Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

orta halli ibanez

• roomerang_ysf • 2 Eylül 2005 11:07 • #545524
    valla ben şimdiki gitarımı istanbuldan aldım ama ondan önce rg370dx
    düşünüyodu son anda babam kıllık yapınca olmadı ama rg 370 dx iyi diye biliyorum ama sen genede git bi tonlarına bak hepsinin yani böyle söylemekle olmaz sana en çok uyanı deneye deneye bulursun
  • muzo867 • 2 Eylül 2005 11:52 • #545525
    yaw arkadaslar tamam tonunu beğnip birini alırım ama benim korkum sağlamlık ve akor tutması. onun için soruyorum
  • Serpent_King • 2 Eylül 2005 12:35 • #545526
    Keşke herşey tonla bitebilseydi.Kullanılan ağacın sağlamlığı , klavyesinin ve sapının rahat olup olmaması.Hatta klavye benim için ön planda çünkü manyetikler değiştirilebilir ama bir gitara uygun klavye bulmak ve yaptırmak maliyetli bir iş.
  • Greg Howe • 2 Eylül 2005 15:04 • #545527
    Ya kardeşim o alacağınız rglerin çoğu dandik öğrenci gitarı bi kere iyi gitar değil hiçbiri. Onun için rg bilmemne çok iyi falan diye konuşmayın tamam kabul amatörsen götürür ama ağacı basswood abi ben daha ne diyim en iğrenç ağaçtır. Şunuda söylicem sakın kimse hadi len basswood kötü değil demesin babam gitar yapımcısı. Kardeş sen en iyisi git SRV ye ordan dene gitarları böyle adamlara bişey sormak pek mantıklı değil. Git dene orda sana istediğin gitarı verirler. Processor varsa onuda götür bi bak. Birde şunu söyliyim eğer rg 370dx falan alırsan saçmalarsın çünkü daha ucuza aynı seviye cort gitarlar var(x serisi). Zaten ibanezin rg serisini cort üretiyo. İnşallah beni dinlersin.
  • ibanetze • 2 Eylül 2005 17:54 • #545530
    baban gitar yapımcısı olduğu için kimse sana karşı gelmesin mi?

puhaha

döver mi yani..

benim gitar 93 yapımı rg-570 ve de şu anki cortları getir aynı fiyat aralığında olan,kıyaslamam bile...

zaten x serisi cortlar gördüğüm en dandik gitarlar,bundan önce arkadaşımın cortunu kullanıyodum bi ara,tremolo elimde kaldı,bridge pick up da bozuldu..durduk yere o kadar masraf açtı bana...

hem rg-570 serisini de cortun üretmediğini biliyorum..zaten japon yapımı bu,benim bildiğim ibanezin corta yaptırdığı fason gitarlar kore olanlar,yani rg370dx falan...

rg serisi hakkında iyi söylüyosun da ibanezin en çok satan modeli rg serisi,kullanıcıları da sadece ben değilim

zaten adam da ben profesyonelim 3000 dolarlık gitar arıyorum yazmamış,biraz düşün öyle yaz yani..dünyanın en pahalı gitarını araştırmıyoruz sonuçta...

abartmışsın biraz..
  • Serpent_King • 2 Eylül 2005 22:33 • #545533
    E çüş ama ne alaka rg lerle cort x ler , o zaman sen LTD leri filan da kötülersin ağaçtan ötürü.CortX teki klavye manyetik RG lerdeki gibi olsa hemen giderim bi tane alırım , keşke öyle olsa.Gerçi ben RG lerdeki klavyeyi de sevmiyorum ama en azından jumbo fretli ve 24 perdeli.

Ucuz gitar dediğin ucuz ağaçtan olur adam gibi gitar demek zaten 1000 doları minimum gözden çıkarmak demek arkadaşım baban gitar yapımcısı olabilir bizde gitar çalıyoruz , burdakilere böyle laf atmanın hiç gereği ve lüzumu yok bence herkes kendi görüşünü yazıyo.
  • muzo867 • 3 Eylül 2005 10:38 • #545538
    caydım ibanezden epiphone nasıl...

