Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Detone ve Ötesi

• adarr • 24 Ekim 2004 00:11 • #442189
    [::K.İ.L.İ.T::]deli gibi ot takılıp sahneye çıktıysa şarkıyı bile unutur. onu kaale alıp da dinleyenler utansın derim...
  • divinemusic • 24 Ekim 2004 14:38 • #442207
    [::K.İ.L.İ.T::]Sevgili fortissimo bir daha yazmayacağım diyorsun ama hala çamur atmaktan da kaçmıyorsun?! Neyse... Bazı arkadaşlar demiş ki; Harun un detone olduğunu düşünenler 23 ü, eski albumlerini, bilmem hangi parçayı dinlesinler diye yazmışlar. Sevgili arkadaşlar album kanal kaydında kullanılırken, mikrofonun önünde bir filtre bulunur. Bu filtre sesin parazitlerini mikrofona göndermez ve clean bir ses ortaya çıkarır. Kaldı ki günümüz teknolojisinde birtakım programlarla insan sesi ile oynanabiliyor. O yüzden bir müzisyenin sesini tartışmamız için çıplak sesle dinlememiz gerekmekte. Bir vokalin sesini album kaydına göre değerlendirmektense çıplak ses ile değerlendirmek daha doğru bir yoldur.
  • likablegirl • 24 Ekim 2004 17:41 • #442214
    Başarı ve Ötesi

[::K.İ.L.İ.T::]iyi de sadece bir performansa göre yorumlamaya ne demeli? mesela Samsun konserine gitmiştim ve o kadar zevk aldım o kadar eğlendim ki anlatamam. çünkü ses, yorum, ortam çok güzeldi. ve elimden geldiğince de canlı performanslarını takip ediyorum ve zagada da o kadar kötü olduklarını düşünmüyorum olsalar bile şu an çok yoğun bir turne içindeler. ve harun tekin de bizler gibi bir insan olduğundan her zaman aynı performansı, tonu ve vurgulamayı yakalamayabilir. bence DETONE VE ÖTESİ gibi bir sıfatı adlandırmayı haketmiyorlar. lütfen mor ve ötesine olan bu önyargıdan kurtulun. gerçekten yaptıkları işin hakkını fazlasıyla veriyorlar. Bunun en büyük kanıtı bu kadar ilgi görmeleri ve şarkılarının hit olmasıdır. Bu reklamın değil, çalışmanın, emeğin karşılığıdır.
  • mor_ve _ötesi • 24 Ekim 2004 19:07 • #442221
    Başarı ve Ötesi

[::K.İ.L.İ.T::]Mor ve ötesi herzaman 1 numaraydi.suan da öyle.harun da bizim gibi bir insan degilmi?çok fazlasini bekliyosunuz.o kadar yogunlar ki!Harun çok iyi kaldiriyor o tempoyu!zaten onlarin ne kadar yoruldugunu bilseydiniz böyle bir konu açmazdiniz bile!Ki bence çok güzel söyledi.
    Konserlerinden sadece bir tanesine gittiyseniz zaten bilirsiniz ne kadar iyi söyledigini.tabi zaga küçük ortam rock da kisik sesle söylenen bir tür degil.o küçük yerde sesini ayarlamak gerçekten çok zor.Bu yüzden detone olmus gibi duruyor.
    Her zaman söylerim rock'n coke taki the rasmus'un hali çok mu güzeldi?adam yirtti kendini yine de ses çikmadi.ki bu dünyanin en ünlü gruplarindan biri..insafli davranin.en kolay örnegini vereyim 'yardim et'in sonunu (dünya yalan söylüyor'u son kez tekrarladigi bölümü)o kadar güzel ve rahatça sesi yetebilecek kaç kisi vardir dünyada?ben her zaman takdir etmisimdir ve takdir ederim.Grubu bilen konussun lütfen.
    Ve rica ediyorum.Bu yazdiklerimada saçma sapan cevaplar yazip yanlis yönlendirerek insanlarin benim anlattigimi yanlis anlamasinada neden olmayin.
  • mor ve ötesi • 25 Ekim 2004 11:21 • #442260
    mor ve ötesi

[::K.İ.L.İ.T::]yaaa divinemusic bi git işine kardeşim aylardır uğraşıyosun heriflerle sanane yaa allahalla anlamıyorum nedir garezin adamlara karşı şuan Türkiye'de bir öncülüğü üstlenen grubumuz mor ve ötesinin müziğini eleştirmek sanamı düşmüştür.. Madem dinlemiyosun sevmiyosunda nefrette ediyosun o zaman kapa ceneni gül kendine hayatını yaşa son nefesini destekle dokunma dokunmayın bu tür şeylere sadece sana değil tabi ki açılan bu forumu destekleyen tum mor ve ötesi antifanlarına yeter artık herkes kendi işine baksın taşmayın sizi aşan konulara adamların tarzı belli anlayamadığınız noktalarda çok buda belli dünyadan bi haber olduğunu düşünmüyorum gecen evsiz çocuklara yardım amaçlı bi konseriniz vardı istanbulda hatırlıyorum o yüzden sadece düşüncesiz diyorum sana ve sizden tek maruzatım uğraşmayın adamlarla artık harbiden yeter yani...
  • Serpent_King • 25 Ekim 2004 11:31 • #442261
    mor ve ötesi

