Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

evde tek başına ses nasıl eğitilir?

• Black_Haze • 20 Aralık 2006 14:47 • #519249
    senin o yaptığın tanımı okuyunca arkadaşın sesi düzelmişmi bir sor bakalım.arkadaş amatör ki böyle bir soru sormuş.işi bilerek yapsa o kalınlaşmanın farkında olur ve bilir sesinin neden kalın olduğunu.şan konusunda sen benden daha bilgili olabilirsin ama okumam yazmam senden iyi galiba.
  • cansuu_ • 20 Aralık 2006 16:31 • #519251
    arkadasım teknık acıklama konusunda sana kımse yetersız oldugunu dusundurtmemelı sen kendını bılıyosan bu en onemlısıdır bence!!kımseye de bısey ıspatlamak zorunda hıssetme..ayrıca verdıgın bılgıler ıcın cok tesekkur ederım sana..ve hocandan tavsıye edebılecegı ısımlerı ogrenmenı ısteyebılırım..ben de lısedekı muzık hocamla konusmaya gıdıcem zaten o da belkı onerebılır dıye..tesekkur ederımm tekrar..
  • sadecemüzik • 20 Aralık 2006 18:04 • #519253
    Merhaba. Öncelikle, ancak sesleri doğru vermeyi öğrendikten sonra, geniş kapsamlı bir şekilde limitlerine bakılarak ses aralığın hakkında yorum yapılabilir. Sadece söylediğin tek bir şarkıya bakılarak değil. Konuşma sesinin farklı olması son derece normal. Konuşma sesiyle şarkı söyleme sesi aynı değil. Ses renginin yaklaşık yirmi yaşına kadar değişme payı var. Sesini bu süre zarfında ne kadar iyi ve kontrollü kullanırsan ses rengin o kadar güzelleşir ve doğru oturur. Şan dersi alamya karar vermen çok güzel. İzmir'de oturan arkadaşlar eminim sana yardımcı olacaklardır. İlânlara da bir bak derim, ordan da bulabilirsin. Şunu söyleyeyim ki şan derslerini çok seveceksin. Çok eğlencelidir çünkü. Şimdiden başarılar. ;)
  • sadecemüzik • 20 Aralık 2006 18:12 • #519254
    ...biz burda sesinin neden kalınlaştığını tartışıyoruz, arkadaş dramatik soprano olsa buraya bir şey yazma gereği duymazdı...!

Zaten neden kalınlaştığını yazmış, okumuyor musun? Ayrıca dramatik soprano sadece bir örnek. Sesi konuşurken çok kalın çıkan coloratur sopranolar da var.
  • cansuu_ • 20 Aralık 2006 19:38 • #519259
    arkadasım sagol bılgı ıcın:))seslenıyorum burdan ızmırde oturan arkadaslara san hocası konusunda yardımcı olabılırmısınız bana..:)tesekkur ederım umarım basarırım;))
  • violoncellist • 20 Aralık 2006 22:57 • #519269
    senin o yaptığın tanımı okuyunca arkadaşın sesi düzelmişmi bir sor bakalım

1)bildiğim kadarıyla arkadaşın sesinde zaten bir sorun yok
    arkadaş amatör ki böyle bir soru sormuş.işi bilerek yapsa o kalınlaşmanın farkında olur ve bilir sesinin neden kalın olduğunu.

2)sesimde kalınlaşma var diye birşey söylememiş arkadaş, konuşma ses rengim ve şarkı söylerkenki ses rengim farklı demiş! kaldı ki ben de bunun sebebini açıkladım.
    şan konusunda sen benden daha bilgili olabilirsin

3)teşekkür ederim
    ama okumam yazmam senden iyi galiba.

4)yazdığın ilk yazıdan itibaren tekrar okuyup öyle karar vermeni tavsiye ederim...
    5)saygılar
    :)
  • violoncellist • 20 Aralık 2006 22:58 • #519270

arkadaş amatör ki böyle bir soru sormuş.işi bilerek yapsa o kalınlaşmanın farkında olur ve bilir sesinin neden kalın olduğunu.

2)sesimde kalınlaşma var diye birşey söylememiş arkadaş, konuşma ses rengim ve şarkı söylerkenki ses rengim farklı demiş! kaldı ki ben de bunun sebebini açıkladım.

3)teşekkür ederim

4)yazdığın ilk yazıdan itibaren tekrar okuyup öyle karar vermeni tavsiye ederim...
    5)saygılar
  • violoncellist • 20 Aralık 2006 23:00 • #519272

3)teşekkür ederim

5)saygılar
  • rubber soul • 20 Aralık 2006 23:03 • #519274
    Onu anladık da bir mesaj 3 kere yazılmaz ki:)
  • violoncellist • 20 Aralık 2006 23:27 • #519275
    öfkeyle kalkan zararla oturur diye boşuna dememişler :) kusura bakmayın...