-
Bende her lambalı+fender tele hastası gibi bu ikilinin tonlarına çıldırıyorum.ancak sorunum tabiyki aşırı yüksek fiyatlar.malumunuz telecaster olmuş 1600usd(amerikan tele).diyeceğim 300 usd'ye squier telecaster alıp manyetiklerini fendere çevirsem nasıl bi performans elde ederim?tele hakkında tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
keşke her iş manyetikte bitseydi... ilk olarak ağacın sorun yaratır... çünkü 1600 dolarlık telenin ağacı ve 250 dolar civarı olan squier telenin ağacı farklıdır. aynı olsa bile ; işçilik kalitesinin kesinlikle aynı olmadığını bilmelisin...
1 yıl sonra her tarafı açılan, durduk yere sapı atan sonra da cızır cızır cızırdayan, pickguard'ı tutmayan, boyası çatlayan, switch'i kırılan squier'a o masraf yapılır mı???
-
hmm.mecbur para biriktirip fender alalım diyosun?:)haklısın aslında ama bu işleri biliyosun.sabretmek çok zor oluyor.
-
eh tabi başka tür bir gitar önerebilirdim sana ama madem telecaster'ın tek humbucker'lı az treble ve distortion veren ama yumuşak tonunu tatmak isiyorsun, bunu başka bir yoldan yapabilmen de mümkün olmalı!
mesela bir yerlerden eski, overdrive veren bir amfi bul, temizle ve satın al, ayrıca hum-s-s pickup dağılımlı bir gitar al... en azından biraz yaklaşırsın.
ya da o kadar kasmak istemiyorsan kendine bir efektör bulabilirsin. digitech her zaman ilk tercihimdir. örnek olarak, kurban'ın yosma isimli parçasında kullanılmış olan gitar bir telecaster. o tonu efektörle yakalayabilirsin.
-
eyvallah.bende aynısını yapmaya çalışıyodum isabet olmuş:)bendede digitech/rp6 var.gitar olarakta washburn-lion strat var.50 wattlık temiz de bir amfim var.idare etmeye çalışıyorum.telenin tonuyla birlikte klavyeside bana çok rahat geliyor.o yüzden tele diye tutuşuyorum.strat klavyesi daha geniş.telede daha refleks isteyen pozisyonlarda rahat ediyosun.bi de hiç ötmüyo.tabi manyetikler zayıf.öneriler için sağol.
-
Eğer eski(1980 veya 90'lara ait) bir tele- squire bulursan hiç durma direk al. 1988' den 1997' ye kadar kullandım(1987 model japon squire' dı hardal sarısı maple neck ), asıl olarak strat'çı olduğum için hiçbirzaman ana gitarım olmadı ama sahnede telimin koptuğu birçok geceler güzel sesi ve rahat çalınışıyla beni hep mutlu etti. Sonunda 1997'de american tele alınca kendisini emekliye ayırdım ama hala arada bir çalarım. Ben sana fender değil eğer edinebilirsen seymour duncan'ın telecaster için ürettiği manyetiklerden öneririm. Orjinal fender manyetiği kullandım ancak fender' in standart tele manyetikleri pek ahım şahım şeyler değildir. Eğer illa fender alıcam diyorsan o zaman texas special tele serisini öneririm. Bu arada tabi belirtmek lazım squire'lar birçok ülkede üretilir, bildiğim kadarı ile artık japonya' da üretmiyorlar ama gene de 2. el bakarken ilk seçimin japon olsun. Eski Kore üretimlerde fena değildir. Sen ne yap et 2. el eski bir squire bulmaya çalış çünkü son 5 senedir malezya, çin gibi ülkelerde üretilenler pek iç açıcı değil.
-
di marzio FAST TRACK 'T' İLE ÇOK İYİ OLMASADA FENADA olmaz yani o hissiyatı alırsın
-
pickuplari degistirirsenbir derce benzer tonu ama www.ebay.com'a bi bak tele sapi bulabilirsin pickup+sapi degistirirsen baya baya benzer ton ama sana soyliim 2 yil sonra gitar yine de dagilir.pickuplari da bence fender yerine dimarzio yap
-
eğer uzun süreli kullanmıcaksan ilerde fender felan alırım diyosan sx'in telecasterı bence harika. istanbulda sanırım senkopta var bu gitarlar.bir yıldır kullanıyorum hiç sorun cıkarmadı ve tonları harika. sapıda süper.. en önemlisi acayip ucuz..