[::K.İ.L.İ.T::]Benim ve divinemusic in yaptığı eleştirilere cevap vermek yerine geliyorsunuz yoksul konserinden , süper bir grup olduğundan bahsediyorsunuz.Milleti kandırmayı başarabilen bir grup ve anlamadığınız iş derken benim müizkle ilgilenen bir insan olduğumu bilmelisiniz.Dinlemiyor ve nefret ediyor olabiliriz ama böyle saçma dandik bir grubun bu kadar sevilmesinin de yersiz olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.Siz underground piyasadan bihaber insanlarsınız.Gidin birkaç akşam taksim barlarına izleyin ordaki grupları mor ve ötesi gibi ve onlarda daha iyi gruplar var bu kadar meşhur olmamalarının sebebi yapmacık hareket yapmıyor olmaları ve şarkılarında klişe sözler kullanmıyor olmaları.Lütfen mor ve ötesini bu kadar abartmayın..
  • fortissimo • 25 Ekim 2004 13:49 • #442272
    mor ve ötesi

[::K.İ.L.İ.T::]O kadar konustunuz ki MVÖ şöyle böyle diye...Şu ana kadar Zaga'da canlı dinlediğim bir gruptu...Ama bende öyle bir merak uyandırdınız ki gittim CD lerini aldım hafta sonu.

İyilermiş gerçekten...Bu arada Divine ve Serpente tesekkür ederim onların sayesinde MVÖ albümünü alıp dinlemeye karar verdim.:) Ankara konserleri hakkında bilgisi olan beni bilgilendirirse sevinirim...Çünkü konserlerine de gidecem.

İstediğim topiğe yazı yazarım...Bu seni ilgilendirmez.Yazmayacaktım ama ellerime hakim olamıyorum ki :))))
  • mordiken • 25 Ekim 2004 15:28 • #442274
    mor ve ötesi

[::K.İ.L.İ.T::]ne güzel biri daha sahip oldu bu güzel albüme.

ank.konserleri için geç kaldın arkadaşım.çünkü cumartesi ve pazar günüydü.ama sen istersen 15 kasım ist.konserine gel.ya da 6 kasım amsterdam konserine git.ilk yurtdışı konserine yani.kıskananlara onlar cevap verirken sende gururla izlersin.

burada mvö için yazılan tüm olumsuz yazılara sadece şunu diyorum:meyve veren ağaç taşlanır.bu herzaman böyle olmuştur.benim anlamadığım kendi insanına bu kadar laf edip yabancıları bu kadar yüceltmek.T.C'de yabancı biçok gruptan daha kaliteli gruplar var.mvö de bunlardan biridir.istediğiniz kadar tartışın.en çok da şuna seviniyorum.yaz yaz zamanında herkes topa tutmuştu adamları.bu kadar işte bu grup bitti vs vs.ama onlar son albümle öyle bi cevap verdi ki herkes heryerde konuşuyo.her sitede tartışıyo.daha önce kimse bu adamları tartışmazdı.demekki başarılı.yazık ki yeni anlayan çok insan var ve balon kitle gittikçe artmakta.
    neyse hepinize sevgiler...
  • likablegirl • 25 Ekim 2004 17:43 • #442285
    mor ve ötesi

[::K.İ.L.İ.T::]Evet yine ben yine başınızı ağrıtıcam. Evet belki müzikle tam olarak tanışmam zevklerimin oturması yeni yeni olmuş olabilir. Ama birşeyden çok eminim MVÖ harika. Şarkılar, sözler , yorum herşey harika. Niye başka gruplarla karşılaştırılıyorlar onu da anlamıyorum. Herkesin gerçekleri veya duygularını anlatma biçimi farklıdır. Bu müziktede aynı. Onlar Belli bir süre sessiz bir şekilde ilerlediler ve son albümleriyle de belli bir kitle daha edindiler(özentiler olabilir sırf popüler diye dinleyenler yani ama bu mvö nün suçu değil tabi ki halkın suçu)Ve performansları çok güzel. Yapmacılık olduklarını kesinlikle düşünmüyorum. Onlar gayet doğal. Sizlere sorarım eğer bu kadar samimi olmasalardı cambaz parçasındaki o iddalı sözler nasıl dökülürdü kalplerimize, sevda çiçeğindeki o özgün yorum nasıl bir anda ağzımıza dolardı bu şarkıyı? Lütfen yapmacık olsaydılar bu kadar tutulmazdılar. Bu bir gerçek. Bu aynı damlaya damlaya göl olur atasözüne benziyor. Bildikleri ve tecrübeleri arttı ve şimdi de patlayışa geçti. Bu beklenen bişeydi. Onlar kendi ayakları üstünde bu noktaya geldiler. Ve bence iyiki de geldiler. Bu grubun ne kadar önemsendiğinin herkes farkında forum bölümünü her açtığımda mor ve ötesi hakkında bir topic mutlaka oluyor. Bi arkadaşın dediği gibi MEYVE VEREN AĞACI TAŞLARLAR kesinlikle doğru ama yeter. Neyse burdan bu topic Aracılığıyla Mor VE Fanları Kolonisi mvö fanlarına açılmıştır. Bu konuları daha fazla bu forumlara taşımayalım herkese iyi günler..
  • Serpent_King • 25 Ekim 2004 17:48 • #442286
    mor ve ötesi

[::K.İ.L.İ.T::]Meyve veren ağacın üzerindeki solucanları hedef alıyoruz , bozuk meyve de istemiyoruz ..Meyve veren ağaç taşlansaydı ben Testament i , Kreatoru , Black Sabbath ı da taşlardım..Mantıklı şeyler söyleyerek savunmanızı yapın.

Bütün sahne performanslarında Harun kardeş gitarla akrobasi yapıyor halbuki bir halt da yediği yok işte kandırabildiklerini kandırıyorlar.Canbaz denen şarkının da çok tutmasının sebebi zaten halkın büyük kesiminin şarkıda ima edilen şeye gıcık olması bu çok basit bir klişedir , geçmişte de bu tip klişelerle bu tür albümlerin satması sağlandı..