Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Barışarock @ Sarıyer - İstanbul

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Barışarock @ Sarıyer - İstanbul
  • kdakan • 20 Ağustos 2004 00:00 • #596120
    üniversite rock kulüpleri iki festivali de protesto eden açıklama yayınlamışlar neden, geçen sene ağırlıklı olarak bir siyasi partinin propagandası mı yapıldı, böyle deniyor? bu sene tekrar olmaz umarım çünkü rock ve barış adı altında rant sağlama olayı midemi bulandırır.
  • labradore • 21 Ağustos 2004 00:00 • #596121
    sahnelerin kurulduğu insanların içip coştuğu yerler... sonbahar ın sessizliğiyle kaplandığında bir şeyler hazırlanacak bir dahaki Barış'a Rock a... ve siz yine geliceksiniz..

ve bluerock© orada olacak...

iyi eğlenin...

point
    www.x.garaj.org
  • DeLeTe_1453 • 21 Ağustos 2004 00:00 • #596122
    hala ırakta kan dökülürken fuq n kok:) gbi bir organizasyona para kazandıramam bu organizasyonda yer alan hiç bi grubu da bundan sonra dinlemeyeceğim...yaşasın barışa rock
  • kdakan • 22 Ağustos 2004 00:00 • #596123
    fikir çok güzel ama ilk gün bence berbattı. 20 gruptan 3-4 tanesi ancak izlemeye değerdi. 2 saat geç başladığı gibi ilk 3 grup daha gitarlarını akord etmekten acizlerdi. sabah 2 buçuğa kadar sabrettim 2. gün gitmeyeceğim harcadığım vakte ve yol yemek vs masrafına değmez. bir daha da işi müzik olmayan hiçbir kimse veya grubun müzik organizasyonuna katılmam. barış istiyoruz o ayrı ama doğrudürüst müzik olmayınca barışarock topal kalıyor. lise ve üni. festivallerinde daha iyi grupların çıktığını da biliyorum. bu benim kendi yorumum beğenene de lafım yok.
  • burakerdogan • 22 Ağustos 2004 00:00 • #596124
    etrafta ezik dolu olan organizasyon.)
  • Bayan Ariza • 22 Ağustos 2004 00:00 • #596125
    BARISAROCK ile ilgili uzun uzun konusmak isterdim ama degmez artik. Cünkü Rock'n'Coke'dan hic bir farklari kalmadi bence. İceri yiyecek filan da sokmadilar, gerci biz illegal yollardan soktuk o ayri. Bir gece öncesine kadar böyle bi yasaklamadan söz edilmezken kapida güvenlik duvariyla karsilastik. Yemeklerimizi alip yerlere attilar. Sanki iceri yemek soksan icerde satis olmicak. Her durumda icerde satis olurdu. Herkes nevaleyle gitmiyor ki mekana. Neticede orasi bi piknik alani ve bunu yapmalari demek söyledikleri her seyi cöpe atmalari demek. Tüm inandiklarimiz kül oldu gitti. Seneye gitmemeye karar verdik.

Mekan gecen seneye göre cok büyük, devasa bi piknik alani. Cadir sayisi cok cok fazla. Herkes cadir kurmustu. Biz kurmadigimiz icin pisman olduk. Kuran arkadaslarimiz da vardi kalacaktik ama organizasyona kizdigimiz icin mekandan 01.30 civari ayrildik.

Ses düzeni kötüydü. Sürekli sorun cikti durdu. 90'li yillarda amatör ruhumuzla düzenledigimiz İTÜ'deki Rock Festivalleri'ni aradik. O zaman her sey bir baskaydi.

Dünün en güzeli Siya Siyabend'di. Vokal Murat bizi cok sasirtti. Hem görünüs olarak, hem de -belki biraz- fikir olarak. Adam bi senede erimis ve kusa dönmüs resmen. Konser sonrasinda mekani terketmeyen adamlar, bu kez "bize ayrilan süre doldu, 1 dakikamiz filan kaldi" dediler.

Soul Sacriface ve Abraxas'in elemanlari bizim eski Taksim
    tayfasiymis, Heavy metalle isim olmadigi icin bilmiyordum, herifleri sahnede görünce sok oldum. Tüm elemanlar arkadasim cikti. En cok onlarda eglendim. Boynum tutulmus olmasina ragmen kafa salladim ve bögürdüm;-)

Yolgezer, Vedat Sakman, Anima, Camur, Teneke Trampet, Gür Akad aklima gelenler. Teneke Trampet güzeldi, 2 tane akustik gitarli bir gruptu, liriklerde iyiydi. Kep adinda 3 kisilik genc kardeslerimizdan kurulu bi grup vardi.

Kibris'li bi grup geldi, adamda süper blues girtlagi vardi. Rainbow'la basladilar, arkadan bi Guns'n'Roses caldilar ki gönlümü fethettiler yani. Sonra Deep Purple filan lezizdi. Gecmise götürdüler bizi ama cok da iyi ettiler.

Yazacak cok sey yok aslinda ama yine de ilk günden özet gecmek istedim sizlere. Gecen sene cok güzeldi, bu sene daha giriste büyük bi hayal kirikligiyla karsilastik. Gercekten de cok üzücü. Söylemlerin bir anlami kalmadi. Samimiyet filan da yok. Seneye gitmeyecegiz bu kesin.

