ben şu ana kadar kendi kendime sesimi geliştirdim.
Sesinin gelişmiş olduğunu sen söylüyorsun. Herhangi bir şan eğitmeni bunu söylese tamam.
Ses eğitmek enstrüman çalmayı öğretmeye benzemez arkadaşlar. Alırsınız bir metod kitabı, yavaş yavaş gitar öğrenirsiniz. Ama "Ses nasıl doğru kullanılır?" diye bir kitap alıp kendi kendinize, üstelik sıfırdan sesinizi eğitemezsiniz. En azından bir altyapınızın olması gerekir. Şan eğitimi alanlar bilirler, teorik olarak tekniği anlatmanın yanında hocanın uygulamalı olarak söylemesi, göstermesi çok önemlidir. Medusa_62 arkadaşım, eğer bir gün şan eğitimi alırsan göreceksin ki sen aslında sesini eğitememişsin. Ben de eskiden sesimi iyi kullanabildiğimi sanırdım ve herkes sesimin çok güzel olduğunu falan söylerdi, tıpkı sana söyledikleri gibi. Ama şan dersi almaya başladıktan sonra, hatta daha ilk dersten sonra kendime şunu dedim: "Ben aslında şarkı falan söylemiyormuşum, saçmalıyormuşum."
bi bilir kişi gelip bana "şunu yaparsan şöyle olur" falan dimedi:D.....
O zaman hiç bilirkişiye rastlamamışsın. Benim şan hocam, bana teknikleri öğrettiği halde ilk birkaç ay evde kendi kendime egzersiz yapmamamı söylemişti. "Yanlış bir şey yaparsan düzeltmekle uğraşırız. Sesin yanlış oturmasın." derdi. Hatta farkında olmadan yaptığın hatalar, sesini kısmen ya da tamamen kaybetmene neden olabilir. Tabii bu mutlaka herkesin hata yapacağı anlamına gelmiyor. Ama bu bir risk. Üstelik hiçbir şekilde teknik bilmeden yapmak çılgınlık. Eminim kafa seslerine çıkmayı falan deniyorsundur. Bence sesini kendi kendine zorlama. Gerçekten art niyetle söylemiyorum. Çok iyi bir sesin olabilir ve ders alarak çok iyi hale getirebilirsin. Zaten şan dersi fiyatları da çok uçuk değil.