Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

evde tek başına ses nasıl eğitilir?

• sadecemüzik • 18 Aralık 2006 22:42 • #519178
    Aman dur ağlama! Valla beni de ağlatacaksın. Zaten grip oldum, gözlerimden kendiliğinden yaşlar akıyor. :)) Ben okudum senin yazını. Hem bence kimsenin cevap yazmaması bazen çok daha hayırlı oluyor. ;) Sesine dikkat et. Tek başına çalışırken sesinin uç noktalarını fazla zorlama. Orta seslerini kullan. Çünkü biz her zaman bilemeyiz nereye kadar çıkıp inmemizin sağlıklı ve kontrollü olacağını. Hatta günden güne performansımız da değişiyor. Örneğin sesimiz bir gün çok açıkken başka bir gün yorgun olabiliyor. Şansın varmış ki başına gelen kaza kalıcı hasarlar bırakmamış. Kolay gelsin. ;)
  • cansuu_ • 19 Aralık 2006 21:30 • #519213
    arkadaslar merebaa..ben de bu konu hakkında bılgılı arkadaslara bıkac bısey sormak ıstıyorum...benım de suan vokal olma gıbı bı durumum var ve 1 hafta sonra deneme amaclı bı studyo yapıcaz:S kendım bılgısayarda yaptıgım bı kaydımı san egıtımı alan bass cı bı arkadasıma dınlettım ve sesımın alto oldugunu soyledı..ama konusurken cok farklı cıkıyo sesım yanı o kadar kalın degıldır..egıtım alırsam daha da ıyı olabılcegını soyledı.. ben de zaten lıseden berı ısterım şan egıtımı:D ızmırde oturan arkadaslar bana hoca tavsıye edebılırler mı acaba?? bır de sesim kanaatımce cok kotu degıl ve egıtımle sızce daha daha ıyı olabılır mı?? ne kadar zamanda olabılır ya da??
  • Black_Haze • 19 Aralık 2006 21:47 • #519214
    ama konusurken cok farklı cıkıyo sesım yanı o kadar kalın degıldır

şarkı söylerken kendini kasıyorsun o zaman.

evde tek başına ses nasıl eğitilir?

evde kendi başına ses eğitmek için baya bir bilgi birikimine sahip olmak gerekir.
  • violoncellist • 19 Aralık 2006 23:12 • #519225
    ama konusurken cok farklı cıkıyo sesım yanı o kadar kalın degıldır

şarkı söylerken kendini kasıyorsun o zaman.

alakası yok! şarkı söylerken hele de şan teknikleriyle, insan bir pozisyona oturtur ses tellerini ve bu işin gelişiminde de farklı pozisyonlar bulur. şan eğitimi almayan insanlarda da bu pozisyon mevcuttur fakat bunun farkında olmayan çok kişi vardır. onun için insanın şarkı söylerken ve konuşurken çıkardığı ses tonu ve rengi farklılıklar gösterebilir. bkz. leyla gencer konuşurken o kadar kalın ve kart bir ses çıkarır ki.. ama gelin görün ki kendisi dramatik soprano..

saygılar
  • Black_Haze • 19 Aralık 2006 23:41 • #519232
    hee biz bunu bilmiyorduk teşekkürler ya...biz burda sesinin neden kalınlaştığını tartışıyoruz, arkadaş dramatik soprano olsa buraya bir şey yazma gereği duymazdı...!
  • HereticSlave • 19 Aralık 2006 23:49 • #519234
    tamam, o da sesin neden kalınlaştığını açıklamış.. sorun yok..
  • Black_Haze • 20 Aralık 2006 00:02 • #519235
    ben mesajında herhangi bir teknik açıklama göremedim :)
  • cansuu_ • 20 Aralık 2006 00:08 • #519236
    arkadaslar tesekkur edıyorum..belkı de dramatık sopranoyumdur farkında degılımdır:P saka bı yana bu ısın ustune gıtmek ıstıyorum da hoca secımı de onemlı dıye dusunuyorum egıtım ıcın..
    aysegul arkadasım sen ne kadar sure egıtım aldın?ve egıtımden sonra cıddı anlamda bı degısım oluyo mu??kusura bakma baya sordum sanada ıdare et artık;))
  • violoncellist • 20 Aralık 2006 14:12 • #519247
    cansucum;
    her ne kadar kimilerine göre 'teknik açıklama' konusunda yetersiz?! olsam da, 5 yaşımdan beri hayatımda müzik olduğu için ve ben müziğin içinde büyüdüğüm için, kendimde birşeyleri açıklamaya çalışacak gücü buluyorum. insanlar ister dikkate alırlar ister almazlar,umrumda değil!..
    ben 3 senedir şan eğitimi alıyorum ve gerçekten inanılmaz değişimler oluyor. aslında şarkı söylemek, sanıldığının aksine eğitim aldıkça kolaylaşan birşey. çünkü sana bütün boğazını, ses tellerini, bademciklerini.. vücudundaki her kası nasıl kullanacağın ve bunların ne şekilde işe yarayacağı anlatılır ve uygulatılır şan eğitimiyle. onun için mutlaka iyice araştırıp iyi bir hocayla ciddi bir çalışma programı izlemeni tavsiye ederim sana. ilk dersten sonra bile ne demek istediğimi göreceksin :)
    ayrıca kendi hocamdan izmir'de tavsiye edebileceği birkaç isim de öğrenmeye çalışırım eğer istersen..

saygılar
  • violoncellist • 20 Aralık 2006 14:17 • #519248
    ben mesajında herhangi bir teknik açıklama göremedim :)

yeteri kadar teknik bir açıklama yaptığımı düşünüyorum sesin neden konuşurken farklı, şarkı söylerken farklı çıktığına dair. ama senin 'teknik' anlayışın her neyse ve benim 'teknik' anlayışım seninkiyle bağdaşmıyorsa, yapabileceğim birşey yok tanrıya şükretmekten başka!

ayrıca cevaplarını yazarken neye cevap verdiğine dikkat et. ufak da olsa soru ve cevap arasında bir alaka kur ki işe yarasın bari... ha kuramıyorsan (ki kuramamışsın!) bence zaten cevap verme, gerek yok!

saygılar