-
ya e-a-d-g-b-e de ekstra bir şey yapmayacak insnlar için 09 tel en uygundur, gayet tabi 09da da deli gibi hızlı çalarsın; eğer ben tapping kralıyım van halen ım dersen 010 tel alırsın standart akorda gerginlikten dolayı dokunmatik olan klavyede çok güzel tapping yaparsın; ola ki slash olur bendlerin ustasıyım gözlerinin hastasıyım dersen 08 tel en uygunudur, 2 lik bendleri gönül rahatlığıyla tellerini koparmadan yaparsın ama tapping ve hammer onlar çok zayıf kalır;011 ve 012 zaten standart akordda çalınmaz, çalan adam da bend yapamaz o tellerle; bend yapmayan gitarist de..
velasılkelam kanımca 09 senin için en uygunudur; çok gerekmedikçe - ola ki gaza gelir standart akord harici şeyler yaparsın re, si v.s.- değiştime yani 09 iyidir..
-
011 ve 012 standart akortta çalınmaz diye bir kural hiç duymadım leviathan. hatta kendim de kullanıyorum ve ne bend, ne de tappingde sorun yaşamıyorum.
kullanılan penanın da sert ve sivri olması avantaj. jazzIII çok iyi bir pena bence.
-
XES arkadaşım bu uyarılarını dikkate alıcam.. çok sağol... bende öyle düşünmüştüm bi ara
-
Bu söylediklerini dikkate alıcam çok sağol... Aslında herkes farklı bişe diyo.. Ben bunları alıp harmanlıcam.. En iyisini bulucam...
-
Aman ne yaptın ya klavyen yamulcak..... Bari re den akord et... Hem distortion da manyap mute tonu verir... Bi de n'olur kavga etmeyin benim yüzümden.....
-
ya kimse yanlış anlamasın sorun falan yok; kendi görüşlerimi söyledim ben 010 standart akordta bile 1 lik bend yaparkene canım çıkıyordu, tel kopuyordu ki - sen 11-12 den bahsediyorsun- bana çok uç geldi bu dediğin
-
hmm bende 0.11 kullanıyorum ve alıştığım için rahatça 2lik bend yapıyorum akorumda normal , ayrıca klavyen yamulacak nedemek? köprü ayarındanmı bahsediyorsun , bende oda bozulmuyor hatta köprüden tremolo kolu efekti bile yaptırıyorum gitarı bükerek :) , arkadaşın bahsettiği speed mechanics çok iyi bir kitap hatta gördüğüm en iyi kitap troy stetina yazarı , dediğin ritmler ve sololar 45 derecelik açıyla rahatça yapılabilir bence hiç 4 dereceyle uğraşma nasıl alıştıysan öyle devam et yoksa vakit kaybedersin ve metronom gerçekten çok önemli mümkünse çaldıklarını akustik gitardada tekrar et , hızlanmak istediğin soloları yavaşça legato yaparak tekrar et , başarılar...
-
Ya bende bi ara aslında jazz1 kullanıyodum.. Sonra baktım ki ton çok boğuk bi daha 0.99 mm planet waves kullanmaya başladım.. Tellerimde Başından beri oo9 du.. Ama yeni tel alırsam(en az bi yıl sonra :D ) o10 alcam.. Bi arkadaş benden 2 ay önce başladı 010 la şimdi fazla bi sorunu yok... Acaba tellerden mi diyorum..
-
hacı pena dediğinin ucu sivri olacak kanaatimce , çünkü ideal tutuşla (yani penanın olabilidiğince ucunu kullanma) daha güzel solo atılıyor , o yüzden jazzIII rulez derim zaten 1 hafta kullanınca jazzI oluyor eriyip :)
-
Ya dayı tamam soloyu attım.Tamamda hiç mi ritm atmıcaz... Bi ara jazz1 kulandığım zamanlarda ritmde biraz zorlandım. Onçün düşündüm taşındım bir gitaristin ritm de atması gerektiğine karar verdim.. Sonra en yakın müzik shop a gidip 0.999 planet waves aldım.. İşte benim hikayem bu. Ne kadar da acıklı demi