-
''Ben de piyasaya çıkacağım bir aksilik çıkmazsa ama ben de soft rock ile çıkacağım''
Yazdığım yazı aynen böyle. Şimdi de sana mı dilbilgisi dersi vereceğiz he?
Biz zaten yarın Silvermage ile buluşacağız. Adresini ver de yanına gelelim. Muzun en kalitelisini en büyüğünü yediririm sana sen merak etme... :)
-
Beni karıştırmayınız muz işine... :)
-
rock=isyan he!
piyasa alternatife,nu metale koşuyor...Rock nerde?
bunu söyliyen bir zihniyete ne söylenebilir ki?savaşa hayır albümünü para kazanmak,popülerleşmek olarak görüp bize piyasaya göre hareket etmemizi söylüyor.tam anlamıyla tu-tar-sız-lık.
sen isyan istiyorsun,isyan edenleride para peşinde koşuyor diye suçluyorsun.poülerleşmeyede karşısın!peki popülerite olmasaydı sen Deep Purple ı nereden tanıyacaktın?
biraz düşün,düşünmeden de yazma!
-
Koçum b.k etme muhabbeti!!!
-
rock=isyan he!
Ben purple'ı 96 da tanıdım.... popülaritesi geçmiş olan yıllarda :) arkadaş tavsiyesi olarak... dolayısı ile deep purple'ın popülaritesi ile benim alakam yok :)
"savaşa hayır albümünü para kazanmak,popülerleşmek olarak görüp bize piyasaya göre hareket etmemizi söylüyor."
Piyasaya göre hareket etmenizi söylemiyorum.....Piyasanın rock ve heavy metal tanımlarını değiştirdiğini söylüyorum...bundan piyasa göre hareket edin anlamı mı çıkıyor?
savaşa hayır diye bir albüm varsa ucunda para olduğu içindir... ben böyle düşünüyorum....ama bu tek konser olsaydı, geliri bilmem kime bağışlansaydı o zaman düşünmezdim.... bilmem anlatabildim mi?
Diğer taraftan popülerleşmeye kesinkes karşı değilim..... ama müziğin popülerleştirilmesine karşıyım... Bu da mı yazılanlardan çıktı?
"biraz düşün,düşünmeden de yazma!"
Bence de..... :)
-
Öncelikle Türk müzisyenlerin "tek şarkıyla çıkış yapma" sevdasından vazgeçmeleri gerekir. ve Türk halkının da, rock albüm olarak dinlenir. eğer siz pink floyd'un sadece wish you were here adlı şarkısını biliyorsanız -ki wish you were here'ın olduğu wish you were here albümü tek parçadır, yani müzik hiç susmaz- pink floyd'u biliyorum demeyin. ve sözlerde aşk temasından kurtulmak gerekir. bir ac/dc "i'm a problem child"(ben bir problem çocuğum) diyorsa biz de diyebilmeliyiz.
-
Öncelikle samimiyetin için saol...
Müzik evrenseldir. İster doğu olsun ister batı olsun. Ben onların müziğini dinliyorsam, onlar da benim müziğimi dinlerler. Böyle bir ayrım yapılması gerçekten çok yanlış. Çünkü müziğin en önemli özelliğini hiçe sayıyorsun o zaman? Tekrar yazıyorum MÜZİK EVRENSELDİR.
Almanya daki 10 yaşındaki çocuğun içinde müzik aşkı yoksa o piano o gitar ne işe yarar?
Sen çok iyi isen senin zaten paranın olmasına gerek yok. Bu piyasa rant piyasası önce müzik değil önce rant! Bunu unutmamak gerekir. Eğer çok iyiysen ne kayıt parasına ihtiyacın var ne de album parasına...
Yazdığın şeyler senin sadece gözlemlerin ve kendine göre bilgilerinden kaynaklanan yazılar. Ama ortadaki esas gerçekleri bu şekilde soyutlamışsın. Bu bilgilerinin üstüne bence bir kalın müzik kitabını okuyup bitirebilirsin. Bu sana gerçekten yardımcı olacaktır. Herşey dışardan göründüğü gibi değil maalesef bir de içine girmek gerekmekte...
-
rock=isyan he!
savaşa hayır albümünün geliri ırak a giden hani savaşı önlemek için otobüslerle savaş karşıtları gitmişti ya!işte onlara verildi.eğer bilmiyorsan sus!
ayrıca sen piyasanın rock ve heavy metal tanımlarını değiştirdiğini değil piyasanın nereye gittğini yazdın.
deep purple ı arkadaşlarından duymuşsun!peki arkadaşların nereden duymuş?yani söylemek istediğim eninde sonunda dergilerin yada tv nin bunda ki etkisi.yani eğer dergiler tv ler deep i tanıtmasaydı sen nereden duyacaktın?
