Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitar yeni başlıyorum biraz yardım!!!fikir istiyorum neler yapmalıyım:S

• sebepsizanlam_ • 18 Haziran 2006 20:09 • #550117
    arkadaşlar gitar öğrenmeye yeni başlıyorum..neler yapmam gerekiyor?ayrıca yeni baslayan biri için ne tip bi gitar tavsiye edersiniz??tesekkürler şimdiden!!
  • Serpent_King • 19 Haziran 2006 12:25 • #550123
    bıkmadan usanmadan çalışmalısın.hangi gitara başladın yalnız onu bilelim :)
  • sebepsizanlam_ • 20 Haziran 2006 13:55 • #550136
    işte ben daha ona da karar vermedim:Dklasikle mi baslamalıyım yaa??hedefim elektro ama daha cooook var.....:(
  • thief123 • 20 Haziran 2006 15:47 • #550140
    abi elektroysa kessinlikle klasik öğrenmelisin...
  • rubber soul • 21 Haziran 2006 00:34 • #550152
    Kesinlikle,herşeyden evvel ritim gitar çalmayı öğrenmelisin,ritim ;gitarda dahil, herşeyde temeldir.Ve gitarın zor kısmıda ritim çalmaktır.akustik ya da klasik al.Başarılar.
  • josf_in • 21 Haziran 2006 01:09 • #550153
    bence değil
  • Serpent_King • 21 Haziran 2006 11:49 • #550155
    Kesinlikle,herşeyden evvel ritim gitar çalmayı öğrenmelisin,ritim ;gitarda dahil, herşeyde temeldir.Ve gitarın zor kısmıda ritim çalmaktır.akustik ya da klasik al.Başarılar.

çüş artık...

gitarın temeli klasik gitardır.klasik gitar da pena ile çalınmaz dolayısıyla temeli ritim atmak filan değildir.akor basmak gibi şeyler flamenco da görülür daha çok klasik gitarda.klasik gitarla , apoyando ve tirando... gibi teknikler kullanılarak , klasik müzik eserleri icra edilir çoğunlukla.

sebepsizanlam , sana tavsiyem elbette bir klasik gitar alıp , doğru dürüst bir kursa gidip , "klasik gitar" öğrenmen , ritim , pop gitar dedikleri uyduruk şeylerden değil.sıkılabilirsin notalardan filan ama , ilerde iyi ki böyle bir şey yapmışım diyeceksin.
  • easily • 21 Haziran 2006 12:03 • #550156
    hani konuya musallat olmuş gibi olcam da ben de elektrogitar aldım geçen sene ama ÖSS falan derken nasip olmadı daha yeni yeni çalışmaya başlıycam. Öğretmen tutmak istemiyorum çünkü daha önce belli enstrümanları (bir kısmını hoca yardımıyla bir kısmını kendi çapımda) çaldım ki içlerinde akustik gitar da vardı ancak şunu fark ettim ki sadece tablardan ibaretim akorlara geçişte bi hayli zorlanıyorum. Pratik yapabileceğim akor örnekleri neler olabilir hani geçişlerimi kolaylaştırmak adına diyorum ya da illa hoca tutmam mı gerek? Tatile gitmemem gerekecek çünkü o zaman :(
  • rubber soul • 21 Haziran 2006 15:19 • #550161
    Bu konuyla ilgili bir makalem yayınlanacak garajda okumanı tavsiye ederim .Ayrıca sevgili arkadaşım çok şey bildiğini zannediyor ama maalesef hiç birşey bilmiyorsunuz:)
  • Serpent_King • 21 Haziran 2006 16:01 • #550162
    peki tamam biz hiçbir şey bilmiyoruz , sen herşeyi biliyorsundur mutlaka , ritim de gitarın temelidir.Francisco Tarrega Fernando Sor Andrés Segovia Jose Feliciano Christopher Parkening John Williams Julian Bream Carl Volk gibi isimleri dinleyip ritim atmakla , klasik gitar temelinin alakasının nasıl olduğunu anlamanı temenni ediyor , makaleni sabırsızlıkla bekliyorum.