Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Dikkat Ediniz!

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Dikkat Ediniz!
  • aldieb • 11 Ağustos 2006 00:00 • #622205
    aaaa ayıp oluyo ama ne geyiği yahu,yasak böyle şeyler,yoksa bekçi klavyeye acı biber sürdüren bi program yapar,hackerlara dağıtır ne olduğunuzu şaşırırsınız:)
    ayrıca arkadaşlar bilmam farkında mısınız nick inin başında nokta olan arkadaşlar son günlerde amip gibi çoğaldı.bence artık demode oldu bu nokta olayı,havası kalmadı,yeni moda noktalı virgüllü ünlem:)
  • punk_rock101 • 11 Ağustos 2006 00:00 • #622206
    abi buda yenir mi ya!!! çok basit bişi bu yaptığı şey garajda eğer adama dava açarsa hiç bişi kanıtlayamaz
  • Synthesizercı • 11 Ağustos 2006 00:00 • #622207
    - Nickinizin yanına kaç zamandır nokta takıyorsunuz?
    - 1969'dan beri.
    - Yok, daha öncesini soruyorum.
    - Daha önce sadece Bekçi'de varmış. Ondan önce de buharlı noktalar varmış.
    - Yok, bizimki o kadar eski değil.
    - Bende epeydir var. İlk üstadlardan biriyim. Ayrıca suserim.
    - Suser nedir?
    - Bir düşünce sistemi. Karma gibi. Çok eski bir felsefe. Ondan önce de makaralı noktalar varmış.
    - Yok, ondan da öncesini soruyorum. Onun aslı nerdenmiş? Gerçek İstanbul'lu yoktur malum.
    - Dedem sarayda paşaymış. O zamanlar nokta yokmuş tabii. Divan meclisinde de sultana Bekçi vekalet edermiş.
    - Yani bekçi o kadar mühim mi?
    - Mühim ne demek, Bekçi Garajların efendisidir. Benim makalelerimin yayınlanmasında çok yardımı olmuştur. Ayrıca anti-hackerdır.
    - Counter-strike gibi mi?
    - Daha çok WOW gibi. 22nci dereceden büyü yaparken gördün mü hiç?
    - Yok, nasıl?
    - Bi anda aşırı dozda geyik yapan üyeleri yok edebiliyo mesela.
    - 4ün 5i iyi mi sence?
    - Pusucu seni.
    - Cendereci.
    - Tencereci.
    - Anti-terör demişken...
    - Kimse anti-terör demedi.
    - Ben dedim.
    - Sen diyemezsin, noktan yok.
    - Nedir bu nokta, rütbe falan mı?
    - Nokta senin içindedir, aynı zamanda kırmızıdır.
    - Mavi olsa keşke?
    - O zaman bu gerçekliği yaşamaktan kaçıyorsun.
    - Matrix mavi hapı içince mi geliyodu?
    - Ha, sen Neo'yu diyosun. Matrix onun sanal alemi gibi bişeyi oluyor.
    - MSN gibi:))
    - Gibi. Ama elini kolunu da hareket ettirebiliyor.
    - Olsun bizim şimdilik parmaklarımız oynuyor ama ilerde öyle bi teknoloji gelecek ki, biz de elimizi kolumuzu oynatacağız.
    - Tabi, o da olur. Ben şimdi kaçıyorum, ocakta noktam var.
    - Benim de ocakta yemeğim vardı.
    - Afiyet olsun!
    - Sağoolll :))
  • arzach • 11 Ağustos 2006 00:00 • #622208
    arzach
    [Yaş 16 - İstanbul]
    WinMsn: [email protected]

BU ÜYE HACKLENMİŞTİR.

Yeni arkadaşlar edinmek istemiyor

Tekrar ve son kez merhaba arkadaşlar.

Öncelikle şunu tekrarlamak isterim ki 10 dakka harcayarak yazdığım şu maille 48 üyenin şifresini tereyağından kıl çeker gibi alacağım beni hiç şaşırtmadı. Daha profesyonelce bir mail ya da www.garaj.org"un indexi yapmak sadece bir kaç saatimi alırdı ama www.garaj.org üyelerinin 10 dakkalık gözüm kapalı (mecaz anlam) yazdığım bir maille şifresini verebilecekleri belli oluyodu. Ki öyle oldu.

