortaçgil'in sesi çok mu güzel? ya da leonard cohen'in? Tiyatrocuları düşün sesleri çok mu güzel? Dikkat et konservatuarlı bütün tiyatrocular iyi şarkı söylerler. Sadece eğitimini aldıkları için. Senden benden farkları yok yani... Muzikte yetenek sadece üretim aşamasında önemlidir yorumlarken değil. Eğitimle iyi bir yorumcu olabilir herkes ama üretim kısmı ayrı bir meziyet ister.
  • sadecemüzik • 14 Aralık 2006 18:59 • #518941
    Bu yazdıklarını ciddiye almak istemiyorum. Bence kesin şaka yapıyorsun. Ama sana ufak bir hatırlatma yapayım: Konservatuarda tiyatro ve bale bölümüne öğrenci seçerlerken müzik kulağının olup olmadığına da bakıyorlar.
  • ChesterCharles • 14 Aralık 2006 20:09 • #518944
    Sakın böyle bir şeye kalkışma. Yanlışlarını düzeltecek bir bilirkişi olmazsa çok kötü durumlar ortaya çıkabilir. Kendi sesini sıfırdan eğitmene imkan yok. Üstelik çok riskli. Bir şan eğitmenine gitmen daha sağlıklı olur.

eğtcem mi dedk yaw merk:s
  • suicided-soul • 14 Aralık 2006 23:05 • #518965
    ya arkadaşlar bence çok gereksiz tartışmalar yaratılmış..bunların hiçbirine gerek yok..bende solistim..konservatuara gittim ancak ses eğitimi almadım,ki o zamanlar şarkıda söylemiyordum sadece keman çalıyordum..snra konservatuarda koroya girdim ve şarkı söylemek çok hoşuma gitti..ama kimsenin yanında şarkı söyleyemiyordm,ki hala aynı şey birazda olsa var..ama küçüktüm konservaturdayken,8yaşında girdim konservatuara 12 yaşında bitti,şuanda 15 yaşındayım,ve o zaman bu zamandırda şarkı söylüyorum..ses eğitimi almadım anceak almayı düşünüyorum..çünkü eğer bişey yapıyorsam en iyisini yapmalıyım..ancak öss falan var şimdi bunun için biraz beklemem gerekiyor..ama o zamana kadar oturup bekleyip snra hadi ben bi şan eğitimi aliim ibi bi düşüncem yok..bu zaman zarfı içinde tabii ki evde kendi başıma çalışıyorum..iki sene önce falan evde şarkı söylerken sesim kısıldı ve cidden yukarda bi arkadaşın dediği gibi düzelinceye kadar akla karayı seçtim..korktum ya eskisi gibi olmazsa diye ama allahtan bişi gelmedi başıma daha kötü..ama daha sonra akıllandım ve kendimi o kadar zorlamadım..yavaş yavaş ve oktavımı arttırmak amacıyla kafa sesiyle şarkı söledim bi süre,sürekli oktav çalıştım,konsertavuardayken şan bölümünden duyduklarımı falan çalıştım..ama hiç bi zaman sesimi olmicak yerlere hırs yapıp zorlamadım,çünkü o korku bana yetmişti..
    idolum yok ancak amy lee yi (evanescence'in solisti) sürekli dinledim ve o benim öğretmenim oldu..sesimide herkes onunkine benzetiyo hala..teknikte aynı..ve şuanda pek rahat olmasada karın sesiyle (birisi göğüs sesi demiş ama ben böyle biliyorum,yanışsam düzeltin arkadaşlar) amy lee nin çıktığı yerlere çıkıyorum..mi ye yani,ama o kadar kasmıyorum kendimi,tek tesellim eğitim alınca buralarada rahatça çıkıcam diyorum..ama ilaada çıkıcam diyip gereksiz polemiğe girmiyorum..hatta kendi çapımda opera bile söylüyorum..ama dediğim gibi,eğer ses varsa yaparsın..eğitim alırsan dahada güzel yaparsın..ama evde çalışmak bilinçsizce olduunda çok tehlikeli olabiliyor..

sesim çok güzel,herkes beğeniyor demeyecem..çünkü hala insanların yanında şarkı söylerken çekiniyorum..ancak e yakın arkım daima güvenmem gerektiğini söylüyor..ama eğer sorarsanızki sesin güzelmi diye,dinleyenler çok güzel olduğunu söylüyorki bu ağzımın kulaklarıma varmasına sebep oluyo kiee (=

yani kısacası canım benim,eğer adam akıllı şarkı sölemek istiyorsan eğitim almalısın bence..şebnem ferahı falan geçin,bunlar çok istisna isimler..herkes şebnem ferah olamaz..

yani yavrum benim,bence adam akıllı şarkı söylemek istiyorsan,eğitim al..gerçi senin sorun nasıl eğiteceğin konusunda ama ben "sadecemüzik" e katılıyorum..

ben geliştirdim sesimi kendi kendime,ama benim bu konuda fikrim wardı çünkü 4 sene gibi bi süre konservatuara gitmiştim..ve halada dikkat ediyorum..en değerli ve en sevdiğim şey şarkı söylemek..

nese yahu,çok uzun yazdım (=
    kendinize iyi bakın..
    iyi akşamlar..

not--yazdıklarımdan dolayı birinin sesine bişey olrsa ben mesul değilim (=
  • violoncellist • 15 Aralık 2006 00:31 • #518970
    Şarkı söylemek zor değildir.

Yetenek istemez şarkı söylemek.

Herkesin yetenek diye bahsettiği şey aslında ses rengidir.

Muzikte yetenek sadece üretim aşamasında önemlidir yorumlarken değil. Eğitimle iyi bir yorumcu olabilir herkes ama üretim kısmı ayrı bir meziyet ister.

Buyurun size incilerden bir demet... kendisine sorarsanız da önde giden müzisyendir bu arkadaş!
    umuyorum bunları yazarken bilincin kapalıydı, ya da kendinde değildin, ya da çok şakacı bir kişiliksin... aksi takdirde sana bunları yazdıran gücün 'cahil cesareti' olduğundan emin olacağım!

saygılar...