-
rock=isyan he!
"savaşa hayır albümünün geliri ırak a giden hani savaşı önlemek için otobüslerle savaş karşıtları gitmişti ya!işte onlara verildi."
Güzel, ne mutlu, gerçekten bilmiyordum iyimiş o halde..
"yani söylemek istediğim eninde sonunda dergilerin yada tv nin bunda ki etkisi.yani eğer dergiler tv ler deep i tanıtmasaydı sen nereden duyacaktın?"
Peki bunun popülerleşmekle olan alakası nedir? kimse deep purple alana led zeppelin bedava demiyor ki...
Veya geç bunu başka şekilde sorayım....
Albüm tanıtımı, konser tanıtımı tabii ki popülerleşme amacını taşır ama bu popülerleşmenin esas mantığı para kazanmaktır. Adam tabii ki albümünü satacak, tabii ki hayran kitlesinin büyümesini isteyecek ki para kazanıp hayatına devam edebilsin, müziğini yapabilsin. Ama mantığım beni şu soruya itmekte:
Ben bir adamın albümünü alırken, o adamdan edineceğim, öğreneceğim müzik veya müziğinden alacağım tat, o paraya değer mi?
Türk Rock grupları (biraz da önyargı ile baktığımı itiraf edebilirim ama haklıyım bence) için değmiyor... Yukarılarda saydığım birkaç tanesi hariç...
Yapay geliyor, zorlama geliyor.
"deep purple ı arkadaşlarından duymuşsun!"
Suç mu?
"ayrıca sen piyasanın rock ve heavy metal tanımlarını değiştirdiğini değil piyasanın nereye gittğini yazdın."
Orada "arif olan anlar" tarzı bir yazı göremedim. En azından bunu kastetmiştim, ikinci baskı olarak tekrar izah etme gereği duymadım değil. Ki piyasa nereye gidiyorsa yeni ürünler de o yönde olacaktır.
"eğer bilmiyorsan sus!"
Bunu da infon doğru ise yaşının sana verdiği fevriliğe veriyorum... Hepimiz geçtik o yollardan merak etme ;)
Ayrıca eğer bunları hala okumaya midesi dayanıyorsa, Garaj Bekçisi'ne bu ilmeğin artık tartışma platformundan çıkıp, kullanıcıların birbirine aba altından veya direkt olarak sopa gösterdiği düşüncesi ile bırakacağı bir mesaj ile bu ilmeğin kapatılmasını teklif ediyorum.
Ben bu ilmekte artık vakit harcamayacağım. Lütfen kişisel olarak bu konu üzerinde daha çok fikrime başvuracaksanız, infomdaki mail adresime ya da GarMes sistemini kullanarak bana ulaşınız. Diğer taraftan yazacağınız herhangi şahsıma yönelik agresiflik sezersem, mesajınızı dikkate almayacağım.
Cem GÜLER
-
İddia diye yazılıyordu.
Sen beste yapmıyorsun ve herhangi bir ensturman çalmıyorsun. Belki iyi bir dinleyici olabilirsin ama maalesef ben sana 10.000 satır yazı yazsam da müziği anlatamam.
Benim müziğim sözlerimdir. Eğer iş profesyonelliğe gitmişse iyi bir besteci istediği gamda istediği ölçüde ve istediği müzik tarzında beste yapar. Ama bence duygular soyutlanmış olur. Benim tarzım rocka dönük ve ölene kadar gitar ve davuldan asla vazgeçmem.
Rant konusunu yanlış anlamışsın. Sen şimdi müzik adına çok iyisin. Bir prodüksiyon şirketine başvursan adamlar para kazanacakları için seni kaçırmak istemezler. Senin cebinden de beş kuruş para çıkmaz. İşte bu rant piyasasıdır. Ortada dönen para olunca ve en az iki kişinin çıkarları doğrultusunda bir ticaret olunca bunun adına RANT denir. Anladın mı?
Album satma olayındaki yüzdelik orana bakarsak bunun %70 i prodüksiyon şirketinin %30 u da müzisyenin katkısı vardır.
Bu album olayına maalesef hala sadece müzik yönünden bakıyorsunuz. Bunun bir meslek olduğunu unutuyorsunuz. Unutunca da ben gelip basit şeyleri hala buraya yazmaya çalışıyorum.