Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitar yeni başlıyorum biraz yardım!!!fikir istiyorum neler yapmalıyım:S

  • sebepsizanlam_ • 22 Haziran 2006 19:00 • #550200
    ya arkadaşlar olay baya tartışmaya dönmüş ama rubber soul'un dediği gibi yeni başlıyorum...neyle ve nasıl baslamam gerektiği hakkında bişeyler öğrenmek istedim...ama bu sefer de kafamda soru işareti olustu:S napmalıyım ritm diyen var direk elektroyla basla diyen var off iyice karıstı kafam bir karar verin napiyim:S:s:S:s:S
  • rubber soul • 22 Haziran 2006 19:37 • #550201
    Elekrto dan evvel akustik tavsiyem,biraz sonra elektronu alır babalar gibi çalarsın,başarılar dilerim genç dostum.Yürümeden koşma ve düşme :)
  • ibanetze • 22 Haziran 2006 19:47 • #550203
    ritmle başla bence de ritm çünkü esastır cidden..

    bi ritm duygusu oluşmadan gitar çalmak pek bi anlam ifade etmez..

    ha hiç ritm gitar çalmayan gitaristler yok mudur..B.B.King mesela şarkı söylerken gitarı kenara çeker sade arada sololarda girer ama bu istisna tabi,öncelikli bi ritm duygun olması gerek,çok deneysel bi müzik yapmayı düşünmüyosan..

    bu arada direk elektroyla başlaman ritm atmana engel değil ki hem çok çeşitli ritmler vardır,aslına bakarsan klasik gitar da da bazı solo gitar tekniklerinde de ileri seviyelerde ritm ve solonun harmanlanmış teknikleri bulunur,ki bu dediğim tekniklerde tek gitar arpej atar,solo ritm her bi şey aradan çıkmış olur..

    sen sıkma canını elektro gitarla da ritm atılır al bi tane hangisini beğenirsen

    şöyle söyliyim kimse bu kadar araştırmıyo müziğe başlarken mesela slashın gitarı bassa tercih etmesinin sebebi iki ekstra telmiş :)

    hem rock guruplarındaki ritm gitaristler de ellerinde flamenko gitarı tutmuyolar ya,al sana ritm gitar işte :)

    kolay gelsin bakalım..
  • rubber soul • 22 Haziran 2006 19:56 • #550204
    Kitaplar ı akıllar yazar.Herkesin bir aklı var:)onu kullanmalı bence:)...Arenas a bağlı kalmamalı:)
  • kkurt • 22 Haziran 2006 20:22 • #550205
    onu bunu bilmem ama ben en çok neye gıcığım biliyor musun.
    nota arıyorsun, bulabildiğin şarkı sözlerinin üzerine yazılmış akorlar ya da birinin kafadan salladığı tablardan ibaret. klasik müzik kalitesinde nota nereden bulunur rock/metal için? bilen varsa beri gelsin...:)
    (örnek: http://www.sheetmusicarchive.net/)
  • rubber soul • 22 Haziran 2006 20:32 • #550206
    Allah senden razı olsun.Akıl aklıdan üstün işte;Arenas akıldan üstün değil:)akıl akıldan.teşekkürler.Çok doğru söylüyorsun benimkisi sadece bir öneri senin dediğin daha bile mantıklı=)
  • ibanetze • 22 Haziran 2006 22:04 • #550208
    ne demek,önemli olan yardımcı olmak :)
  • sebepsizanlam_ • 22 Haziran 2006 22:47 • #550212
    arkadaşlar sağolun cok yardımcı oldunuz...cidden kafamda bazı şeyler oturdu bir an önce elektroya gecmek istiyorum ben!!!!!simdi akustik ya da klasikle baslıcam mecburen cünkü gitarla hiç bi gecmişim yok..ama biraz ilerlettikten sonra elektro olur heralde
  • kkurt • 22 Haziran 2006 23:33 • #550213
    bence akustik gitarla elektro gitar aynı kategoride sayılır. farklı olan klasik gitardır. akustikle başlamakta elektro gitarla başlamak arasında fazla bir fark yok, ama klasik gitarla başlayıp bir de kursa gidersen o zaman mantıklı bir iş yapmış olursun.
  • Serpent_King • 23 Haziran 2006 00:56 • #550216
    güzel kardeşlerim benim sazan balıklarım.Klasik gitar ayrı , akustik gitar ayrı.sen hayatında görmemişsin ki klasik gitar nasıl çalınır öğrenilir.türkiye de "klasik müzik" öğreten klasik gitar hocaları ARENAS kullandırırlar genel olarak.örnek: bakırköylü sanatçılar derneğine git , gülizar okay halen ordaysa sana romance ı da çalar mutlu mesut olursun , klasik gitar nedir öğrenirsin.klasik gitar ayrı bir olay lütfen abuk sabuk ritim mitim gelmeyin bana başka bir şey söylemek istemiyorum.ama akustik gitarda arenasla ilerleyemezsin.bizim de bu yeni başlayan kardeşimize söylemek istediğimiz klasik gitarla başlayıp müziği öğrenmesi.ben o kursa giderken nota okumayı , nota ile çalmayı , ölçüyü değeri her bi şeyi öğrendim.ha doğrusu bu ama diyorsanız ben bunları yapamam , kafamdan müzik yapıcam hobi olarak başlıyorum fazla kasamam böyle şeylerle orası sizin bileceğiniz iş.böyle yaparsanız ilerde daha çok zevk alırsınız sadece müzik yaparken.

    size ikinci tavsiyem , gidip mimar sinan üniversitesi batı müziği konservatuarında klasik gitar dersi veren hocalara "ritim öğretmiyorsunuz manyaksınız , hiçbir şey bilmiyorsunuz" demeniz.sonra burdan haber verin bakalım ne tür tepkiler aldınız :)