Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

orta halli ibanez

• kkurt • 3 Eylül 2005 21:34 • #545551
    caydım ibanezden epiphone nasıl...

sağlam olup olmadığını kendin test edip anlayabilmen gerekiyor. akort tutup tutmadığını, sapında bir problem olup olmadığını ve intonation ayarının düzgün olup olmadığına bak özellikle. manyetiklerin kalitesini fazla kafaya takmana gerek yok bütün humbuckerlardan aşağı yukarı aynı ses çıkıyor, çok kalitesiz olmadığı sürece hepsi aynı...
  • Serpent_King • 3 Eylül 2005 22:18 • #545553
    Hayır ben ibanez rg sevmem cidden sadece cort x serisi mi rg serisimi kıyasına yorum yaptım bana göre sadece jumbo fretlerinin olması bile rg yi daha cazip yapar o yüzden.

Çok iyi demedim , çok rahat da demedim , cort x den rahat sadece.

Ha benim almak istediğim gitar 1700 euro esp sv , bu fiyatta türkiye dışı için...tünelde de hayatımda iyi gitar görmedim onu söyleyeyim ki anla...
  • Greg Howe • 3 Eylül 2005 23:37 • #545554
    Bencede Türkiye'den gitar almamak çok mantıklı. Fiyat farkını geçtim zaten iyi gitar gelmiyo. Gelse bile fahiş fiyata. X serisi ile rg lerin alt gitarlarını(rg 370 470 570 falan) kıyaslamam sadece cortun rgyi üreten marka olduğu içindir. Daha rahat diyosun tamam öyle olsun ama ses kalitesi falan aşağı yukarı aynı. Bu arada cort da jumbo fret kullanır. Banada sorarsan iki seride beş para etmez zaten(amatör değilsen). Bu konuda burada kapansın. İyi akşamlar.
  • ibanetze • 5 Eylül 2005 18:31 • #545574
    git eline bi tane rg-3020 al,sonra konuşalım

çok seviyosunnuz genelleme yapmayı a.k.,

iki tane zottirik ibanez al eline

sonra çıkıp artistlik yap..

ne anlatıyım orta halli gitar soran adama,"sen boşver,beş sene para biriktir,gibsonun sapını al" mı diyim?

saçma sapan konuşmadan önce bi düşün...

ben burda rg iyidir dediysem,serdar öztop için ideal demedim,soran adam için ideal dedim

ayrıca bin kez daha düşün cortun nerede yapıldığını,bence sen pek anlamıyosun gitardan..
  • Greg Howe • 5 Eylül 2005 22:20 • #545584
    Ben çocuğa rg370dx alıcağına x serisine bi bak istersen ama ibanez alıcam diye kasma alıcağın gitar rgnin kötü gitarları olur srv ye git orda gitar dene bak demek istedim ve olay nerelere geldi. İkinci el daha iyi bi gitar alabilir sonuçta. Cortların üretimini de çok iyi biliyorum sen hiç merak etme.Rg serisini cort üretiyo ayrıca ısrarlargnin hepsi berbat gitarlar da demedim. Kurduğum cümleleri 10 defa oku anlamıyosun çünkü. Lütfen artık bana rg serisini savunma ya.Şunu anlayın artık ben çocuğa kesinlikle rg kötü git ibanez jem al falan demedim. Rg lerin çoğunu çaldım sen hiç merak etme. Biri çıkıp rg yi överse ben direk atlarım ve rg öğrenci gitarı derim biçok forumda var bu kendimi tutamıyorum kusura bakma. Ama bu tartışma devam edecek yine biliyorum onun için tamam rg serisinin gitarları benim gitarım jackson soloisten bile iyi istediğin oldu mu! o dediğin gitar prestige lere giriyodu galiba öyle hatırlıyorum ve japan onlar bayada kaliteli modelleri var evet ama ben demiştim zaten rgler öğrenci gitarı bazıları hariç diye. prestijlerin üst modelleri idi o dediklerim. birdeartık şu kavga eder gibi konuşmaya bi son verelim hiç hoş değil.
  • ibanetze • 6 Eylül 2005 16:34 • #545597
    sana iki şey söyliyim

birincisi eğer insanları aşağılayarak bi şeyler yapmaya çalışırsan,"benim babam ...,onun için beni dinlemek zorundasınız"gibi vümlelerle çıkarsan insanın karşısına,"çok iyi çalıyorum ben,bu heriflerin lafına bakma,ben sana anlatırım sktret hepsini" der gibi konuşursan bütün tartışmalar uzar...

