Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bir alete başlamak isteyenlerin sık sorduğu sorular(ekleyiniz) BABİSSS

• eTSuLu_aLBiNo • 10 Haziran 2005 00:55 • #543880
    soru 10) bu john petrucci nedir?
    cevap 10) sen ona bakma,o ayrı bişey.çalışmalara devam et sen,ara verme,25 yıl sonra bi çaldır beni ben geliim,dinliyim seni.
  • hazardous • 10 Haziran 2005 01:23 • #543883
    soru 11_ben niye yngwie malmsteen satriani vai gibi çalamıyorum.
    cewap_sen çalıştıktan sonra her şey olur.o adamlar da çalışarak yapmış.biz de yapabiliriz..
  • kelle • 10 Haziran 2005 10:34 • #543889
    soru 12) elektro gitar çalarsam karizma yapıp kızları tavlayabilirmiyim?
    cevap 12)kro olma arkadasım. eger o amacla calarsan senin ustune beton dokerler. ha ama bir iki tane kro dek getirmen olası. eger tipte varsa olabilir. ama benim ahlaki ve sanatcı yanım bu konuyu kınıyor. bidaha sormamıs ol bu soruyu .duymayım .
  • erbil • 10 Haziran 2005 17:02 • #543894
    soru 13) neee! günde 6 saat mi? benim ne o kadar vaktim ne de sabrım var.
    ikna 13) tamam tamam... vazgeçme hemen. ben bu işin en iyilerinden bahsediyorum. sen hergün yarım saat de olsa ayırabilir misin bu işe? hergün ama!
  • erbil • 12 Haziran 2005 16:23 • #543939
    soru 14) ben ... çalmayı da ... çalmayı da çok istiyorum. hangisinden başlayayım. hangisi daha kolay?
    cevap 14) aletin daha zoru daha kolayı olmaz. daha önce de söyledim herbirinin farklı zorlukları olur. yalnız birşey var. kimi alete başlamak kolay, geliştirmek zordur. kimine de tam tersi.
  • erbil • 12 Haziran 2005 16:46 • #543940
    soru 15) sen çok biliyon galiba "hocam". neymiş bu olay? bir iki örnek ver bakalım!
    cevap 15) vereyim. yalnız uslubumuzu bozmadan devam edelim.
    örneğin piyano; la tuşuna ben de bassam, Fazıl Say da bassa, la sesi çıkar. piyano akortluysa, ben basınca entonasyon problemi olmaz. (tabii tuşe mevzu ayrı ve derin bir başka konu). piyanoya yeni başlayan biri ton ve entonasyon problemleriyle aylarca ve yıllarca uğraşmaz (ör: nefeslilerde, yaylılarda olduğu gibi olmaz). güzel güzel etüdlerini çalışır. amma piyanoda gerçekten iyi seviyeye gelmek de her kula nasip olmuyor işte.
    karşıt örnek olarak saksofon diyelim; eline alınca önce bir ses çıkarmakla uğraşırsın. öyle blok flüt gibi üfleyince ses çıkmaz. kişiye göre değişmekle birlikte çok uzun zaman entonasyonun doğru olmaz. yıllar sonra bile 3 gün çalmayınca entonasyon gider:(. ama piyano gibi hem eşlik etmen hem solo çalman beklenmez. yalnız melodi çaldığın için beynini bir kaç parçaya bölmen de gerekmez. ama bundan da nefeslilerin bir aşamadan sonra çok kolay olduğu sonucunu çıkarma.
    çok uzattım. sen sonuç olarak kolaya zora bakma, hangisini en çok istiyosan ondan başla. zamanın varsa ikisine de başla hatta.
  • dexter_holland • 12 Haziran 2005 21:10 • #543947
    (7 yıl önce) ya hocam biz piyano çalmıyoruz ki sürekli konuşuyorsunuz siz, niye?
    - e, kızım bunlar sol major si minorden daha önemli, önemli olan senin dinlediklerin, yoksa ben bir saat öğretirim alırım 30 milyonumu giderim. ama senin ne dinlediğin çok önemli, dinleme bu betales'ı pink floyd'u, kalitesiz bunlar.
  • kelle • 13 Haziran 2005 15:33 • #543980
    soru 16)gitarı nezamandan beri çalıyorsun.bende o vakit icinde senin kadar çalabilirmiyim
    cevap 16) yetenek meselesi
  • erbil • 14 Haziran 2005 13:31 • #544008
    soru17) ben... çalmak istiyorum. yalnız nota öğrenmek istemiyorum. nefret ettirdiler okulda notadan abi! napiim?
    cevap17) haklısın. tamam o zaman çok nefret ediyosan öğrenme nota mota. hiç nota bilmeyen ne müzisyenler var. yalnız o adamlar işi çekirdekten öğrenmişler. var mı senin de öyle bir ortamın?
    bak dinle şimdi: bu nota işi valla o kadar zor değil. ben de okulda tarih dersinden nefret ediyodum. ama şimdi ne kadar zevkliymiş diyorum. (okul bitti ya;))
    müzikte nota bilmemek, koca kütüphanede dolaşıp, okuma yazma bilmemeye benziyor. bak azıcık zorla, nasıl zevkli olduğunu göreceksin.
  • Ktulu • 14 Haziran 2005 13:32 • #544009
    Hörs!