Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Dikkatlice okuyunuz...

  • GaRaJ Bekçisi • 14 Mart 2005 13:18 • #567310
    Herkese selamlar,

    Bazı arkadaşlarımızın beklentilerine cevap verecek bir cevabı yazmakta biraz geciktim, farkındayım. Bu cevapta da önceki örneklerinde olduğu gibi GRJ'ın amaçlarını detaylıca tekrar edecek değilim. Her adımımızda bu amaçlara ulaşmak için gerekli olduğunu düşündüğümüz şeyleri yapmaya çalıştığımızı özetleyen paragraflar da yazmak istemiyorum. Bu sefer bazı sayılar vermek istiyorum, ve değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum. Nasıl ve neyle uğraşmanın hepimiz için daha yararlı olacağını lütfen siz düşünün.

    GRJ'a her gün ortalama:
    15 haber
    20 koloni
    15 grup
    20 link
    120 ilan
    10 koloni
    80 anket
    ekleniyor.

    Yine ortalama olarak her gün 25 - 30 mesajdan rahatsız olunuyor. Bunların bir kısmı sistemi denemek isteyenlerin mesajları, bir kısmı da haklı şikayetler. Haklı şikayetlerin muhattaplarının üyelikleri donduruluyor. Üyelikleri dondurulanların bazıları hatasını anlıyor, bazıları anlamıyor, bazıları isyankar, bazıları tehditkar, kuralın ne demek olduğunu sorgulayan yok. "Polis yoksa geçerim kardeşim"ciler için Bekçi var ama GRJ'da...

    Ortalamalarla devam edecek olursak, günlük olarak 30 farklı kişi problemlerinin çözümü için GaRaJ Bekçisi'ne mesaj atıyor. Hiçbir problem tek bir mesaj ve cevapla çözülemiyor. En az 5'er mesajlık bir trafik yaşanıyor. Çünkü problemlerinin çözümünü bekleyen kişilerin bir kısmı anlamsızca sinirlenmiş oluyorlar, bir kısmı internete tamamen uzak kişilerden oluşuyor. Bir örnek vermem gerekirse iki farklı email adresiyle üye olmuş bir kişi vardı, eskiden üye olduğu kendisini eş dost listesine eklemiş, sonra bir şekilde eski kendisi, şimdiki kendisine tanıdık gelmiş fakat eski kendisi sadece eş dost listesinden mesaj almayı seçtiği için kendisine ulaşamıyor, bu duruma çok sinirlenmiş, ve bunun yüzünden bana kızıyor...

    Devam edecek olursak, grup ziyaretçi defterlerini de katacak olursak, günde ortalama 200 300 tane yorum ekleniyor, 100'ün üstünde de şarkı sözü, tab vs...

    Bu yukarıda bahsettiğim içeriğin tümü tarafımızdan kontrol ediliyor, ve bir bölümü sitede yayınlanıyor. Yayınlanmayan içeriğin sahibinden alınan küfürler, tehditler, aşağılamalar, hakaretler sineye çekiliyor. Kendilerinde potansiyel görülen kişiler sakinleştirilmeye çalışılıyor.

    Bu işin bir kısmı bazı yöneticilere delege edilmiş olsa da delegasyonla ilgili yaşamış olduğumuz bazı problemler yüzünden, yöneticilerin yaptığı iş de bir kontrol mekanizmasından geçiriliyor.

    Tüm bu işin yanında, 14 Şubat 2002'den bugüne kadar GRJ forumlarına toplam 2724 ayrı kişi mesaj atmış. Bunların arasında ufak bir istatistik çalışması yaptım (alttaki rakamlara arka sokaklar da dahildir :)

    10'dan fazla mesaj atan 653 kişi
    100'den fazla mesaj atan 120 kişi
    1000'den fazla mesah atan 8 kişi var
    Şu ana kadar 1, 2, veya 3 mesaj atmış da 1497 kişi var

    Bu arada sitenin şu anda 22076 üyesi var ve bunların 10236'sı son bir ayda siteye üye girişi yapmışlar.

    Eğer foruma 10'dan fazla mesaj atan birisini sağlam bir GRJ forum kullanıcısı olarak tanımlarsak, bu, siteyi son dönemde üye olarak ziyaret eden internet sörfçülerinin %5'i sağlam GRJ forum kullanıcısı olduğu anlamına gelir, ki bu da sağlam GRJ forum kullanıcısı olarak tanımlanmış 653 kişinin tümünün son 1 ayda online olanların arasından çıkmış olması kabulüyle yapılmış bir oranlamadır.

    Bir ufak istatistik daha verecek olursam, en başından bugüne kadar GRJ forumlarındaki tüm mesajların okunma adetleri toplamı sitenin diğer bölümlerinin aylık istatistikleriyle karşılaştırılacak boyutta. Bahsettiğim rakamın ne olduğunu biraz daha açıklamak gerekirse, herhangi bir forum mesajının bir ziyaretçinin ekranında görülmesi bu rakamın 1 artmasına neden oluyor. eğer ekranda tek bir konu için 10 mesaj görünüyorsa bu 10 mesajın her birinin okunma sayıları 1 adet artıyor.

    Peki yukarıda kısaca bahsettiğim günlük işlerin yanına, forumdaki tüm kavga, gürültü, küfür, sataşma, gibi engelleyici, önleyici, yıkıcı, sabote edici mesajları engelleyebilmek için harcadığımız zamanı da katarsak ne kadar verimli olabildiğimizi hesaplar mısınız lütfen.

