Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Çalınamayan şarkılar....

• Gothmog • 24 Eylül 2004 22:33 • #440107
    bak şimdi

2 saniyede 4-6 vuruşla slipknot atakları nasıl yapılır merak ettim doğrusu?
    Ya ben yanlış anladım ya da sen yanlış anlattın galiba.
    Bildiğin gibi en acemiler bile saniyede 4 vuruşu rahatça yapar.
  • moodyspace • 25 Eylül 2004 02:30 • #440115
    Kendi çapında belki!

BEnce biri kendi enstrümanını çalar belki rahatlıkla bir şarkıda ama bunu bir grup içinde aynı o ''grup'' gibi çalabilir mi?zor diyorum ben çünkü o adamlar bir araya gelince o kadar iyi çaldıkları için ordalar zaten...Ve onlarda aynı sound u herzaman yakalayamıyor yani live performanslardan bildiğimiz gibi.arada hepsi sıçabiliyor.Ve çalınamamaktan kasıt ne yani kişiye göre değişir adam vardır aynı notayı duyar ritm sıçık da olsa çalıyor der adam vardır ince eler sık dokur yani...
  • HardrocK • 25 Eylül 2004 14:07 • #440141
    2-4 Vuruş ha?!

Arch_Enemy sen 2 saniye içerisinde 2-4(ortalama 3) vuruş yapıyorum diyorsun fakat bunu hiç bateri çalmamış adamda yapar.Ben 2 saniyede 6-7 vuruş yaparım ki ayaklarımdada o kadar iddalı değilim ki anca One ı falan çalıyorum yani 2 saniye gayet uzun bi süre bence.0,5 saniyede 3 vuruş desen bişey demicem...
  • buraktanriseve • 25 Eylül 2004 14:26 • #440143
    çalınmayan şarkı yoktur arkadasım tarza duruma gore degısır metallicanın hiç bi parça oyle calınmıcak durumda degıl bıde adamlar onların ustunde gunlerce calısıyorlar ve hep aynısı ıcın ozrluyorlar hıc bır parca canlı dınlendıgınde studyo kaydıyla aynı olamaz kesınlıkle ya vurus ya da rıtm farkı olur.cover denen kavram bu yuzden vardır.çalınmayan şarkı degılde atılmayan solo veya cıkarılamayan sesler vardır bence en usta gitarıstlerın davulcuların ılk seferde veya ufak calısmalar sonucunda super ve benzerı soloları mumkun degıl atamazlar hersey calısmayla oluyo onun ıcın calınmayan yoktur becerılmeyen vardır ama oda zamanla asılır...
  • massive • 26 Eylül 2004 19:45 • #440263
    dt nin six degrees albümünde var bu tanıma uyan şarkılar.
  • arch_enemy • 26 Eylül 2004 23:05 • #440283
    2-4 Vuruş ha?!

one'da iki saniyede 5 vuruş civarı bi şey Hardrock! Sen yarım saniyenin bağırarak aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa diyinceye kadar geçtiğini sanıyosun ama yarım saniye bir a diyene dek geçiyo. Ayriyetten tekrar oku lütfen 4-6 yazıyo 2-4 değil! İyi günümde 7 de yaparım. istesem 10'a da çıkarım ama kontrolsüz olur. Bu yüzden 4-6 diyorum. Bir ayaktan düzgün bir ayaktan biraz daha kalın veya titrek bir ses gelirse o zaman da bu düzgün çalamadığım anlamına gelir. Neyse konuya dönüyorum Arch enemy'nin davulcusu kendini gerçekten aşmış. 100 yılın davulcusu seçiyorum!!! davul kaç yıldır var ki!??? (espirikti cevp vermeyin)
  • arch_enemy • 26 Eylül 2004 23:13 • #440285
    dt dark tranquility mi başka bi şey mi
  • kumdan_kaleler • 26 Eylül 2004 23:18 • #440287
    kime göre çalınamayacak parçalar.elbet onları çalabilecek birileri vardır çıkar da olacakta hatta daha iyileri bile olacak.hatta var.sen bunları bırakta senin o çalınamayacak olarak tabir ettiğin o parçaları hangi sağlam müzisyen besteleyip çalacak öyle bir tarz yaratacak ya da kendine özgün stiliyle sololar atacak.birgün sende çalarsın merak etme çalış bakalım önce nota öğren bir stilin olsun .müziğin bir bilim olduğunu anlamayıp unutup nasıl böyle aptal jargonlar üzerinden yorum yapıyorsunuz anlamıyorum anlamakta istemiyorum .müzik bilimini ufacık daracık kavramlara nasıl indirgeyebiliyorsunuz.bu işler onun bunun parçasını çalabilmekle yürümez üretmek lazımdır.çalabilmek önce yetenek ,iyi bir nota ve aralık bilgisi ve armoni bilgisi ve tabi ki sistemli ve uzun soluklu çalışarak olur.
  • massive • 26 Eylül 2004 23:35 • #440291
    Dream theater;)
  • massive • 26 Eylül 2004 23:37 • #440293
    sakin olsana.