Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

metallica ya protesto

• basgitarsever • 13 Nisan 2008 01:51 • #533727
    arkadaşlar şu anda tam net olarak bilinmesede metallica istanbla konsere geliyor.ama biletler 350 lira.bu fiyata rock konserimi olur.bu bir gitmeyelim avucunu yalatalım lars'ın çağrısıdır.şimdi abi hakediyolar ama,o kadar faydalandın mdi bu ne diyenler çıkacaktır.belkide onlarda haklıdır ama bu bi seçim ve türkiye gerçeği var.biz kıt kanaat geçinirken kasasına milyon dolar sokmayalım şu adamların.
  • leviathenn • 13 Nisan 2008 11:19 • #533732
    iyi de bi arkadaşımız bilet fiyatlarını açıklamış ve sahne önü 350 ytl diğer fiyatlar: 27 Temmuz Metallica Konseri bilet fiyatları :
    1.Kategori: 350,00 YTL SAHNE ÖNÜ
    2.Kategori: 150,00 YTL VIP
    3.Kategori: 85,00 YTL SAHA İÇİ
    4.Kategori: 90,00 YTL NUM./KAPALI TRB.
    5.Kategori: 75,00 YTL NUM./KAPALI TRB.
    6.Kategori: 50,00 YTL YENİ AÇIK TRB.
    şahsen ben 90 milyon çıkarım benim arklardan 350 çıkcaklar da var ama gel sen bu protesto işnden vazgeç tek kalırsın konsere gidemediğinle kalırsın son konser bu unutma ;)
  • Ktulu • 13 Nisan 2008 12:17 • #533735
    Gerçek şu ki Metallica'nın ölüsü bu kadar para etmez, tabi adamların her ülkede uyguladıkları bir standardı vardır, bunun üzerine organizatörlerin kârını ve bizim % bilmemkaçlık vergileri de eklersen fiyatların böyle patlaması normal. Sonra da geçer 10 senedir dinlediğimiz adamların anasına küfür ederiz..

Grubun paraya ihtiyacı mı var diye düşünmemek lazım, bir ürün ya da hizmet almak istersen karşılığında da birşey vermen gerekir. Ekonominin kitabında bu yazar. Bir de satın almak istediğin hizmet dünyanın alanında en iyi grubunun müziğiyse (belki de "konsere gittim" havasıdır) alıcağın faydayı da gözönüne alarak fiyat konusunda çok düşünmemek gerek. Elbet belli bir meblağ bayılacağız çünkü. Malum büyük gruplar gelmeden önce hepimiz sallıyoruz bol keseden, biletleri şu kadar olsa bile giderim, hatta ilk bileti ben alırım, en öne geçerim vs. türü saçmalıklara kendimizi bile inandırabiliyoruz ama biletler gelince fısss... Bize kalan bileti alacağımıza mı almayacağımıza mı karar vermek.

Ayrıca fiyatların yüksek olmasının bazı avantajları da var, Fatih-Çarşamba'dan çarşafla izlemeye gelen olmaz.. E tabii dezavantajları da var gidecek insanlar için.. 99'daki gibi mekanın 3/1'inde ancak metalle alakası olan ve Metallica'yı az çok tanıyan insanlar olacak.

Gerisi tiki-concon.. (En üzücüsü ise bu kısım tabii ki)
  • leviathenn • 13 Nisan 2008 17:42 • #533738
    ben de onu düşünüyodum :( 350 ve 150 milonluk biletlerin sahipleri genelde tiki tayfa olcak iğrenç :( ben okulda kantine gitmicem para biriktircem gibi görünüyo :)
  • linde_ • 13 Nisan 2008 18:07 • #533740
    Metallica'nın suçu yok aslında Türk insanı saf. Ülkemizdeki metalciler Metallica gibi gruplarla metali tanıdıkları için onlar için ölürüm,yanıp tutuşurum imajı çiziyorlar. Bu da Metallica'nın bir şekilde kulağına gitmiştir. Koparabildiğim kadar koparayım demişlerdir. 350 kağıda çok şey yapılabilir aslında 4-5 konsere gidilebilir. En dandik trübünün bile 50 ytl olması ancak böyle izah edilebilir. Bir gruba bu kadar tapmanın yan etkileridir bunlar. Ha veren verir imkanı vardır yoktur bir şekilde. Ama Metallica'nın dinleyenini nasıl bir şekle soktuğu da apayrı bir noktadır.