Malesef şunu belirtmeliyim ki admininiz beni hayal kırıklığına uğrattı bu kadar büyük bir sitenin admini nasıl olurda bu kadar basit bir işte amatörce davranıp bu olayı ana sayfasına taşıyıp sitede bir huzursuzluk yarattı? Bu kadar amatör bir admin mi?

"BALIK BAŞTAN KOKAR"

Admininiz bu amatörce davranışı www.garaj.org için bir handikap üyeler için bir hayal kırıklığı olmalı.

Neden şöyle bir fiil gerçekleştirmedinde bunu yaptın bak sana akıl veriyim biraz belki yardımcı olabilirim:

-Tüm üyelere toplu bir maille "genel" bir uyarı yapmıyosun? Sen şimdi o mailde de benim şu basit mailimi kullanır herkese yayarsın. saçmalama admin bu sadece başkalarına aklı vermek herkesin böyle bir mail kullanarak birbirine girmesine neden olur. Ben olsaydım "genel" bir maille işi çözerdim ama sen kendi siteni nerdeyse kargaşa çıkarıcaksın.

Ana sayfana yazdığın bu haber kimsenin hacklenememsi için engelleyeceğini düşünüyosun dimi o haberden sonra 12 üyen daha gitti. Bu yaptığın amatörce haber başlığı üyelerinin içinde kötü hisler uyandırdığına emin ol admin.

örnek:

-acaba bende hacklenecek miyim?
    -acaba garaj hacklenecek mi?
    -www.garaj.org bu kadar basit bir site mi?
    -ve buna benzer bir sürü soru.

"""60,000 küsür üyesi olan koskoca bir sitenin adminisin hiç mi objektif düşünemiyosun biraz kafanı kullan ya da bırak bu işi."""

Kötü bir hacker olsaydım ne yapardım? (gelecek zaman)

-Şimdi size bunu çok açık ve net şekilde söyliyeyim. Hatta öyle bir anlatıyım ki olayın ciddiyetini daha iyi anlayın.

Profesyonelce bir mail ya da kusursuz bir index hazırlamak 2 saatimi alsa.

"2 saat"

Bir üyenin şifresini almak en az 3 en fazla 10 dakka sürüyo ama biz 10 dakkalıkları baz alalım.

"10 dakka"

10 saatten biraz fazla sürdü 48 üyenin şifresini alıp mail adresleri ve şifrelerinin değiştirilmesi.

"10 saat=48 üye"

60,000 üyelikten 250 tanesi bana yeter içler dışlar çarpımı yapalım:

48 = 10
    250 = ?

?=52,08

düz hesap yapalım 55 olsun yani:

250 üye 55 saatte hacklenir

Tabi ki hacklenen üyeler bekçiye yetiştireceği için 55 saat için www.garaj.org bunu fark ederdi ama şuan yan odada tıkınmakta olan 4 hacker arkadaşım ve onların arkadaşlarıda bana yardım etse bunu 4-5 saate indiririm.

genel sonuş 4-5 saatte 250 üyelik.

Bu 250 üyelik ne işe yarar peki?

250 üyenin hepsinde profil kısmına "BU ÜYELİK HACKLENMİŞTİR" ibaresi konsa?
    250 üyenin detay kısmı tamamen bir mesaja yazılsa?
    250 üyeliğin hacklendiğini belirten bu mesaj www.garaj.org"un her köşesine yazılsa?
    Ne olur?

"""Şuan sizin kafanızda ne geçiyor bilmiyorum ama şu olur. o zamanda admininiz böyle amatörce bir hareket yapıp ana sayfasına taşımış olsa garajın içten çökertilmesinin ilk adımı atılmış olur. İçten çökertilmiş bir sitenin hacklenmesine ne gerek var ki dimi? Ve bu olay www.garaj.org için bir handikap üyeler için bir hayal kırıklığı olurdu.

Peki ben böyle bişey yapçakmıyım?

Yapıcak olsam bu mesajı neden yazıyım? Gerçekten kötü bir hacker, idealleri olmayan bir insan ya da kötülüğü seven bir yaratık olsaydım bunu yapardım. Ama 60,000 üyesi olan içinde arkadaşlıkların dostlukların aşkların maddi manevi paylaşımın bulunduğu bir siteye bunu yapmak sadece kendini bir b.k. zanneden insanların yapacağı bir şeydir.

