Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

evde tek başına ses nasıl eğitilir?

• suicided-soul • 15 Aralık 2006 17:15 • #518989
    ya biride beni taksaydı o kadar yazdım ama (=
  • ASPRYN • 16 Aralık 2006 23:40 • #519058
    violoncellist' e
    Buyurun size incilerden bir demet... kendisine sorarsanız da önde giden müzisyendir bu arkadaş!

önde giden müzisyen olduğuma dair bir iddiam yok.
    1. Şarkı söylemek zor değildir evet. Bu arkadaş opera söyleceğim vs. demiyor sadece sarkı söylemek istiyor. Şan eğitimiyle iyi şarkı söylemeyi öğrenebilir. Herkes iyi şarkı söyleyebilir eğitimle ve sistemli çalışmayla. Tiyatro eğitimi alan insanların hepsi iyi şarkı söylüyorlar. Mehmet Ali Erbil bile şarkı söylüyor hem de gayet iyi söylüyor. Bunu "yetenekli" olduğu için mi yapıyor. Hayır sadece tekniğini biliyor.
    2. Yetenek diye bir şey yoktur az çalışmak vardır. En azından yorum aşamasında. Müzik konusunda yetenek sadece üretim aşamasında önemli evet. Herhangi bir ensturmanı ortalama düzeyde çalan bir müzisyenin herhangi bir şarkıyı çalmasına/söylemesine engel olabilecek ne var? Gitarı ilk elime aldığımda basit üç dört akorlu pop şarkıları çalarken şimdi (kendimce iyi ya da kötü) daha komplike şarkılar çalıyorum. Ne oldu birden bire yetenek mi indi bana gökten? çok çok çalışan bir müzisyen bach çalabilir evet her müzisyen çalabilir. Bunu anlamak zor mu geliyor? Bach çalmak kolaydır(müzisyen için), bach gibi üretmek zordur.
    3. Bunlar benim fikirlerim. Onaylamak zorunda değilsin. Fikirlerime katılmadığını söylemen bunu anlamam için yeterlidir. Yazdığım metni tam okursan bülent ortaçgil, leonard cohen örneğini tekrar tekrar okursan anlatmaya çalıştığım şeyi daha rahat anlayacaksın.
    Elbette kimse eğitimle, normalde çıkamadığı notalara çıkamaz. Freddie Mercury ya da bilmem ne olmak eğitimle olcak iş değil. Fizyolojik özelliklerle de ilgili. Ben sadece "iyi şarkı" söylemenin çok zor bir iş olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Oturup da "nasıl ses aralığınızı genişletebilirsiniz, ses tellerinizi güçlendirmenin yolları işte burda" gibi şeyler söylemiyorum.
  • violoncellist • 17 Aralık 2006 00:18 • #519061
    Bach çalmak kolaydır(müzisyen için), bach gibi üretmek zordur.

Çalmak müziğin farklı bir dalı, üretmek çok farklı bir dalıdır. Bunların ikisini birbirinin içine sokup aynı kefede tartamazsın. evet senin dediklerini anlıyorum ama senin beni anladığından şüpheliyim. Ayrıca yukarıdaki cümleyi yazarken de ciddi olmadığını umuyorum! çünkü ben hiçbir müzisyen görmedim ki bilmem kimin bestelerini çalmak kolaydır desin.. zaten böyle birşey dediği anda müzisyen, müzisyen sıfatından arınmış olur... amacım seninle inatlaşmak falan değil, sakın yanlış anlama. sadece düşüncenin yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum. ve bu bana göre, benim fikirlerime göre yanlış olan yanlışlardan değil. bu müziğin bünyesinde kabul edilemeyecek yanlışlar... doğrusunu algılamak veya algılamamak ise sana kalmış, o konuda bana laf düşmez...

saygılar
  • violoncellist • 17 Aralık 2006 00:24 • #519062
    evet saygısızsın...çünkü bi insanı tanımadan

yazık sana diyorum sadece... 'niye'sini biraz kafa yor ve sen bul...

diyebilen bi mahluksun...

diyen bir 'insan'ın;

her yazdığı zıkkımın altına 'saygılar' yazan o çok bilmiş insan müsvettelerinden bir tanesi daha...

gibi karşısındaki insana yorum yapması bence komik. hatta çok komik. teşekkür ederim şu saatte güldürdüğün için!

saygılar

-> senin için belirgin ve de vurgulu...
  • ASPRYN • 17 Aralık 2006 10:24 • #519069
    tamam benim derdim de inatlaşmak değil zaten. Bu arada farkındaysanız bir deli kuyuya taş attı kırk akıllı uğraşıyor:)
    Bach çalmak kolay derken öyle "laylaylom hadi bir bach çalalım da şenlenelim" gibi bir kolaylıktan bahsetmiyorum. Yorum ve üretim farklı dallar katılıyorum. Benim düşüncem; yorum işi disiplinli ve sıkı bir çalışma istiyor. Üretimse tüm bunların yanında özel bir yetenek vs. ister...
  • Queen_9234 • 17 Aralık 2006 13:36 • #519082
    tamam benim derdim de inatlaşmak değil zaten. Bu arada farkındaysanız bir deli kuyuya taş attı kırk akıllı uğraşıyor:)

chester da deli mi oluyoo burda:D o tamam da akıllıları bilemicem
    Lan chest sen zaten seneye şan dersi almicak mıdın?
  • sadecemüzik • 17 Aralık 2006 15:48 • #519089
    Ahh Ayşegülcüm! Yukarda yazdıklarımıza, ne kadar dil döktüğümüze bir bakar mısın? Bence artık yorulmaya değmez. Söylenmesi gereken her şeyi söyledik diye düşünüyorum. "Şarkı söylemek kolaydır, şan dersi alan herkes şarkı söyleyebilir." gibi bir zihniyete bunun aksini kabul ettirebileceğini mi sanıyorsun? Bence boşver. Tabii sen bilirsin.

Saygılar ;) (birilerine inat)
  • suicided-soul • 18 Aralık 2006 20:20 • #519166
    ben o kadar yazdım,kimse ben takmadı..bendemi sataşsam birilerine :p

şşşş!!hepünüzü döverim leyhn!!

:D
  • sadecemüzik • 18 Aralık 2006 22:20 • #519175
    Niye? Birilerinin muhalefet olmasını mı istiyorsun? :))
  • suicided-soul • 18 Aralık 2006 22:32 • #519177
    hayır yahu,ben o kadar uzun ve ciddiye alarak yazı yazdım..millet iki kelimeye takılıp birbirine girdi..benim söylediklerimede takılın da ciddiye alındığımı hissedip mutlu oliim ya..wea yorum yapın bişi diyin [[ağlar]]

(=