Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

evde tek başına ses nasıl eğitilir?

• ChesterCharles • 3 Aralık 2006 21:31 • #518386
    ..............
  • sadecemüzik • 3 Aralık 2006 23:57 • #518399
    Sakın böyle bir şeye kalkışma. Yanlışlarını düzeltecek bir bilirkişi olmazsa çok kötü durumlar ortaya çıkabilir. Kendi sesini sıfırdan eğitmene imkan yok. Üstelik çok riskli. Bir şan eğitmenine gitmen daha sağlıklı olur.
  • Aria GalaCtiCa • 4 Aralık 2006 00:32 • #518401
    Bi kayıt cihazı alıp kendi sesini dinleyip geliştirebilirsin. Ama bu sadece gelişimine katkı sağlar, sıfırdan başlıyosan hiçbi işe yaramazç Bence de şan eğitimi şart, en basitinde armoni öğrenmen gerekir ki evde kendi keendine biraz zor olsa gerek:)
  • MeDuSa_62 • 4 Aralık 2006 10:30 • #518405
    niye öyle bise denemesin ki:)

ben şu ana kadar kendi kendime sesimi geliştirdim..bi bilir kişi gelip bana "şunu yaparsan şöyle olur" falan dimedi:D.....

ve şu an insanlar eğitim aladım demem ramen inanmıyolar..:P

(kandimi övdüm lan:P)..ossun her şeyim boka sarmış olsa bile sesime laf söyletmem;)..)
  • cthulhu88 • 4 Aralık 2006 11:54 • #518408
    Ballı süt iç yatmadan :P
  • sadecemüzik • 4 Aralık 2006 12:29 • #518414
    ben şu ana kadar kendi kendime sesimi geliştirdim.

Sesinin gelişmiş olduğunu sen söylüyorsun. Herhangi bir şan eğitmeni bunu söylese tamam.

Ses eğitmek enstrüman çalmayı öğretmeye benzemez arkadaşlar. Alırsınız bir metod kitabı, yavaş yavaş gitar öğrenirsiniz. Ama "Ses nasıl doğru kullanılır?" diye bir kitap alıp kendi kendinize, üstelik sıfırdan sesinizi eğitemezsiniz. En azından bir altyapınızın olması gerekir. Şan eğitimi alanlar bilirler, teorik olarak tekniği anlatmanın yanında hocanın uygulamalı olarak söylemesi, göstermesi çok önemlidir. Medusa_62 arkadaşım, eğer bir gün şan eğitimi alırsan göreceksin ki sen aslında sesini eğitememişsin. Ben de eskiden sesimi iyi kullanabildiğimi sanırdım ve herkes sesimin çok güzel olduğunu falan söylerdi, tıpkı sana söyledikleri gibi. Ama şan dersi almaya başladıktan sonra, hatta daha ilk dersten sonra kendime şunu dedim: "Ben aslında şarkı falan söylemiyormuşum, saçmalıyormuşum."

bi bilir kişi gelip bana "şunu yaparsan şöyle olur" falan dimedi:D.....

O zaman hiç bilirkişiye rastlamamışsın. Benim şan hocam, bana teknikleri öğrettiği halde ilk birkaç ay evde kendi kendime egzersiz yapmamamı söylemişti. "Yanlış bir şey yaparsan düzeltmekle uğraşırız. Sesin yanlış oturmasın." derdi. Hatta farkında olmadan yaptığın hatalar, sesini kısmen ya da tamamen kaybetmene neden olabilir. Tabii bu mutlaka herkesin hata yapacağı anlamına gelmiyor. Ama bu bir risk. Üstelik hiçbir şekilde teknik bilmeden yapmak çılgınlık. Eminim kafa seslerine çıkmayı falan deniyorsundur. Bence sesini kendi kendine zorlama. Gerçekten art niyetle söylemiyorum. Çok iyi bir sesin olabilir ve ders alarak çok iyi hale getirebilirsin. Zaten şan dersi fiyatları da çok uçuk değil.
  • medussa • 4 Aralık 2006 14:37 • #518418
    sakın böyle birşey yapma sesin nodül polip vb şeyler olabilir başkas seni dinlemeli bu aşamada çünkü amatör olarak başlayacaksın bir şan eğitmeninden ders al ama aynı zamanda operada söylüyor olsun benimle kontak kurarsan yardımcı olrum
  • violoncellist • 5 Aralık 2006 01:40 • #518429
    yatmadan ballı süt iç ki ertesi gün ses tellerindeki katarları temizlemek için ses tellerini çıkar boğazından, iyice bir temizle, parlat, sonra tekrar yerine takarsın(!)

size küçük bir uyarı: uykudan önce tüketilen sütlü ürünler ses tellerinde katara sebep olur. katar ne derseniz, ses tellerinin doğal titreşimini engelleyen ve insanda öksürme isteği yaratan bir sıvının, ses telleri üzerinde oluşturduğu tabaka. bunun varlığı günlük hayatta pek anlaşılmaz ve rahatsızlık vermez, hatta çoğu insan bunun varlığını bile hissetmez ama hayatınız ses tellerinizden geçiyorsa, katarın varlığı size son derece rahatsızlık verebilir..

bu arada: kendi kendine ses eğitmemeni tavsiye ederim. çünkü ses tellerinde onarılamayacak hasarlar yaratma ihtimalin, bilinçsizce çalışarak çok yüksek. mutlaka bir şan pedagoguna danışmanı da şiddetle öneririm...

saygılar
  • sacredsoul • 5 Aralık 2006 03:41 • #518430
    ibrahim tatlıses niye sesini kaybetmemiş ona üzüldüm
  • KapriSolist • 5 Aralık 2006 04:26 • #518431
    çiğ bıldırcın yumurtası içeceksin.Sonrada bıldırcın gibi şakıyacaksın