Peki şimdi ne olacak?

"""Bu mesaj bu olayla ilgili son mesajdır bu konu ile ilgili asla bir mesaj daha yazmıcam buraya çünkü uzatmanın hiç bir anlamı yok zaten bu haber başlığının açılmasınında hiç bir anlamı yok hatta admin için bir hüsran.

Herkez bu olaydan bu mailden bu mesajdan ders almıştır başta adminleriniz olmak üzere bu kadarı yeterde artar bile.

ADMİNLERE:

-Bu olay üzerine benim kendim bile kale almadığım basit maili oraya buraya yapıştırarak değil genel bir yazı yazarak tüm üyelerinize mail atın. Bemnim buı mailimi görenin aklına ne şeytanlıklar gelir site birbirine girer benden uyarması.

BU MESAJIN AŞŞAĞISINDA BULUNAN NEGATİF YÖNLÜ VE ALAYCI MESAJLARIN HASİPLERİNE:

-Arkadaşlar üzülerek belirtmeliyim ki parmaklarınızı o kadar yormanıza gerek yoktu sizi kale bile almadım. Sizin şu aşşağıda yazdıklarınız; sokakta gezerken "seni seviyorum" "çarşı" "fb" "gs" "pkk" gibi duvarkalırı kirleten ve boş yazılardan hiç bir farkı yok.

1000 düşünün 1 kere yazın.

"TÜM BU KARIŞIKLIK GARAJIN İYİLİĞİ İÇİN YAPILAN BİR UYARIDIR HERKEZ GEREKEN CEVABI ALDIĞINA GÖRE VE ADMİNLER GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAĞINA GÖRE DEVAM ETMENİN BİR ANLAMI YOK 48 ÜYELİĞİN 47"Sİ ÜYELERİN MAİL ADRESLERİNE YENİ ŞİFRELERİ İLE BİRLİKTE MAİL OLARAK GÖNDERİLDİ BU ÜYELİKTE BU MESAJ YAZILDIKTAN SONRA SAHİBİNE TESLİM EDİLECEKTİR"
  • aliş • 11 Ağustos 2006 00:00 • #622209
    puahahahaaha pasif güncelleme.....
  • rocke_r • 11 Ağustos 2006 00:00 • #622210
    kopardın nan benı uydurduk bı fake ıle 48 tane uyelık calıyorsun ortalama 14/17 yas arası genclerden sonra cıkıp haber yorumuna ben tum garajı hacklerım dıye sekıl yapıyorsun kolpa koyuyorsun saka gıbısın abı ne dıyım ben sana ya :D gıt kumda oyna hıc mutlu etmedıler senı kucukken boyle basıt ıslerle ugrasıyorsun DEATH__?
  • anastasia • 11 Ağustos 2006 00:00 • #622211
    Bişey anladıysaaammm beyaz oliim ama yaaaa:(:(
  • Cursed_Zephyr • 11 Ağustos 2006 00:00 • #622212
    türk sineması gibi oldu bu iyice trajikomik..burası da chat sayfası sanki yaz bakalım,hevesini al hacker kardeş (bu arada arkadaşın dediği "yiit"i unutma! :P).
  • ga ga • 11 Ağustos 2006 00:00 • #622213
    bu mesaj forum kurallarına uymadığı için silinmiştir

anladın sen hekır arkadaş
  • majestydrummer • 11 Ağustos 2006 00:00 • #622214
    arzach,
    Sahte e-mail ile her hangi bir sisteme kayıt olan üyelik bilgilerini almak artık lamerliğe girmiştir... Yani, kötü hacker yerine lamer kullanman gerekirdi. :)

Her hangi bir kişinin üyeliğini çalmak ya da e-mail adresini 3. seviye yöntemlerle almak ve bunu bir beceri gibi göstermek, kişilik bozukluğudur ki insanımız da "yaa, sen hack yapabiliyor musun? Ne güzel" gibi diyen kızlara sulanmak amaçlı yapan, kendini bilmez soğan halkalı insanlarda vardır.

Umarım burada ki her üye bilirki bekçi bir e-mail atmak istese [email protected]'u kullanır. Yahoo'dan alınma bir adresi niye kullansın? Zaten bütün uyarılar [email protected]'dan geliyor.