Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

iyi anlayanlara

• alternative-me • 17 Temmuz 2006 20:58 • #550759
    herkeze selam ben gitara başlamayı düşünüyorumda elektronik istiyorum bu beni zorlar mı???
  • Single_FACTOR • 17 Temmuz 2006 22:28 • #550761
    Elektronik zor da; Buharla çalışanı var.
    Tutamadım kendini :D

başlangıç için klasik gitar tavsiye ederim.
  • BurakFender • 18 Temmuz 2006 00:30 • #550764
    bence ilerde klasikle işim olmaz, asıl ben elektro istiyorum diyosan direkt olarak elektroyla başla.ben de klasikle başladım ama asıl isteğin neyse onunla başla
  • the_TW_named • 18 Temmuz 2006 02:35 • #550768
    katılmıyorum.klasik gitarda akorları ritmleri ööğrenip elektroy sonra geçmesi gerek bence yani gitarı elektroda öğrenicek ama en çok lazım olabilecek ve en kolay şeyleri klasik gitarda öğrenmeli bence tabi.
  • ibanetze • 18 Temmuz 2006 03:19 • #550771
    bu soruya cevap vermek için iyi anlamak mı gerekiyo? :)

hangisine başlasan en başta zorlar zaten,elinin nasır tutması gerekiyo,zıçtın yani :o)

(bi de birinden Türkçe dersi al önce,ilk defa birinin yazısı gözlerimi bu kadar rahatsız ediyo,en gıcık olduğum imla hatası da,de'nin ayrı yazılmaması galiba :o/)
  • kkurt • 18 Temmuz 2006 11:42 • #550781
    aslında bence bütün çekim ek ler i ayrı yaz ıl malı dır.
  • ibanetze • 18 Temmuz 2006 12:18 • #550783
    yaz+ıl+mak > yazılmak "-ıl" eki,çekim eki değil :)
  • kkurt • 18 Temmuz 2006 12:42 • #550784
    şimdi hocam (bu kelimeyi de hiç sevmem ya:) ),
    "ıl" hem yapım hem de çekim eki olabiliyor.

mesela:

"kitap yazıldı" da çekim eki, çünkü pasif cümle kuruyor, yani yazılmak kelimesinin bir parçası değil, cümle seviyesindeki gramerin bir parçası, ingilizcedeki "is/are/... written" şeklinde kurulan cümle yapısına karşılık geliyor, yani gramer ile ilgili, bir kelimeden başka bir kelime türetmiyor.
    zaten bu ekler ayrı yazılsa daha iyi olur dememin sebebi de bu, çünkü bunlar aslında eklendikleri kelimenin bir parçası değil, cümlenin sözdiziminin bir parçası.

"bu kız bana yazıldı" da ise yapım eki, çünkü yazmak fiilinden yazılmak fiilini üretiyor.
  • ibanetze • 18 Temmuz 2006 13:17 • #550786
    ya bu bizim bağlı olduğumuz dil gurubunun bi olayı,yani ural altay dil gurubunun..

bizim dil sondan eklemeli dillere giriyo,yani herhangi bi ek kelimenin sonuna ekleniyo..açıkçası diğerlerinden daha hoş bu durum bence :)

yani arapça gibi olsak veletin çoğul hali kelimenin tamamını değiştiricek ve evlat olcak kelime,hiç gerek yok buna :)
  • kkurt • 18 Temmuz 2006 13:27 • #550787
    aslında bu durumun eklemesiz(?) dillerden bir farkı yok, mesela:

"bu araba lar ı kim getir di?"

şeklinde bir yazılış ta gayet doğal. hatta daha mantıklı çünkü şöyle bir cümle yazsaydık çoğul eki arabaya değil "oyuncak araba" ya ait olacaktı:

"bu oyuncak araba lar ı kim getir di?"

burada çoğul olan "araba" değil, "oyuncak araba". yani:

"bu [[oyuncak araba]-lar]-ı kim getir di?"

çünkü "araba" ile "oyuncak araba" aynı şey değil.

birileri yapışık yazılacağına karar vermiş hepsi bu.
    muhtemelen sesli uyumu sebebiyle öyle bir karar vermiştir, çünkü bu ekler kelimeye göre değişiyor, mesela:

"bu pencere ler i kim getir di".

şimdi bu eki ayrı yazınca ne diye "ler/lar" kendisinden önce gelen kelimeden etkileniyor? sorusu ortaya çıkacaktı.

halbuki benzer bir durum ingilizce gibi dillerde de çıkıyor bunlar ayrı yazıldığı halde:

I am...

She is..

We are...

Bu am/is/are'ın hepsi aynı anlamda olduğu halde.