-
İlk penam şambiyel gibiydi... Uzun süre çaldıktan sonra arkadasların ısrarı üzerine değiştirdim.(kaybolmada kaybolmuyodu değişmeseydim hala kullanırdım herhalde)0.99 daddaryo kullandım uzun bi süre onu kullandım... Sonra baktım ki hızlı pick yapamıyodum..Sonra bi arkadaşin tavsiyesiyle jazz pena aldım.. Onunlada kısa bi süre çaldım ama ritm zor atılıyodu.. Soloda tonlar boğoluyodu... Şimdi son olarak yine 0.99 pena aldım. Gerçi şimdi hızlı çalabiliyorum ama daha hızlı çalmak istiyorum.. Bu arada başından beri 9 no telle çalıyorum..
EY ÜSTADLAR Bİ EL ATINDA MAKSİMUM HIZA ULAŞAYIM......
-
Asıl hız olayı penada değil. Tabi yumuşak pena kullanma da.
parmak- bilek - pena tutuşla ve teoriyle alakalı.
asla penanı parmaklarının ucuyla tutma hem telleri susturman da zor olur ve clean calamazsın.45 derece açıyla ve işaret parmağını kıvırıp baş parmağınla da kavramanın hız için daha iyi olduğunu söyleyebiliririm .Son olarak yukarı aşağı 4leme ve 3lemeleri herşeyden çok çalışın ve metronoma göre 1. vuruşları daha vurgulu egzersiz yapın.
-
Single_FACTOR Bu tavsiyelerinden ötürü sana çok teşekkür ediyorum... Senin bu dediklerini aşağı yukarı uyguluyorum ama.....Bir kaç şey hariç.... Bi kere kafadan yumuşak pena kullanmıyorum... Penamı değişcem zaten. İkincisi ki en önemlisi bence penayı 45 derecelik açıyla tutarak çalmıyorum. Daha doğrusu çalamıyorum.. Gözlemlerime göre bütün iyi gitaristler(vai, Gilbert, satriani vs.) penayı 4 derecelik açıyla tutarak çalıyolar... Bunu denedim ama başaramadım. Belkide çalışma yöntemim yanlıştı... Aslında aşağı vuruşlarda iyi oluyo da yukarı vuruşlar biraz sorun oluyo... Seninde dediğin gibi yukarı aşağı 3leme ve 4 lemeleri çok çalışıyorum ama...45 dereceyle tutunca bunu yapamıyorum... Benim bu uğraşlarımın sebebi James hetfield gibi çok hızlı trash ritmleri atabilmek ve ve soloda her notaya bir vuruş yapabilmek.Mesela paul gilbert gibi çalmak......
-
ben 45 dereceye takıldım kaldım...
:))
-
Kolaysa gel çal..... Zor zanaat bizimkisi....
-
dediklerimi yap P.Gilbert Gibi çalarsın ;) merak etme...
Metronom önemli !..
-
Dediklerini zaten yer yer yapıyorum da tek sorun 45 derece lik açı.... altlı üstlü vuruş yaparken çok hızlanamıyorum.....
-
Dediklerini zaten yer yer yapıyorum da tek sorun 45 derece lik açı.... altlı üstlü vuruş yaparken çok hızlanamıyorum.....
-
bence burda anlatmakla olmaz, sen en iyisi malmsteen, ritche kotzen, petrucci, micheal romeo(Symphony X), satriani, vai gibi gitaristlerin lesson videolarını indir; bir de speed mechanic diye mavi eski bir kitap vardır onu al çalış, pena vuruşları, her şeyi yazar orda alt-üst; bir de kesinlikle metronomla çalış; çıkarabildiğin en düzgün sesten başla metronomun hızına da
-
herşeyden önce tel takımını değiştir grupmulanbu. .009 tellerle çok hızlanamazsın. bence en az .010 kullanmalısın. biraz daha alıştırma gerekebilir ama alışınca daha ince teller penana yapışıyor gibi gelmeye başlar. 011 veya 012 de daha iyi olur tabi.