Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

turk rock

• Silvermage • 29 Nisan 2004 13:08 • #432025
    ??

:)

Ya kültürümüzün ana enstrümanı kopuz du da...biz mi koymadık müziğe? :)))))

Kardeş, zaten farkındaysan aynı şeyleri söylüyoruz seninle...bakış açılarımız biraz farklı ;)
  • divinemusic • 29 Nisan 2004 13:13 • #432026
    ??

Farkındayım ama seninle tartışmak güzel oluyor :)
    aslında bakış açılarımız da aynı ama kopya olmasın diye biraz değiştirerek yazıyoruz :p
  • Silvermage • 29 Nisan 2004 13:19 • #432027
    Teşekkür ettim

Eywallah :)
  • divinemusic • 29 Nisan 2004 13:23 • #432028
    Teşekkür ettim

Eyvallah... ;)
  • uuucar • 29 Nisan 2004 20:25 • #432031
    rock=isyan he!

evet arkadaşlar siz rock müziğinin isyan olduğunu yazmışsınız ki bunda haklısınız.peki bizim kaliteli rock çılarımız müziklerinde isyanı bulundurmuyor mu?eğer bunu savunuyorsanız siz türkçe rock dinlemiyorsunuz ve atıp tutuyorsunuz.yakın geçmişimize bir bakalım isterseniz.amerika ırak a saldırıyor ve bizim rock çılarımız mor ve ötesinin önderliğinde savaşa hayır albümü yapıyorlar.eee bu isyan değilde nedir.ayrıca bulutsuzluk özleminin hangi albümünde başkaldırı yoktur.mavi sakal -başladım yürümeye birde baktım yine baştayım-derken uyuyan insanları sarsmaya çalışmıyor mu?2 bas 1 elektro 1 bateri koyarak rock olmazmış afedersiniz ama ben buna kıçımla gülerim!rock nasıl olur yada sizin savunduğunuz amerikalılar-ki benimde dinlediğim iyi yabancı gruplar var-nasıl yapıyor?türkçe rock olmayacağını savunuyorsunuz ama siz sadece kendinizi küçültüyorsunuz!
  • Silvermage • 30 Nisan 2004 12:42 • #432033
    rock=isyan he!

"yakın geçmişimize bir bakalım isterseniz.amerika ırak a saldırıyor ve bizim rock çılarımız mor ve ötesinin önderliğinde savaşa hayır albümü yapıyorlar.eee bu isyan değilde nedir"

Para kazanma, popülarite... (ağır gitmiş olabilirim.. fanları lütfen mazur görsünler, benim düşüncem bu)

"ayrıca bulutsuzluk özleminin hangi albümünde başkaldırı yoktur"
    Önemli olan iyi müzik yapmak... Bir gitarla (adını hatırlayamıyorum nejat yavaşoğulları(?!) değil, diğeri) klavye (sina koloğlu) ile olmaz bu iş... Cumhurbaşkanlığı devlet senfoni ile verdikleri konserde tüm yaylılar bir anda işaret edip hadi sıra sizin diyolardı yahu!

Murat kekilli vardı bi ara.... Sezen Cumhur Önal "bu tamamen şans eseri mi acaba" ya yakın bir cümle sarfetmişti. Murat Göğebakan...arkadaki orkestra harika...ama iş yok...

Moğollara, 3 Hürel e laf söyleyebilecek biri var mı?

Kıssadan hisse:
    Biz demiyoruz Türklerden rockçı olmaz diye... olur ama adam yok adam! adam gibi adam yok! olanlarda yaşlandı veya öldü. Erkin Koray vardı... hiç hazzetmedim bugüne kadar...ama adam elektroyu getirdi memlekete .... MFÖ? Fuat Güner Türkiye'nin en iyi rock müzisyenlerinden biri... televizyonda anadolu hayat diye bağırıyordu en son!
    Piyasa alternatife, nu metale koşuyor... Rock nerde? ben göremiyorum....

Deep Purple eskiden Rock yapardı... Şimdi yapmıyor belki ama Türkiye'den en az onlar seviyesinde kaç tane adam çıktı? Bir milyon tane.... kaçı 30 yıl aynı hevesle müzik yaptı? 1 bilemedin 2.....
    Kusura kalma arkadaş... Biz hala "Ellerine Sağlık" diyoruz.... koyun gibi...

