Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Detone ve Ötesi

• divinemusic • 21 Ekim 2004 11:42 • #442032
    [::K.İ.L.İ.T::]Sen müzik eğitimi aldın mı?
  • fortissimo • 21 Ekim 2004 11:54 • #442039
    [::K.İ.L.İ.T::]Niye saldırıyorsun ki...Konuyu anlamamışsın bile.Burada kalkıp da sana neyden ne kadar kadar anladığımı ispatlamak derdinde değilim.

Ankara'da bir çok Bulutsuzluk özlemi konserine gitmiş bir insanım ben...Neden? Nejat iyi şarkı söylediği için mi? hayır...Bence berbat söylüyor...Ama Nejat iyi bir söz yazarı,aynı zamanda toplumsal çalkantılara karsı duyarsız değil...ve orkestranın performansı da oldukça iyi...ve bu sayede adamların ismi unutulmayacak...

Burada anlatmaya çalıştığım şey insanları eleştirirken kötünün yanında iyi özelliklerini de söylemeyişiniz...Neymiş,Zaga'da cok görünüyorlarmış.Eeeee bunun nesi kötü?Hande Yener Zaga'da daha çok görünseydi daha mı hoşunuza giderdi?Allah'tan Okan Bayülgen gibi bir adam var da bu sayede Türkiye'de bir rock grubu da kendini gösterebiliyor.İyi olan herkes kendini göstersin bir şekil biz de görelim kardeşim...Forum yazılarını okuyorum, saf-i özenti ve hiç bir şeyden anlamayan insanların tuhaf saldırılarılarına tanık oluyorum.Anlamadan bilmeden müzik eleştirmeni kesilmiş çoğu insan ona bozuluyorum...

Ben M.V.Ö 'yü tanımazdım bile...kardeşim sayesinde 3 ay önce falan dinlemeye başladım.Zaga demişsin ben de gözlemlerimi dile getirdim.Bunun nesi kötü...

Arkadaşlar yapmayın etmeyin,futbol takımı fanatiği gibi olmak yerine biraz objektif olun...Tüm dileğim budur...
  • Serpent_King • 21 Ekim 2004 12:01 • #442033
    [::K.İ.L.İ.T::]
    Bence Nejat Türk rock tarihinin en berbat sarkı söyleyen vokalisti.

Çok ilginç gerçekten.
  • divinemusic • 21 Ekim 2004 12:07 • #442040
    [::K.İ.L.İ.T::]1. Sorduğum soruya hala cevap verilmedi,
    2. Yazdıklarımı tekrar oku lütfen, sana saldırmak istesem 3-4 kelime yazarım cevap bile yazamazsın bundan emin ol,
    3. Okan Bulutsuzluk Özlemi ni programında görmek istemez mi sence? Üniversiteli çoğu kuşak dinliyor ama Bulutsuzluk Özlemi neden gitmiyor?
    4. HaberTurk e Cambaz adında bir şarkı yapılıyor ama nedense insanları baldırı açık yarı çıplak gösteren, Türk Halkı nı kandıran ve Türk Müziği nin 1 numaralı düşmanı olan Kral Tv de neden klipleri yayınlanıyor?!
    5. Topic in en tepesindeki 3. mesajımı oku istersen daha çok aydınlanırsın düşüncelerim hakkında...
  • fortissimo • 21 Ekim 2004 12:16 • #442035
    [::K.İ.L.İ.T::]Ehhh bu işlerden biraz anladığımı söyleyebilirim...Dolayısıyla müzik eğitimi de almış olmam gerekiyor:)
  • fortissimo • 21 Ekim 2004 12:20 • #442036
    [::K.İ.L.İ.T::]Nedir İlginç olan?
  • fortissimo • 21 Ekim 2004 12:25 • #442041
    [::K.İ.L.İ.T::]Bak şimdi...
    Ben sadece fikirlerimi anlattım...Sen ağzını bozarak bana cevap verdin.
    Ayrıca benim yazdıgım eleştiriler sırf sana yönelik değil...bu topicte ve diğerlerinde abuk sabuk konuşan insanlara yönelik...
    Bulutsuzluk Özlemi'nin Okan'ın programında görülmeme sebebini bilmiyorum...Belki kendi tercihleridir belki de değildir...Yani bu durumdan bir komplo teorisi üretemem...

