-
caydım ibanezden epiphone nasıl...
her şeyi yapabilen bi gitarın hiçbirşeyin en iyisini yapmadığı söylenir genelde...:) şaka bi yana üzerinde floyd rose tremelo olan bi gitarla ciddi ciddi jazz çalınabileceğini söylemiyorsun herhalde:)
-
80 ler 90 lar iyidir sağlamdır merak etme sen. Ama şimdikiler gerçekten çok kötü. Birde bişey daha. O adamların pedalları hepimizin bildiği boss falan analog pedallar. Ama adamın öyle bi amfisi varki melesa ayrı bi reverb kanalı var o başlı başına bi eğitim ister. Zaten o adamlar ses mühendisleriyle çalışıyo. Başka olarak compresor falan filan bi sürü ayrı kanala bölünmüş. Pedallar echo veren manyak ötesi aletlerle beraber amfiye giriyo. Amfide bu ayarlarla beraber birde amfinin kendi ayarları var falan ortaya dehşet bişey çıkıyo. Bende bi kitap var Steve Vai Satrini Malmsteen Petrucci falan ekpmanları var neyi neye bağladıkları neler kullandıkları falan. Müthiş bişey. Neyse bende tam olarak bilmiyorum zaten kitap ingilizce :). Ayrıca bende sadece çocuğun rg 370 almasını önlemek istemiştim çünkü sürekli amerikadan gelen yeni üretim rgleri deniyorum ve çok bozmuşlar sap incecik sustain sıfır iğrenç.
-
ya bişeyden anlamıyorsunuz allah aşkına yazmayın ya
floyd rose tremelo
ile jazz ın ne gibi ters bi durumu var kardeşim izah eder misin bana ? ne alaka ? üstünde floyd rose tremolo olunca jazz yapılmıyo mu o gitarla ? ya bi gidin allah aşkına.
-
jazz genelde humbuckerlarla çalınır ve bu müzik türüne metalik ses tonları gitmez yumuşak bir clean ton aranır. gitarlda tellerle gövdedin arasında giren büyükçe bir metal parçası (tremelo) sesin metalikleşmesine sebep oluyor. ayrıca jazz çalanlar genelde daha kalın teller kullanırlar (0.009 set değil de 0.013 gibi.) sen hiç floydrose tremelo sistemi olan bir gitara 0.013 tel takımı takıp ne olduğunu gördün mü?:) taktıysan aldığın ses tonundan memnun kaldın mı?:) hani garip bir sebeple bu durumdan memnun kaydıysan insanlar neden hollowbody, semi hollowbody vs tarzı gitarlar çalıyorlar da hiçkimse gidip böyle bir gitarla jazz çalmıyor diye düşünmedin mi?
her şeye sırf itraz etmiş olmak için itraz etmeden önce düşünün önce biraz derim:)
-
Bence sen tüm floyd rose sistemlerini incelememişsin bilmeden konuşuyosun ve yukardaki arkadaşın da ibanezi hambucker içeriyo..
ya sen hala floyd rose lu gitarla jazz çalınmaz diyosan ben sana ne diyebilirim ki , bu nasıl bir saçmalama örneğidir ya.
-
çok zor durumda kaydıysan başka gitar yoksa çalınır tabi... :)
-
Peki en iyi ağaç hangisi?Mohagony,agathis,maple,basswood bi sırala yapabilirmisin
-
en iyi ağacın ne olduğu ne tarz bir ses tonu istediğine bağlı.
single coilli gitarlar için gövde alder veya ash. klavye maple. bazen rosewood kaplaması da oluyor.
humbuckerlı gitarlar için gövde mahagony, klavye maple üzerine rosewood kaplama. bazen gövde maple da kaplanabiliyor gibsonlarda olduğu gibi. bir işe yarıyor mu yoksa sadece kozmetik birşey mi bilmiyorum.
japon malı gitarlarda basswood yaygın, herhalde uzakdoğuda bol bulunuyor. iyimidir kötü mü bilmiyorum.
semihollowbody tarzı gitarların orta bloğu maple, klavye maple+rosewood kaplama.
-
bence mahogany bu benim fikrim mapple da iyi ama. Ben şu an gitar yaptırıyorum özel ve mahoganyden şaşmam. Maple strat türü gitarlarda kullanılıyo. Fender strat sevenler tercih eder. ibanez in s serisi mahogany bazı rg lerde mahogany onlar iyi bence. Agathis ne bilmiyorum ama basswood gerçekten kötü bi ağaç. Mahogany yani maun öyle tatlı ton veriyoki bi bırakamıyorum elimden gitarı. Arkadaş maple sap üzeri gül ağacı demiş. Evet öyle güzeldir ama ben pelesenk koydurmayı düşünüyorum bence çok daha iyi. Ama piyasa da hep gül ağacı var klavyede. Sadece maple olanları önermem çünkü tel klavyeye çok zarar veriyo bi süre sonra zararı anlıyosun. Onun için gül ağacı ya da pelesenk gibi dayanıklı klavye daha iyidir. Tarzını söylersen sana daha yardımcı oluruz. Eğer Serdar Öztop seviyosan mahogany =)
-
gibson tarzı 2 hum gitarlarda sap mahogany mi oluyordu maple mi ondan emin değilim -unuttum- belki daha önce yazdığım gibi maple değil de mahogany'dir. Bazı gitarlarda ise ikisi karışık olabiliyor. Bende bi ibanez var semihollowbody türünden, orta bloğu maple, klavye ise 3 parça, ikisi maple biri mahagony olması lazım. Böyle daha sağlam oluyomuş:) Klavyenin üstü ise gülağacı kaplama. Mahagony gövdeli gitarlara (lespaul, SG, vs) kıyasla daha temiz bir clean tonu veriyor, distorsiyonun rengi de biraz daha açık. Bunlar güzel fakat biraz kalınca tel takmak gerekiyor, 0.011 tel takımı ile iyi gidiyor, 0.009 tel takarsan güzel olmuyor. Sustaini mahagony kadar iyi değil.