    Arkadaşlar GRJ bir forum sitesi değildir. Forumlar GRJ'ın bir yan içeriğidir. Internet dünyasının olmazsa olmazı olduğu için sitede mevcuttur. Forumda konuşulması muhtemel herşey site içeriğine dahil edilebildiğinde ve her bölüm birbirine entegre olarak çalıştığında foruma da gereksinim kalmayacaktır. Bu biraz ütopik bir yaklaşım olsa da ulaşılmaya çalışılanın bu olduğunu bilmenizi istiyorum.

    Bu site ciddi bir içerik sitesi olmak istiyor. Bu ciddi içeriğe katkıda bulunacak sağlıklı bir topluluğa ev sahipliği yapmak istiyor. Öyle olabildiği oranda yaşayacağını umuyoruz, işe yarayan şeylerin ayakta kalması gerektiğiyle ilgili bir bakış açımız var hayata. Bu ciddiyete katkısı olmayan şeylerin önemsenip tarafımızdan kaale alınması oldukça zor. Hatta ileriye dönük olarak tümünün ayıklanmasını istiyoruz. Bu ciddiyetin içine biraz tenefüs katmak istediğimiz için Cırcır'ı açmıştık. Fakat yanlış kararlardan hızlıca dönmenin de bir erdem olduğunu her zaman kabul ettiğimizi de bizi tanıyanlar iyi bilirler. Site yöneticisinin nick'inin GaRaJ Bekçisi gibi ironik seçilmiş olması, kullanıcı grubu sisteminin koloniler olarak adlandırılması, bu grupların yöneticilerine komiser denmesi, içeriğin kirletilmesi için bir bahane oluşturmamalıdır. Ya da biz bunları öyle bahanelerden görmek istemeyenleri amaçlıyoruz burada.

    Görüşmek üzere...
  • radyokafa • 14 Mart 2005 13:40 • #567311
    sabır selamet, bosna vilayet...
  • MiNiK_KyakuZ • 14 Mart 2005 13:52 • #567312
    iyi güzel ama dejenereyi senmi buldun bekçi :)
    10'dan fazla mesaj atan 653 kişi
    100'den fazla mesaj atan 120 kişi
    1000'den fazla mesah atan 8 kişi var


    Bize Kötü Örnek Olma :P
  • GaRaJ Bekçisi • 14 Mart 2005 14:03 • #567313
    Sen şimdi bu mesajı buraya yazarak bu konuyu sabote etmiş oluyorsun, ve bu şekilde konu sapmış oluyor.

    Bahsettiğim ciddiyet böyle bir şey işte...
  • TurkishMetal • 14 Mart 2005 14:05 • #567314
    kerim yalnız değilsin :) hoş güzelde niye mesah.ben çok rahatsız oldum mesahtan.bu garajın büyük bir hatasıdır.ilgililere şikayet ediyorum bu durumu.ben ya da yı niye birleşik yazamıyorum sen mesaj yazabiliyorsun ya da m s j yazamıyorum foruma.lütfen düzelsin bu.

    ya bizde cırcırı çok sevdik bazen sadece cırcır için geldik.şimdi cırcırsız kalınca eksiklik oldu bizde.açıkcası benim cırcır kavgam bu yüzdendi.birde eski sohbeti çok özlüyoruz.orada birçok kişiyle tanıştık birçok element bildik.şimdi işin civcivli kısmı.sohbeti ve cırcırı istiyoruz.bu bir sene sonrada gündeme gelicek.şöyle yapabilirmiyiz bilmiyorum ama forumlarda 600 üzeri yazısı olan üyeler cırcırı kullanabilsinler mümkünmüdür?
  • TurkishMetal • 14 Mart 2005 14:06 • #567315
    sabote değildir ben öyle anlamadım açıkcası.sende yarı mizah yarı ciddi yazmışsın.
  • GaRaJ Bekçisi • 14 Mart 2005 14:08 • #567316
    hayır bu internet mecrasındaki tam bir sabotajdır.

    Konudan uzaklaştıran her şey sabotajdır...
  • TurkishMetal • 14 Mart 2005 14:13 • #567317
    kerimde bir site sahibi.niye yapsınki böyle birşey.belki yazıda sabotaj içeriği var ama amacı bu değildir.yazını okuyacak kişilerin fikirleri kerimin sözleriyle şekillenmeyecek ki.konunun gidiş hatıda bence değişmemiş.bu benim şahsi kanatim.
  • CanAxoy • 14 Mart 2005 14:30 • #567318
    Merhaba, yazdıklarını ve hissettiklerini sanırım en iyi anlayabilecek olan bizleriz. 2 yılı aşkın süredir müziğin ve müzisyenin buluşma noktası olmaya çalıştık ve halen çalışıyoruz. Büyük bir portalı, hem teknik hem de sosyal olarak yönetmenin ve geliştirmenin zorluklarının farkındayız.

    Her yerde olduğu gibi sanal ortamda da iyiler ve kötüler olacaktır. Sizi anlayanlar olduğu gibi anlamak istemeyenler de olacaktır. Kötülüklerin sizi yıldırmamasını ve gerçekten size güvenenlerin daha fazla ses çıkarması diliyorum.

    Başladığınız ve iyi bir şekilde ilerlediğiniz bu yolda Garaj.org'u yaptıklarından dolayı kutlar ve herşeyin gönlünüzce olmasını dileriz. Her zaman ve her konuda destek vermeye hazır olduğumuz tekrar hatırlatırız...

    Stüdyo24.net Yöneticileri
  • thriller • 14 Mart 2005 14:51 • #567319
    Cancım sende mi burdasın :)) Bak sizde cırcır açarsanız başınıza gelecekleri burdan görebilirsiniz :))


    Garaj içinse bekçiciğimiz sonuna kadar haklı... :) cırcırın kapandığıda iyi oldu...Ama yerine müzik teknolojileri ile ilgili bir forum açılsa çok iyi olacakdı ama olmuyor işte :))))papağan gibi tekrarlıyorum bende :))