ooooooohhhhhhhhoooooo anlaşıldı bana ibanez de yar olmayacak ben bir de epiphone lara bakyım diyorum ne dersiniz...arkadaslar bakın anlamadıysanız tekrar soyluyorum benim için öncelik sağlamlıktır. manyetik değisse de olurr...
  • Greg Howe • 3 Eylül 2005 12:56 • #545541
    Ya bi kere babamı bırak basswoodun en kötü ağaç olduğunu biraz araştırsan öğrenirsin bu bir. İkincisi ben rg 370dx alıcağına corttan x serisinden bi gitar al dedim. Ayrıca lütfen iyice bi araştır cortu falan.Kore değil japonda yapıyorlar.Cortu çok dandik bi marka olarak görmeye devam edin siz. Tamam x serisi kötü ama çok çok iyi gitarları da var. Rg serisi öğrenci gitarıdır diyorum kardeşim tamam amatörsen götürür diyorum anlamıyo musun!!! Gitar çalmaya başlayalı 2-3 sene olan adam rg çalıcak tabi ama bilmiş bilmiş konuşmayın rg serisi ibanezin en kötü serisidir ve yine söylüyorum bir kaç gitarı hariç. Ben o arkadaşa git çok iyi gitar al diye yazmadım zaten rg 370 alıcaksan x serisine yönel dedim belli ki birine çatmak istiyodu canın ilk cümleyi okuyup gaza geldin.Bende rg 570 kullandım bi ara ve hiç bir sorunum olmadı ama eğer iyi bi gitar arıyosan bu gitar 1500-2000 dolar olmak zorunda zaten oyuncak mı alıyosun ya. Bu işin bir sürü küçük ayrıntısı var ve bunlar çok önemli. O zaman satriani de rg 370 alsın ne fark var dicem senin görüşüne göre.
  • Serpent_King • 3 Eylül 2005 17:34 • #545548
    Gitardan anlamakla çalmak arasındaki farkı anlayabilseydin dediklerimi de anlardın.Ben iyi gitar çalıyorum elime cort x aldım ama ibanez rg deki kadar rahat edemedim , profesyonellik ve amatörlükle ne alakası var onu da anlamadım.Rg en kötü filan diyosun ben iyi gitar demiyorum ki zaten , kötü , cort x de kötü ama klavye ve sap olarak bence rg daha iyi ve rg almaya bu yüzden değer bana ağaç kalitesi anlatma durduk yere zaten o fiyat aralığındaki gitarların hepsinin ağacı dandik , bu durumda rg bana mantıklı geldi lütfen ilk mesajındaki gibi yok siz bilmiyorsunuz size sorulmaz şeklindeki ithamlarından kurtul başkalarının fikirlerine saygılı ol kimsenin birine çatma gibi bir hevesi yok.
  • Greg Howe • 3 Eylül 2005 19:52 • #545550
    bak serpent king öncelikle beni sadece gitar araştıran ama çalmayan biri zannettin galiba bende iyiyim hiç merak etme. Cort x diyede bi gitar yoktur ayrıca x2 x6 x9 x11 x custom gibi gitarları var. Bak şimdi sen ibanez rgdeki rahatlık cortta yok diyosun bu senin görüşün ben saygı duyarım buna. Bende cortları beğeniyorum özellikle x custom ve rg 570ten falan iyi bi gitar bana göre bu da benim fikrim. O seviye gitarların ağaçları hepsi dandik bu da doğru. Ama ben sadece şunu belirtmek istedim. Bisürü adam var ve hiçbişeyden çakmıyolar ve rgler çok iyi gitarlar falan diye konuşuyolar.Örnek bikere foruma girdim bi denyo rg370 mi cort x custom mı diyodu.Onun için rg öven biri çıkınca çıldırıyorum. Amatörsen rg 570 ve üzeri HARİKA.Seni sonuna kadar götürür. İnsanların fikirlerine saygılı ol diyosun saygılıyım sadece rg kötü dedim. Bu şahsi bi görüş değil bi gerçektir. Öğrenci gitarı yani bu gitarlar. İyileride var ama bunuda bir kez daha yineliyorum. Senin gibi çok rahat bi gitar falan filan diyene lafım yok. Rg çok iyi diyene lafım var ama. Artık tartışmayalım lütfen arkadaşlar. Ya haklısınız bende bilmiş bilmiş konuşuyorum ama ben sürekli araştırıyorum hepsini deniyorum sürekli. Konuşmamın özeti: Rg ler amatör gitaristler için gayet iyi fakat profesyonel düşünmeye başlayanlara yaramaz.