Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

turk rock

• emrevatans • 5 Mayıs 2004 19:12 • #432114
    NEJAT YAVAŞOĞULLARI

Nejat yavaşoğulları der ki;''yabancı rock yapacağıma hiç rock yapmam daha iyidir..''duygularımı söze türkçe ile dile getirmek isterim bu benim görüşümdür..saygılar..
  • divinemusic • 6 Mayıs 2004 08:21 • #432121
    NEJAT YAVAŞOĞULLARI

Sen sabit fikirli bir insansın anlaşıldı, o yüzden sana daha açıklayıcı bir dil kullanarak anlatacağım dostum

*Ne zaman yaptığın müzik profesyonel olur o zaman sen o işe para gözüyle bakarsın. Nedeni de sen çok iyisindir ve çevrendeki insanlarla kendi perfonmasını karşılaştırırsın ve ben daha iyiyim diye yola çıkarak işin profesyonel kısmını yani para kısmını düşünmeye başlarsın. Şu an 'piyasadaki' tüm müzisyenler para için bu işi yapıyorlar, kimse bana masal anlatmasın. Para için yapmıyorlarsa gitsinler stüdyoda sabahtan akşama kadar çalıp söylesinler.
    *Şimdi bak ben çok iyiyim, müziğin bana verdiği tüm güzellikleri kullanıyorum ve plak şirketi de bana album yapmak istiyor. Şimdi gelelim en can alıcı noktasına; sen diyosun ki ben dinleyici olarak karar veririm kimi dinleyip dinlemeyeceğimi. Ben de sana diyorum ki o işler o kadar basit işler değil adam 250 milyar yatırıyor reklamını yapsın prodüktörlüğünü yapsın album satılsın kendisi de para kazansın diye... Plak şirketleri stüdyo değil her gelene kayıt yapmıyor! Sen istersen dinle istersen dinleme ama album en az 150.000 satıyor. Sen dinlemezsen başkası dinliyor. Sen kıçını yırt dinlemiyorum diye her iki taraf da parayı götürüyor.
    *Müzik bir zevk bir hobi ve bir MESLEK tir. Sen bunu inkar edebilir misin? Aç kalırsın alırsın gitarını taksime çıkarsın çalarsın paranı kazanırsın. Bunun profesyonel anlamdaki para kazanmaktan hiçbir farkı yoktur.
    *Chris Barnes in sözüne gelince; Adam güzel demiş ama ortada çok ince bir çizgi var dostum. Madem öyle piyasaya hiç çıkmasaydı para umrunda değilse? Demosunu kaydetseydi onu seven 3-5 kişiyle? Ahh ah... Ortada para gibi dünyanın en pis varlığı var dostum. Ben şimdi diyebilir miyim ben albun yapayım beş kuruş para kazanmayayım, sen der misin aynı şekilde bana? İşte amatörlükte para yoktur ama profesyonelliğe gelince olay orada biter.
    Bak sana ne diyeceğim; MTV nin bir programı var müzisyenlerin evlerine gidiyorlar. Benden sana tavsiye izlemiyorsan izle ve profesyonelliği (parayı) gör.
  • uuucar • 7 Mayıs 2004 20:02 • #432137
    konunun sahibi!

arkadaşlar konunun sahibi olarak sizlerden kişisel olarak tartışmamanızı rica ediyorum!eğer kişisel tartışmalarınıza devam ederseniz sizleri site sahiplerine şikayet edeceğim!
  • divinemusic • 10 Mayıs 2004 07:57 • #432167
    konunun sahibi!

Et koçum et Bekçi elinde sopayla dolaşmıyor nasıl olsa!
  • EasyRider • 10 Mayıs 2004 18:58 • #432180
    Fransız rock

Her ülkede rock müzik yapılıyo bugün.müzisyenin çok yada az para kazanmasıda
    o ülkedeki dinleyici miktarıyla ilgili,türkiyede rock yapan insanlar orantı olarak popçulardan az kazanıyolar.Bunun sebebi 'pop' un kelime anlamında gizli zaten.
    bide bu yarışmalardan şikayet ediliyo,onlar daha öncede vardı,sadece medya yoktu işin içinde,tabi artık sadece yarışma değil ticari bi şirket.
    (Popstar ticaret ve limitet şirketi) :)
    En çok dinlenen yabancı rock gruplarını zaten bütün dünya dinliyo,yapılanda herzaman ingilizce müzik olmuştur, yani evrensel dil ingilizcedir,ama neden.
    Buda ülkelerin bulundukları konumla ilgili heralde.

