-
Abicim siz de beni yanlış anlamışsınız sanırım.
Bana cannibal corpse taki adamların kafa sallayışları , dişlerinin sıkarak gitar çalması , davulcunun vücudundan bihaber hareketler yapması güzel geliyor.Kimine göre bu çirkin gelebilir , gökcen bunları söylerken bana göre demeyi unutmuş sadece ben de oraya değineyim dedim.
Rock müzikte her zaman Sahne Performansı diye çok önemli bir kriter vardır.Ot gibi çalan grupla , seyirciyi coşturmak için çabalayan grup arasında da fark vardır bu sebepten.Tabii ki bu görsel anlamdaki tatminkarlık sadece konserlerde geçerli olabilecek birşey.Yoksa kızları seksi görünüyorlar diye bütün gün dinleyemeyiz sanırım.Heavy Metal den bahsediyorsak hele , bu dinleyici kitlesinin böyle bir iş yapacağına hakikaten inanamam..
-
abi gökçen metalin vücutlarını gösteren tiplere oranla çok daha iyi olduğunu vurgulamak istemiş,yani müzik vücut güzelliğiyle alakalı olsaydı metal çok saçma olurdu demiş,ve yani yine metali över bir havası var.
ben öyle algıladım en azından,serpent'a ters düşen bir görüş söylemedi.
gökçeeennn,bi cevap yaz yaa,kaos yaşanıyor burada :))
-
abicim niye ortalığı celallendiriyorsun ki şimdi sen..kaos filan olduğu yok.
onun kafa sallaması , ötekinin dilini çıkarması , birinin pis saçıyla , yağlı gövdesiyle sahneden şarkı söylemesi kimine çirkin gelir , kimine de güzel gelir bu kadar basit zevk meselesi.
gokcen gayet açık söylemiş demiş ki görüntüye bakarsanız ona göre onun bunun tipi tip diğil güzel değil olabilir ona göre öyle gelebilir lütfen tartışma konusu çıkarmayın burda gereksiz yere.Britney de küvetin içinde soyunur şarkısını söyler kimine de bu güzel gelir , böyle şeyleri polemik konusu yapmayalım , pekala britney spears ı da sesini cismini beğenip cd sinden görüntüsünü izlemeden dinleyebilir sevebilir sonuçta müzik bu zevk meselesi.
Bence bu görüntü konusu kapansın konu müzik yapan hatunlara tekrar dönsün , sadece müzik yapan olsun soyunan filan olmasın :D Sonuçta biz o tür insanları yeteri kadar görüyoruz televizyonlarda ve tiksiniyoruz.Burda da o tür insanlara örnekler vererek , nasıl müzik yaptıklarını anlatarak sadece vakit kaybı yaşarız diye düşünüyorum.
-
ya abi bence hatunlara da dönmeyelim ben yoruldum artık!!
-
Şunu da eklemek istiyorum.İstediğimiz şekilde müzik yapan ve heavy metalle uğraşan kadınlar var.Ama bunların erkeklerde az olup olmamasını çok farklı nedenlere bağlamak gerekir ve bunun için ayrı bir başlıkta ayrı bir forum açmak gerekir bence ve konunun başlığı cinsel dürtüler filan olmalıdır bu müzikle çok ilgisiz bir konu olur.
Ricky Martin ve benzeri insanlar yakışıklı diye albümünü alan ve dinleyen hatunları da gözden çıkartmayın hemen..
Heavy Metal denen şeyin de farklı ruh ve psikolojiyi gerektirdiğini de unutmayın ki kadınlar erkeklere göre daha az agresif canlılar , şiddete , kana daha az hevesliler..e Heavy Metal de bağırış ve de çoğu zaman böğürüşün örneklerini taşımasından dolayı kadınlar tarafından az tercih edilmiş bir tür olabilir.
Orkestralardaki müzisyenlere bakın , çok sayıda kadın olduğunu göreceksiniz mesela.
Bu tip kriterleri de düşünmek lazım.Fiziksel görünüme kapılıp dinleyen sadece erkekler mi acaba ? bunu da düşünelim..
-
arkadaşlar ben yokken neler olmuş burda ya:)
ben müziğin göze değil kulağa hitap etmesi gerektiğini düşünürüm...
şimdi alanis morissette nin saçlarının(tabi bir zamanlar)güzel olması onun iyi müzisyen olduğunu göstergesi mi?bence değil tabi ki,herkesin 1 güzellik anlayışı vardır,bence portnoy hoş bir adam değil ama müzisyen yanıda tartışılmaz heralde değilmi?
marty çok mu yakışıklı 1 adam ya da jason becker?ya da myung...bence hayır ama hepsi kendi alanlarında birer virtüöz..
anlatmak istediğim buydu benim..
ayrıca fiziksel güzelliğe takılıp o sanatçıyı dinleyen tabi ki yalnızca erkeler değil;yaptığımız sadece 1 genelleme bizim..zaten bunu arzın ve talebin birleşmesiyle dengeye gelen pop piyasasından da anlıyoruz(iktisatçı kişiliğimide konuşturmasam olmaz:)
işte bu yüzden heavy metali seviyorum!gözüme değil kulağıma hitap ettiği için!arkadaşlar konuyu dağıtmayım...siz sert kalın taviz vermeyin,erkek kadın farketmez heavy dinleyin:)
-
tamam sana %100 katılıyorum.
Ama ben de heavy metal de de sahne performansının çok önemli olduğunu düşünüyorum sadece , yoksa zaten bütün gün izlemeden dinliyoruz şarkıları tabii ki adamın tipiyle işim gücüm yok :D.
Ama marty friedman ın saçları çok hoşuma gidiyor , jason becker in bende çok karizma resmi var mesela :Pp , myung da japonyada bi sürü hatun hayranı olan bi insan :D :Pp
euhue , kimine tipsiz kimine tipli gelir ben marty e tipsiz dedirtmem burda euhue..
şaka yapıyorum tabii ki ben sadece işin göz zevki ile ilgili olanına değindim burda hemen yanlış anlaşılmalar çıkartmayın :D
-
heheeheyyt ben geldim biri cacophony den mi bahsediyo?:))biz de seni seviyoruz death glory her zaman gerçek müzisyenin arkasındayız yanındayız..bu arada ben de metal grubu kurmak istiyorum ama metal yapıyorum diyen erkek arkadaşlarımın hiç biride disiplinli değil ve çalışmıyorlar herşeyi aksatıyorlar.yani ben burda metale gönül vermiş bir bayan olarak ağlamak istiyorum grubum yooooooooookkk
-
len şebo mebo hikaye bunlar türkiyede metal yapan ünlü bayan elemanlar yok öyle televizyonda izlediğimiz tipler de metal yapan insanlar değil yani..arkadaşlar kendimizi kandırmayalım lacuna coil ve nightwish dinleyin kalite kokuyo bilmiyorum artık..ama hatunlar metal yapabilir mi he yapar çok da güzel yapar örneklerimde görüldüğü gibi mesela bak bana eziğim,grubum olsa ne metaller yapıcam ama grup yok hem vaktim de yok akşama kadar okul ders aah ah inşallah türkiyedede böyle bayanlarımız çıkar gerçekten altyapısı olan metal tarzlar yapan..
-
Dave Mustaine varken Marty'e iş düşmez,bu böyle biline :))
Dani,Chuck bir yana,Mustaine'in karizması tartışılamazz :)))