Bugün 2. gün. Saglam gruplar esas bugün cikacak(mis). Eh, görecegiz bakalim...
  • wear • 22 Ağustos 2004 00:00 • #596126
    Nereye ne için geldiğini bilmeyen insanlar topluluğu her sene biraz daha taraftar topluyor bu açıdan olumlu.Sırf alkol ve cinsellik açısından orada bulunan o kadar fazla insan gördüm ki,(KASAYA FİŞ ALMAYA GİDEN VE COCA COLA SORANLAR DAHİL) az da olsa festival sırasında konuştuğum bir kaç kişi bana kendimi ve konsepti iyi hissettirdi.Başlangıç olarak gönüllü konser vermeye geldiğimiz yerde(VEDAT SAKMAN gibi büyük bir üstatla)yinede kapı görevlileri sağolsun olay çıkardı içeriye alınırken işin felsefesi ''barışarock''ama kapıya bakan kendini bilmezlerden biri şşş!sus!kapa çeneni gibi saçmasapan bi hale büründü...biraz gerildik içeriye girerken ama ne için orada olduğumuzu biliyorduk ve haddini bildirdik.diğer görevliler de bizi biraz yatıştırdı.(sağolsunlar).İmkansızlıklar içinde gördüm ki içimizdeki her kapitalist ruhlu bireyler ve kendini bilmezler olsada (ki her zamanda olacaklar)olumlu şeyler büyümeye ve bu olumluluklar da büyümeye devam ettikçe,düzensizlik ve partisyen ruhlu bireycilik son bulacaktır.
    BİZİMLE OLAN VE ORADA NE İÇİN TOPLANDIĞIMIZI BİLEN HERKESE TEŞEKKÜRLER...:)kemancı-^wear^
  • kdakan • 23 Ağustos 2004 00:00 • #596127
    ayrıca insanların çantalarında ceplerinde yiyecek içecek arama saçmalığı festivalin ruhunu özetliyor. kola yasak olmasaydı eminim birçok kişi durumu protesto amacıyla kola içerdi:) bütün haklara saygı sloganı atıldı da festivalde vejeteryen menüsü de(hayvan hakları babında) yoktu bol bol et tükettik. hepsi bir yana güzel rock müziğin olmadığı bir gündü. vedat sakman'in rock festivalinde işi ne? 20 senedir "rock müziğin içinde" olup gecenin 2sinde deep purple coverları çalan bunun dışında üretimi olmayan adamların orada işi neydi? pazar günü çok daha iyi geçmiştir umarım.
  • SystemOfADown • 23 Ağustos 2004 00:00 • #596128
    Süper geçti emeği geçen herkeze içten teşekürler....
  • alpaysalt • 23 Ağustos 2004 00:00 • #596129
    Eskiden hep şunu düşünürdük,niçin her festivalin başında 1. yazar ve birtürlü 2. yapılamaz? 2.Barışa Rock festivaline ayağımı attığım anda gördüm ki yıllardır değişen hiçbirşey olmamış.Festivalin "müzik" kısmını desteklediğim için katılmayı kabul etmiştim ama maalesef müziğe ve müzisyene en ufak bir saygı olmadığını gördüm ve bir daha asla katılmam!Sağolsun organizasyon ulaşım için bir araç temin etti,(geçen sene kendi imkanlarımızla ulaşıp sahne kıyafetlerini araba giymiştik).Sahne arkasında ne doğru dürüst bir kulis ne yeterli sandalye(toplasan 5-6 tane vardı) ne yiyecek ne de yeterli içecek vardı.Bandaj Murat elinden geleni yaptı sağolsun ama bence sahne arkası böyle olmamalı.3. sınıf bir ses düzeni vardı,Lise konserlerini anımsatan bir davul,üzerindeki çay tabağı büyüklüğündeki zillerle muhteşem görünüyordu.Oturağı yalama olmuş bir tabure ile boğuşmaktan ne çaldığımı anlayamadım!Müzisyenler bedava çıktı (kendi paramızla içki satın aldık!) Pekala toplanan bilet paraları ile bu kadar mı amatör iş yapılabildi?1.Festival ile alakası olmayan bir organizasyondu.Sokakda müzik yapması gereken insanlar sahneye çıkacak denseydi ben 20 kat daha iyi çalan gruplar tavsiye edebilrdim,her müziğe saygım var ama sahnede dalga geçilmesine tahammülüm yok!İdeoloji ile sanatı birbirinin içine bu kadar sokarsak çıkan manzara ancak bu olur!Gecenin 2 sinde Deep Purple çalarız tabii ki eğer beste dinlemek isteyen arkadaşlar varsa onları bir kere bile uğramadıkları Kadıköy Shaft'a (özellikle Perşembe akşamları) davet ediyorum.(Kdakan kardeşime ayrıca e-mail atacağım ,fazla konu dışına çıkmak istemiyorum!)Sonuçda Rock'n Coke ile Barışa Rock arasındaki farkı çok güzel anladım,bir tanesi markasını satmanın peşinde ötekisi ideolojisini,size kolay gelsin ben müzikle uğraşmayı tercih ediyorum!