-Türkçe rock müzik olmaz,
    diyenler,bence;
    -ingilizceden başka bi dilde rock müzik olmaz,
    diye cümleyi değiştirsinler.
    fransızlarda fransızca rock yapıyolar vb..
  • divinemusic • 11 Mayıs 2004 08:05 • #432189
    Fransız rock

Ya dostum müziğin dili olur mu? Bu düşüncen bence yanlış...
  • EasyRider • 15 Mayıs 2004 06:45 • #432240
    Fransız rock

Tabiki olmaz,yanlış anlamışsın,benim tavrım zaten türkçe rock olmaz diyenlere,
    onlara göre ingilizceden başka dilde rock olmaz.
    yani onlara göre yunanca rock ta olmaz.müziğin dili yok tabi (ah bi dili olsada konuşsa,ne hale getirdiler)
    bu birazda müziğe bakış açısıyla,müzikten beklenen şeyle alakalı.
    Sözsüz bir müzikte bir ensturmanla çalınan bi melodi,bi ritim,bana sözlü bi müzikte sözlerin anlatığından daha çok şey anlatır.bu benim fikrim.
    Zaten ben düşündüğüm için dil açısından bi kalıba sokamam müziği.
    Bilmem anlatabiliyormuyum :)
  • uuucar • 16 Mayıs 2004 18:47 • #432286
    türkçe rock

fransızca rock a neden bu kadar takıldığını anlayamadım.neden konu başlığını fransız rock yaptın anlayamadım.herneyse o kadar da önemli değil.türkçe rock ın olabileceğini defalarca yazdım!fakat en sonunda şunu anladım.isteyen istediği gibi düşünür ve yaşar.artık bu saatten sonra deli eğlimek gibi bir amacım olmayacak.
  • pepperrina • 16 Mayıs 2004 22:07 • #432302
    türkçe rock

herkes iyi hoş yazmış. burası kültürden geçilmiyo.. silvermage ve divinemusic sıkısından bi rock dersi vermişler helal olsun..
    rock'ın içine aşk meşk hikayeleri katılmasına karşıyım sonuna kadar.. türkiye'de şebnem amerika'da evenescence..
    türkçe rock olmaz diye bişey yok.. türkçe rock'ı yapan yok. bence türkiye'de rock yapılması gerekli. politika olucak ama başımızda tayyip varken bol bol yapmak gerekli. ırak'da, dibimizde bunlar olurken susmak olmaz.. ulan sex pistols bile (dağılmış bi gruptan bahsediyoruz) ırak'a gidicez dedi. gittiler mi bilmiorum ama.. savaş bizim dibimizde oldu sustuk.. kimse ağzını açıp bi bok demedi. bulutsuzluk özlemi evet politika yapıyodu.. lütfen bi son albüme bakın. nerde politika? ettikleri bi kaç alttan laf dışında? yaşar kurt zaten gitti.. mavi sakal'da çıtını çıkarmadı. nerde rock? nerde isyan?? yapsalar yaparlar.. bizden düzgün laf çıksa manyak gibi de sansasyon olur! türkiyede mal çok kullanan yok! herifler amerikada rock yapıyoruz diolar palkın %70 i ırak savaşından habersizdi. kendi komşuları gitti savaşa!! ne varmış dilimizde? düzgün müziğin üzerin uygun söz yaz tepe tepe rock olur..
  • shaq • 16 Mayıs 2004 22:19 • #432303
    türkçe rock

türkçe rocktan bi bok anlamam gerçi ama kankama sonuna kadar katılıyorum. sonuçta rock benim gibi cahillere bile sesini duyuracak kadar yüksek sesle haykırmalı ve kendisini duyurabilmeli. ama benim tek duyduğum şebnem ferah'ın mayın tarlasında havaya uçtuğu