ikincisi madem ortaya bi şey attın,(ki ortaya attığın şeyi de adam gibi atmamışsın o ayrı) niye uzamasını istemiyosun,diyosan benim bildiğim doğru,bu böyledir,başkalarının doğrularını da dinleyip de gerçeğe ulaşmayı istememen ilginç

senin yaptığın şu;

"basswood kötü bi ağaçtır,bunun hakkında konuşmak istemiyorum..."

madem uzamasını istemiyosun,ya önermede bulunma ya da savunduğun şeyin arkasında dur

rg profesyonel kullanıma uygun değil diyosun

demir demirkan rg-770 kullanıyo

hadi demir demirkan amatör diyelim!!

steve vainin ritm gitaristi de mi amatör...

nası cümle kuracağını öğren herşeyden önce..

ben o kadar iyi bi gitarist değilim ama en azından adama doğru bi şey önermeye çalışıtorum

benim rg-570imi erkin koray da eline aldı,hiç de zottirik gitar demedi..

onun için boyuna bakmadan artistlik yapma..
  • rastignac • 6 Eylül 2005 19:43 • #545602
    1- O çocuğun şu an alacağı rg 370dx çok kötü bi gitar(yeni üretimler felaket). Onun için biri rg 370 övünce sinirlendim ve öyle yazdım. Aslında orda çekilin lan benim babam gitar yapımcısı ben konuşurum şeklinde konuşmak istemedim. Sadece bikere bi forumda basswood kötü dediğim zaman sen kimsin lan ne bilicen şeklinde cevaplar geldi. Onun için öyle yazdım hepiniz rahatsız oldunuz onun için kusura bakmayın.

2- Önerme diyosun sadece ona o kadar para vericeğine git başka gitarlara bak ikinci el dedim. Çocuk 500-600 dolar verebiliyosa eğer bana görerg 370 ten daha iyi bi gitar alabilir. Örnek s serisi maun kullanıyo basswood tan daha iyi ve srv de var o gitar.

3- Örnekler vermişin şuda kullanır buda kullanır diye. Bikere o adamlar milyarlık pedal ekipman kullanıyo. Ayrıca gitarları ibanezin iyi olduğu dönemde üretilmiş gitarlar. Son dönemlerdeki üretilen ibanez rg370 470 570 vesaire çok kötü gitarlar.

Tamam bidaha artistlik yapmıcam. Ama şunuda söyliyim ben rgleri sevmiyorum benim fikrim bu. Sen 93 yapımı rg 570 kullanıyosan bişey demem kaliteli ama ben tonlarını sevmiyorum. Amatör birinin rg kullanması doğal. Ama bence son dönemdeki üretilen rglerden almamak mantıklı. Onun için git başkalarına bak sonra karar ver dedim çocuğa. Srvyi biliyosundur eski kaliteli gitarlar var. Sence benim tavsiyem saçma mı...
  • Savas_Khan • 7 Eylül 2005 04:13 • #545606
    caydım ibanezden epiphone nasıl...

ibanezden cayma en rahat çalınan gitardır ibanez, üstelik ikinci el ibanezi 400 dolara filan bulursun ben 300 dolara almıştım japon ibanez 2. el tonları şahanedir mid ağırlıklıdır metalde yaparsın caz da arabeskte herşeye gider... epiphone la herşey olmaz öyle... birde yukarılarda tam okumadımda cümle başlarına baktım bi arkadaş dandik öğrenci gitarı demiş allahında bulsun o...

sen benim lafımı dinle şöyle sapı klavyesi rahat 2.el bi ibanez bul tünelde zor bi iş değil... ama kore filan olmasın japon olcak... soora senelerce çal... 5 sene olcak nerdeyse ben bu gitarı alalı benden öncede kullanan baya insan olmuş 3. el filan galiba bu... taş gibi taş
  • ibanetze • 7 Eylül 2005 13:32 • #545611
    ben zaten rg-570den aşağısını önermedim

hem rg-370lerin kore yapımı olanın ikinci elini hard case dahil 350 dolara bulursun,azami 400 dolardır..600 doları olan adam çok daha iyi bi gitar alabilir..

ayrıca o adamların kullandıkları pedallar o kadar pahalı değil

en azından benim pedallardan pahalı değildir..

hem rg serisinin üretimine 87 yılında başlanmış,çok eski olamaz o gitarlar yani..

s serisi hakkındaysa sonuna kadar haklısın..ben de istemiştim bi ara almayı ama gövde çok ince geldi :)
  • K Satriani • 7 Eylül 2005 18:14 • #545621
    Sanırım ibanez S470 alabilirsin. Bende var ve çok memnunum. Çal tarzına giderse al derim. Ama hiç bi gitarı denemden alma.