-
albümü bugün aldım ve şu anda dinlemekteyim. o kadar iradesiz kaldım ki dinlemek için cd çaları evde unuttuğum halde albümü aldığım dükkanın önünde bi taşa oturdum ve dışarıya verdikleri müziği dinledim. mütiş ötesi olmuş oha felan oldum :P
şaka bi yana harbi sağlam bi albüm olmuş. kadın albümündeki sertliğe geri dönmüş valla tebrik ediyorum söylenecek fazla söz yok.
-
zuahahahha...:)))))))))))
-
Albümü daha yeni dinledim, ilk dinleyişte çok beğenmedim ama dinlemeye devam ettikçe fikrim değişebilir.Şebnem'in çığlıklarını abartılı buldum, stüdyo ortamında çok uzatılmışlar, üzerlerinde oynanmış, doğal değil.Ben Şebnem'in sanki karşımda çalıp söylüyomuş gibi izlenim bırakan daha doğal şarkılarını daha çok seviyorum.Sözler vurucu.Şebnem 'in sözleri belli ediyor kendini.Yine de içime sinmeyen bişeyler var, nelerdir bilmiyorum.Genelde herkes çok beğenmiş, benim gibi düşünen yok galiba, varsa yorumlarını görmek istiyorum burda.Son iki albümde eski tadı alamadım, nedendir bilmem, hayal kırıklığına uğradım.Ama yine de Şebnem ne zaman albüm çıkarsa hiç düşünmeden alırım.Sevgi bu işte, sert olsun, şöyle olsun böyle olsun diye beklentilerim olmadan alıyorum albümleri, Şebnem yapmış, onun hisleri böyle olmuş, albümleri dinlediğimde onun hislerini paylaşmış hissediyorum kendimi, önemli olan bu bence, önemli olan o ruhu hissedebilmek, beklentilerin sınırlarını çizebilmek.
-
aslında her çıkan albümü almanın sebebi güzelliğinden değil.. umut oluyor insanda şebnem iyisini yapabilir yeteneği var ama her yaptığı şey güzel olacak diye birşey yok.. herkes ilk albümdeki şebnemi bekliyor ama o asla geri gelmeyecek şebnem giderek yaşlanıyor ve bazılarının gereksinimlerini karşılarken bazılarındanda uzaklaşıyor.. 25 yaşındaki şebnem 25 yaşında kaldı.. keşke hep öyle kalsaydı..
(duygusal unmantık hiç de iyi bir fikir olmadığı gibi infona bakmadan 16 yaşında olduğunu anladım bende unkaal 16 kolonisi açacam)
-
şebocuların hepsi bölee yawss..kendinizi duygusal karamsar olmak için zorluyosunuz..çok komik.
-
ya bi de aklıma geldi biri şebnemle özlemi karşılaştırmış ve özlemde gırtlak var o metal söyler filan demiş. valla bulamıyorum şimdi kim tam olarak ne demiş diye de neyse...
ya özleme bişey demiyorum zaten eski arkadaşlar şeboyla ama ya özlem 3 sene önce rap dinliyorum ben heyy artık değiştim rapin kralı eminemdir nelly (valla dinlemediğim için nası yazıldığını da bilmiyorum) dir diye röportajlar veren biri yani dağları deldime bakınız nakaratı güzel ama şarkı rap yani lütfen yapmayın şebnem belki yavaş şarkılar yapmış olabilir ama hiç rocktan vazgeçmemiştir!!!!
-
albüm oldukça kaliteli. ayrıca söylemek istediğim birşey var. yabancı albümlerde bir derece ama yerli albümlerde takip ettiğiniz sanatçının sadece "ORJİNAL" albümünü satın almalısınız. Albüm hakkında; içime sinmeyen bir iki parça oldu arkadaşlar. albümü alırken 10da10 diye almayın hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. İnsanlarla şebnem ferah arasında çok farklı bir bağ var bunu herkes yaşayamasa da kabul etmeli. Ses çok kaliteli, gerek kayıt gerek vokal ama bağırmalar abartılı bende katılıyorum.ama olsun daha iyisi çıkana kadar en iyisi budur.
-
ben öz fanı da değilim..ortaokuldaydı özlem tekin falan.
şebonun sesi iyi olabilir ama özleminki daa GÜÇLÜ..
-
bence şebnem eski dinginliğine dönüp sesini olağanüstü kullanmaya devam etmeli bir an önce....nerde o ilk albümdeki bakire kız çığlıkları biz onu öyle tanıyıp sevmedik mi yahu...nedir bu bi sertlikler bi bilmemnelikler...bence geçen albümü mayın tarlası kurtardı bunuda can kırıkları kurtarır ama ben ne biliyim öyle buket doran ve saz arkadaşlarıyla olmaz bu iş bence yaniden demir iskender ve tarkan üçlüsüne dönsün bu kadar iyi bir ses ve yorumdan da bizleri eksik bırakmasın ...albümü almasına aldım bir şebnem fanı olarak ama öyle sadece alta yüksek gitar volümü konarak bişeyler olmuyo bence...ben alt yapısı neredeyse tamamen elektronik olmasına rağmen "bugün" gibi bir şarkının kalitesini bu albümde bulamadım...geçen albümdede aynı sound da iyi kötü vardı...şebneme kafa sesini kullanmak çpk yakışıyo ve bence her zaman da kullanmalı....
-
sebnem ferahın 1996'dan beri hergun"kadın"kasedını dınleyerek gunumu gecırıyorum.evet bence de ılk kasedı kadar guzel kasetler tutturamadı fakat bu kaset bence ılk tanıdıgımız sebneme,duygularını anlatmaya ıhtıyacı olan şebo'ya yıne benzıyor,yıne cok sıkı ve yıne dertli.o her zaman benım donemlerımı anlattı kasetlerınde,"hoscakal"sarkısı benı 1gun once bırakan sevgılımle sarılarak,katılarak agladıgımız bır sarkı,bu yuzden de bu kasette kı kelımeler kifayetli,benı ve duygularımı anlatmaya...iyi ki sebnem varsın,yoksa nasıl anlatırdım,anlardım kendımı???