(Mesaj içeriği sert olabilir... üzerinize almayın... unutmayın bunlar benim düşüncelerim...)
  • Silvermage • 30 Nisan 2004 12:59 • #432034
    Mizah anlayışın için ayrıca tebrikler
    :)
  • divinemusic • 30 Nisan 2004 13:22 • #432035
    rock=isyan he!

ya koçum sen müzikten anlamıyorsun... anlasan bu kadar saçma düşüncelere sahip olmazsın. Ben senin yerinde olsam at gözlüklerimi çıkartırdım. İşte senin düşüncelerin de bu kadar dar anlamda...

İlk dersi veriyorum şimdi sana...

Ders 1 Konu; Album Çalışmaları

Album çalışmaları sırasınca sanatçılar veya gruplar bir çok deneme yaparlar. Bu deneme sırasında en güçlü parça seçilir ve o parçayla çıkış yapılır.
    Mor ve ötesi eski bir parçayla çıkmıştı Yaz Yaz diye... Sanatçı dediğin üretmeli aslanım TÜKETMEMELİ!!! Her ne kadar yaptıkları protesto veya eylem olsada...

Ders 2 Konu; Müzik Türleri

2 bas 1 elektro 1 bateri 1 klavyeyle den ben rock da yaparım, pop da yaparım, arabesk de yaparım. Önemli olan beste ve sözlerdir. Kullanılan ensturmanlar ikinci plandadır. Ama o kadar kliseleştik ki maalesef bazı ensturmanları bazı seslere koyamıyoruz. Aslında koysak daha iyi daha değişik olur. Ör; Özcan Deniz& Mercan Dede

Ders 3 Konu; Okuduğunu Anlama

İlk önce yazılanı anlayacaksın ondan sonra tezini ortaya koyacaksın. Biz sana bulutsuzluk özlemini ve mavi sakal ı eleştirdik mi? En ufak bir yazımız var mı bu iki gruba karşı? Hatta ben bazı müzisyenler hariç, hemen kefal gibi atlamayın diye yazdım ama sen kefal değil lüfermişsin. O yüzden aslanım okuduğunu iyi anlayacaksın. Burada hepimiz düşüncelerimizi ortaya koyuyoruz. Bu zamana kadar ki tecrübelerimizi ortaya koyuyoruz. Elbette ki herkes herkesi eleştirebilir ama doğru eleştiriler olması gerekir.

Bu da her zaman kulağında olsun; BİLMEDİĞİN BİRŞEY HAKKINDA KONUŞMA...
  • HeavyBrother • 30 Nisan 2004 13:29 • #432036
    Well i appreciate your trying to learn Turkish but ... it is one of the most difficult languages in the world...
    >Because you have to memorise many suffixes and their rules... and many grammar rules that might not make sense to you your whole life.
    Also you have to learn many expressions special to turkish... but u will probably have less difficulty in prononciation...
    Unfortunately i have to tell that there is not any turkish groups like metallica or dream theater..
    But i tell some of their names so u may listen to them:
    -Pentagram (quite heavy)
    -Haluk levent (this guy is not a permanent member of a grup.
    -Şebnem Ferah (a woman with a nice voice)
    -Bulutsuzluk Özlemi (nice group except for vocal)
    -Kurban (not very active nowadays)
  • HeavyBrother • 30 Nisan 2004 13:44 • #432037
    Yaa olay nedir söyleyim: Türk müzik piyasasının son 50 yılının şarkılarının %98inin konusu ne? Aşk meşk car curt..
    E durum böyle olunca sevgilim ayrıldım birleştim vırt zırt gibi sözleri rock tarzına oturtmaya kalkınca OLMUYOR.
    -
    Şimdi kim "sevgilim nede güzel güzel gözlerin" "dırrrrm tıs" "gitar solosu" cın cın cın cın ritm ..... >>şeklinde şarkı yapsın ki? yaa yazması bile saçma. OLMAAAZ..
    -
    Herhangi bi düşünceyi falan savunan yada olaydan bahseden TÜRKÇE şarkı zihniyeti yerleşmedikçe bu iş yaş. Bi düşünün dinlediğinz yabancı grupların şarkılarındaki konuları sözleri. Bakın bakalım %kaçında "aşkım seni seviyorum bıdı bıdı..." gibi sözler var.
    -
    DAVA KAPANMIŞTIR.