Haber Türk,Kral TV ve türevlerine gelince...
    Medya yüzsüzdür,yüzüne tükürürsün,umursamaz,işine devam eder...Demek ki MVÖ'nün şirketi kliplerin yayınlanması için iyi para ödüyor...TV kanalının derdi para kazanmak başka bir şey umurlarında değil...

Konu nerelere taşındı inanamıyorum...
  • Serpent_King • 21 Ekim 2004 12:27 • #442037
    [::K.İ.L.İ.T::]türk rock tarihinin en berbat şarkı söyleyen vokali derken biraz fazla abartmıyor musun ? Yanlızca kötü bir vokal bence deseydin daha ılımlı bir yaklaşım olurdu sanırım ama bu kadar acımasızca eleştiriyi iki müzisyen de hak etmiyor bence.
  • divinemusic • 21 Ekim 2004 12:36 • #442038
    [::K.İ.L.İ.T::]Kusura bakma ama bi b*ktan anladığın yok. Nejat abi nin sesine iğrenç demek ile aldığın müzik eğitimini de gösterdin teşekkür ederim. Kaldı ki keşke şu Türkiye de Bulutsuzluk Özlemi gibi 2-3 grup daha olsa ama asla olamaz. Millet tutturmuş reklam, para, kadın, şan, söhret vs... Ama Bulutsuzluk Özlemi sadece bazı şeyleri ortaya koymak, insanların gözünü açmak ve toplumsal olayların çarpıklığını ortaya koymak için müzik yapıyor..! Eğer reklam ve para peşinde olsalar bu Türkiye de album rekoru kırarlar..! Beğendiğiniz MVÖ aşağıdaki gibi böyle bir şarkı yapsın da göreyim sizi? Sevgili fortissimo madem bu kadar eğitim aldın boşuna gitmesin. Aşağıda Bulutsuzluk Özlemi nin bir parçası var. Seni Görmem Lazım derken kimi kastediyor?

Soba dumanı kokan mahallelerde,
    Kaybolduğumun şehri.
    Ciğerler iflas etti.
    Atıfet isyan etti.

Ormanlar isgal oldu.
    Dereler denizler bok doldu.

Yürümek zor
    Koşmak çok zor

Tahammülüm sınırlarında.

Balık kokan loş sokaklarında
    Yürümeyi sevdiğimin şehri.
    Faili meçhul cinayetler
    Sanki pusuda seni bekler.

Tıka basa minibüse binemedim.
    Gideceğim yerlere gidemedim.

Yürümek zor
    Koşmak çok zor

Tahammülüm sınırlarında.

Seni görmem lazım.
    Seni görmem lazım.
    Seni görmem lazım.
    Seni görmem lazım.

Cumartesi analarıyla
    Cop yediğiminin şehri.
    Manisa'lı gençlere zulmettiler.
    Gazeteci Metin'i katlettiler.

Tarikat-ticaret-siyaset...
    Devlet-mafya-aşiret

Yürümek zor
    Koşmak çok zor

Tahammülüm sınırlarında.

Seni görmem lazım.
    Seni görmem lazım.
    Seni görmem lazım.
    Seni görmem lazım.
  • divinemusic • 21 Ekim 2004 12:41 • #442042
    [::K.İ.L.İ.T::]Sen fikirlerini anlattıysan, ben de fikirlerimi anlattım.

fortissimo
    Ayrıca benim yazdıgım eleştiriler sırf sana yönelik değil...bu topicte ve diğerlerinde abuk sabuk konuşan insanlara yönelik...

Herkes görsün bu mesajı bana abuk sabuk konuşan insan diyor... :)

Sen gerçekten okuduğunu anlamıyorsun, bunu yeterince anladım. Litaratürünü biraz daha geliştirmeni öneririm. Ayrıca benle bu konuyu tartıştığın için teşekkür ederim.

divine