Sorun şudur ki. Metalin en yaratıcı grubu olarak tasvir edilen Metallica sahne önüme 250 ytl istemiştir. Bunda şaşırılacak hiçbir şey göremiyorum. Adamlara tanrı muhamelesi yapıp, el ütünde tutup, 24 saat dinleyipte adamların sana karşılık olarak 20 ytl'ye bilet satmasını düşünmüyordun heralde. Aksine adamlar şöyle düşünür "Bu elemanlar beni her türlü dinliyor. Canlı izlemek için bu kadar paraya kesinlikle kıyar" mantığı gayet doğrudur. Metallica 27 Temmuz'da gelecek konserini verecek ve eminim ki stad tıklım tıklım olacak. Adamlar neredeyse 2. baharlarını yaşayacaklar bir daha gelmezler mantığıyla tüm alet edevatını bilet almak için piyasaya sunan kişiler çok fazla olacak. Metallica popüleritenin vermiş olduğu avantajı kasasında fazlasıyla görecek. Çünkü onlar için dinleyici önemli değil. Onlar nakite bakıyor. Metallica'yı toplasan 20 kişi bile protesto etmez. Çünkü var gücüyle bu fırsatı kaçırmayacağım diyen tipler var.

Ben bu konsere gitmeyeceğim. Çünkü bu kadar kazık fazla eğer 350 ytl olursa başka konserlere giderim. Daha fazla grup canlı izleme fırsatım olur. Gidene lafım yok gitmeyene lafım yok. Metallica işi biliyor..
  • fibonacci • 13 Nisan 2008 19:20 • #533742
    Metallica üyeleri ya da menajeri ile bilet fiyatlarının doğrudan hiçbir alakası yok. Metallica'nın bir fiyatı vardır ve bu konseri düzenleyen kişiler de Metallica'ya ödedikleri bu parayı ve hatta fazlasını bir şekilde çıkarmak durumundadırlar.

O yüzden "Metallica buldu bizi keriz yaptılar fiyatları böyle" gibi saçma düşünceler içine girmek yersizdir.
  • linde_ • 13 Nisan 2008 19:29 • #533743
    Metallica buldu bizi keriz yaptı demedim ki. Metallica'nın menejeri Metallica üyelerine danışıyordur heralde Metallica fiyatını.
  • shrine • 14 Nisan 2008 10:15 • #533745
    Metallica bu sene çıkacağı turnenin en yüksek fiyatlı konseri bu olacak (belki geçen seneki turdan bile fazla tam hatırlamıyorum) bizleri enayi yerine koyan grup değil organize eden şirkettir grubun belli istekleri haricinde bizlerden fazla para alacağını hiç zannetmem organizatörler belli şeyleri karşılamak için bunları belirliyolar aylar öncesinden dedikoduları yayıldı getirecez metallica'yı diye ve de ne olursa olsun getirdiler...
    Çok pahalı geldiyse bilet fiyatları en yakın bulgaristan konseri var vize pasaport sorunu olmayan oraya gitsin o zaman orada sahne önü çok daha ucuz (:

Ve de şöyle bir şey var ki; bulgaristanda sahne önü 5bin kişilik türkiyede 1200 kişilik türkiyede saha içi alındığı zaman bulgaristanda sahne önü alacak olan birinden bile yakından izleme imkanı var saha içi de gayet uygun bi fiyat
  • leviathenn • 14 Nisan 2008 17:49 • #533746
    sen de sahne önüne değil saha içine bilet al :D
  • linde_ • 14 Nisan 2008 19:16 • #533747
    85 kağıda da 2 konsere giderim kalsın :)

Ama Eski Açık beleşmiş Metallica'yı arkalarından izleyebilirim. Bir şeyler sallarım arkadan..