Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Hızlı pick yapabilmek için nasıl tel ve nası pena kulanılmalı

• Legend • 7 Şubat 2005 01:21 • #541397
    ne penaymış arkadaş yaw :) biri diyor trash , biri diyor solosu iyide ritme gitmiyor , ben ikisi içinde kullanıyorum gayetde güzel , ayrıca solo için bilek oynar ritm için dirsek özellikle triplet ritmlerde dirsek önemlidir , ama solo atmak için özellikle bilek ister hatta bazı kastırık ritmlerde baya bir bilek istiyor...
  • Single_FACTOR • 7 Şubat 2005 03:12 • #541398
    ya üzerine akınma makara olsun diye yazdım :))
  • grupmulanbu • 10 Şubat 2005 13:27 • #541501
    Abi öyle bi anlatmışsın ki sanki karşında kara cahil varmış gibin... İsimlerini tam olarak bilmesemde gitarda yapmadığım ayar kalmadı.... Belki okumuşsunuzdur... "gitar alırken nelere dikkat edilmeli?" topicinde gitarımı nası yaptığımı anlattım... Ordada dediğim gibi gitar üzerinde nükleer silah denenmiş gibiydi.... Yani anlıcanız... Gitar yoktu gibi bişey... Onun için gitarda sökmediğim yer kalmadı(ki boyasını yapmak için mecburdum). Şimdi çok bilmişlik yapmak istemem ama bi dahayok gitarın ayarıymış yok cartıymış curtuymuş bu konularda (en azından bana)yazı yazmayın... He bu arada Benim klavyenin elinde kalması ile ilgili yazmış olduğum yazıları bi arkadaşa cevap olsun diye yazmıştım... Yani o 011-012 telleri EADGBE den akord ettiğini iddia ediyodu(niye doğru olmasınki ama klavye gerçekten elinde kalabilir). Neyse asıl konuya dönelim...
  • grupmulanbu • 10 Şubat 2005 13:32 • #541502
    Ya abi Malmsteen in videoları var bende hç penayı sıkı tutyomuş gibi görünmüyoo.... Kafa karıştırmakta başka bişe yapmıyosunuz.

Ortalama bişe söyleyin yaw.
  • XES • 10 Şubat 2005 15:40 • #541504
    grupmulanbu ben de 012 takım kullanıyorum ve EADGBE akortlu. üç yıldır da öyle.
    ne sap elinde kalır, ne köprü. kullanıyorum üç senedir diyorum daha neyin tartışmasını yapıyosunuz allahaşkına ya?
    012 ve 013 takımlar "gitar teli" diye üretilmiyo mu? peki gitarın sapını attıracak teli öyle uyarısız falan satarlar mı? birakın bu işleri lütfen. anlatımım çok detaylı çünkü burayı okuyan sadece bizler değiliz. hiç bişey bilmeyen insanların da öğrenmeye hakkı var sanırım.
  • KirkHammett • 10 Şubat 2005 19:29 • #541512
    Önemli Olan Ne 45 Derece Ne De 4 Derece ...Önemli Olan Yetenektir...3 Ay Gitar Kursu Aldım Ve Hiçbir Faydasını Gormedım...Bence Herkes Kendini Geliştirmeli...Ben Bu Şekilde Kendi Kendime Çalışıyorum Ve Kmusic U.S.A Adlı Penayı Kullanıyorum (71mm)Acıkcası Cok Hızlı Pick Yaparım...Daha Once Bir de Dandrea Adlı Pena Kullanmıstım Oda Cok Iyıydı...Bence En Rahat Nasıl Calıyosan O Sekılde Cal.. Bana Ulas : [email protected]
  • Single_FACTOR • 10 Şubat 2005 20:25 • #541525
    sence yeteneksizmiyiz dostum?
  • Serpent Rider • 11 Şubat 2005 14:28 • #541539
    yaw baba bak ben c akorda 0.54 telle çalıyorum(en üst tel kalınlığı) manyak oluyo..
    ama sadece C ve B akor düzeninde...
  • grupmulanbu • 11 Şubat 2005 18:53 • #541546
    bak yine konuyu çarpıttın ya... Ben diyorum İstanbul boğazı sen diyosun "yandı ciğerimin boğazı"... Neyse yanlış anlama takılıyorum sadece... Yani ben şimdi nası tel, nası pena kullancam... Bu arada öyle hergün bi tel alcakta durumum yok.. Öğrenciyiz yani... Açlıktan nefesim kokuyo nerdeyse(Bu fakire yardım). Kalıcı bi çözüm söyleyin şöyle ortalama bişe....
  • XES • 11 Şubat 2005 21:56 • #541548
    fender stainless teller genelden daha uzun ömürlüler. ayrıca elixir teller de iki kata yakın dayanıyo fakat pahalılar oldukça.

bence şimdilik(alışana kadar) 010 kullan. ama ileriki safhada en az 011 kullanmalısın. pena olarak da jazzIII diyorum düşünmeden. hem sololarda hem ritmde çok iyi bir pena. ama buna da biraz alışmak gerekiyo. mesela ben küçüklerini kullanamıyorum. büyük jazzIII kullanıyorum. bu tercihe bağlı tabi..