-
klasik gitar bir tür piyanodur, aynı mantıkla çalınır (mekanik olarak biraz daha kısıtlı tabi ki). çalış tarzı olarak akustik gitar ritmlerine hiç benzemiyor. 3 akor öğrenip ritm eşliğinde şarkı söylemenin müzik yapmak olduğunu sanan varsa, gidip klasik gitar nasıl çalınır öğrenmelerinde bence de çok fayda var.
-
çok sevgili arkadaşım biz burada gitara yeni başlayacak birine yardım amaçlı yazıyoruz .Bu saydığın isimlerin eserlerini çalmak gibi bir niyeti olduğunu(en azından şimdilik) sanmıyorum bu arkadaşımızın.Önce müziği iyice öğrenmesi lazım.Sen gitara başladığında john williams mı çaldın:)Ayrıca saydığın isimler gitaristliklerinin yanında(mesela john williams kompozitör dür)daha geniş anlamda müzisyenlerdir:)bu arada kkurt un lafı çok hoşuma gitti.
'klasik gitar bir tür pianodur'
-
valla ben klasik gitara klasik müzik ile başladım.hocamın da tercih ettiği metod arenas dı.arenas da ritim mitim yoktu hatırladığım kadarıyla.sen pop gitar gibi uyduruk bir şeyden bahsediyorsun anlaşılan.ancak o gitar çalmak diğil kusura bakma.
-
Asıl sen kusura bakma ki sadece öğrenci kalmışsın.Öğretmek işini bize bırak lütfen:)
-
eğer ki illa hedefin elektroysa direk elektrodan başlamanı tavsiye ederim. ben ve burda ki bir çok arkadaşım klasik gitarla başlamış olabiliriz ancak kişisel görüşüm elektro çalmak istiyorsan direk elektroyla başlamandır. daha sonra klasikten elektroya geçmek oldukça zor ve yorucudur.
tutuşları farklıdır. teknikleri ziyadesiyle çok ama çok farklıdır. klasik gitar çok daha kaba elektro ise hasas bir kız gibidir. ufak bir dokunuşla yaygarayı kopara bilir ama klasik tınlamaz bile. klasikten elektroya geçince birden sapı eline çok küçük gelicek parmakların birbirine dolancaktır ki zaten elektronun sap tutuşu farklıdır. sapı aşağı perdelere indikçe kavrarsın ancak klasikte yumurta tutar gibi tutarsın.. vesayire vesayire....
bana kalırsa amacın elektro çalmaksa elektro ile başla ve sürdür. elektro gitarda da çok güzel klasik besteler çalabilirsin bunu da belirtiyim ayrıca..
-
peki güzel kardeşim sen herşeyi en iyi bilensin :) ritim gitar da gitarın temelidir oldu...
-
müzik zaten afrikada tam tam ritmleriyle başlamıştır. ritm herşeyin temelidir...:-)
-
hmm... geçen gün bir arkadaşım kemanda bare basıyodu demekki nedeni buymuş... inanılmaz aydınlandım.odamın ışıklarını bile kapadım gerek kalmadı yaaa harika.
-
Fazla aydınlıkta da bişey göremezsin;gözlerin kamaşır, senin durumun bu bence:)ezberleyerek yutmuş, öğrenmiş olabilirsin gitarı ama fikir yürütmek için tecrübe esastır .Başarılar...
-
şaka gibisin... klasik gitarın temeli "ritim atmaktır" diyorsan , bana neden arenas ın ilk sayfalarında akorların değil de , başka şeylerin olduğunu izah edebilir misin ?
dur ben senin yerine edeyim biraz.onlar bilmiyor , ezberci .. sen daha fazla biliyorsun onlardan...