-
ehehehe sağol kanka..bak aklıma ne geldi DEATH GLORY!!bence alanis morisette iyidir,cranberries vokalisti dolores de iyidir bunlar açılıp saçılmadan müzik yapan hatunlar.birde nightwish dinle onun vokalistide süper ve son olarak dinlemediysen lacuna coil dinle,vokalisti sıkı hatundur..hadin eyvallah
-
nightwish = tarja
ötesi yok ki :))
-
kadınlar neden müzik yapamasın ki arkadaşlar! bunu tartışmak bile saçma yani... death glory kusura bakma ama böyle bi başlık açarak müzik hakkında pekde bişey bilmediğini göstermişsin... bu güne kadar milyonlarca bayan müzisyen oldu... gizem cobain sana katılıyorum! ben de müzik ve sahne sanatlarında okuyorum ve 10 senedir viyolonsel çalıyorum ve müziğin ne denli zor bi olay olduğunun farkındayım... her önüne gelen müzik yapamaz çok haklısınız ama hatunlar müzik yapamaz gibi bi tartışma çok yanlış saçma ve de gereksiz... kadınların da gayet iyi müzik yaptığını bilenler biliyo zaten... bilmeyene ya da kabul etmeyene de sadece yazık! diyebilirim kimse kusura bakmasın :) saygılar....
-
müzik gö(t)ze hitap ediyorsa portnoy dünyanın en kötü bateristi,ayrıca ozzy de öyle ve hatta bütün metalciler,hepsi çok çirkin ve paspal!
ve bence(1 nevi sence)britney gerçekten iyi bir müzisyen,muhteşem vücuduyla küvette ölürken bile şarkı söyleyebiliyor...
-
+100
-
Bolt Thrower 15 senelik death metal grubu bass gitaristleri Jo Welch bir bayan vede hiç kopmadı gruptan disiplinli olduktan sonra herkes müzik yapar ama iyi ama kötü,Anneke var Gathering'den Nighttime Birds ve Mandylion'daki vokalleri unutulmaz, Yakında ismi duyulması muhtemel avustralyalı Virgin Black var tek gitaristleri bayan ve pek göze hitap etmiyor ( çirkin değil normal ), ama şu yeni nesil Kapağına vokalistlerinin resmini koyan Sirenia,Penumbra, Within Temptation ( sevmem Roxette'ın gothic versiyonu ) gibi gruplarda çığırtkan bayanlarda var ve bir popülarite olayı, Heart vardı çok iyi bir hard'n heavy grubuydu - Alone şarksını bilirsiniz, Jennifer Batten var Berklee de sanırım hocaydı ( ya da G.I.T ) tappingle flying of the bumblebee ( Rimsky-Korsakov'dan ) çalmıştı ve Michael Jackson'un gitaristiliğini yapan bir kabiliyetti, Vixen vardı, Meanstreak vardı ( ha bunlar dream theatre elemanlarıyla evlendikten sonra dağıldılar)....vs. vs.
Bayanlardan besteciden çok iyi yorumcu oluyor genelde ama Aziza Mustafa Zadeh çıkar ortalığı duman eder demek ki istisnalarda var
Bir çok erkek grubununda kızları etkilemek için kurulduğunu unutmamak lazım mesela John Petrucci bile ( Gökçen dikkat !! ) ilk başladığında herkes çalıyor ve kız tavlamak için filan başlamış gitara...kızların böyle bir kaygısı da yok zaten güzellerse dünya onların ve de akıllılarsa ( zaten bütün mesele burada ama haksızlık bu öyle değil mi ( calimero the chick ) )
-
arkadaşlar sağolun varolun (özellikle cc_baran, gizemcobain...) herzaman kadın veya erkek; ayrım yapmadan herkesin arkasındayız ama iyi şeyler yaptıkları sürece.. kadınlarında muhteşem bir yeteneği var tabii müziktede ama nedense bugün de, geçmişte de HVY METAL"DE bir eksiklik var,kadınlar.. yok değiller tabii.. yazdıklarınızın belki çoğunu biliyorum,bilmediklerimide en yakın zamanda dinlicem ve müziği bilen, tanıyan "müzik için müzik" yapan herkesin önünde yerlere yapışmak lazım.işte böyle arkadaşlar bir forumun daha sonuna gelmişken Türkiye"de kitap okuma oranının nekadar düşük olduğunu, insanların fikir ve görüşlere canavarca nasıl saldırabileceklerini... gördük ve bundan bi çok ders aldık :)
hepinizi seviyorum...
-
müzik gö(t)ze hitap ediyorsa portnoy dünyanın en kötü bateristi,ayrıca ozzy de öyle ve hatta bütün metalciler,hepsi çok çirkin ve paspal!
ve bence(1 nevi sence)britney gerçekten iyi bir müzisyen,muhteşem vücuduyla küvette ölürken bile şarkı söyleyebiliyor...
bu göz de sana hitab ediyor fakat benim de zevklerim ayrı bence bu insanlar müziklerini yaparken ruh hallerini dışarıya yansıtan insanlar o yüzden o şekilde doğal görünüyorlar.Sana çirkin gelebilir ama bana çok ahenk veriyor izlerken.
Ben zaten kadınların Heavy Metal olayları hakkında bu topicin en üstünde birşeyler yazmıştım tekrar yazma gereği duymuyorum...
-
serpent gökçen onu bi tepki olarak yazmıştı,o da müziğin ses ve ruhla yapılmasından yana.
öyle değil miydi yoksa??
-
kesinlikle gökçen burda yanlış anlaşılmış o da müziğin göze hitab etmediğini anlatmaya çalışıyo yani.. tamam arkadaşlar ya herkesin düşüncesi farklı tabii zaten böyle olmasaydı dünya çekilmez olurdu. Kadınların Hvy metalde erkeklerden bir adım geride olması benim gerçekten üzüldüğüm bi konu yani ben her alanda kadın-erkek ayrımı yapılmasından, kadınların ezilmesinden ve ikinci sınıf insan muamelesi görmesinden şikayetçiyim. neyseki zaman geçtikçe bunları aştığımıza inanıyorum ve burası müzik forumu o yüzden buraya kadınların müzikteki daha doğrusu hvy metaldeki konumlarıyla ilgili düşündüklerimi yazdım. düşündüklerim diyorum aslında söylediklerim hvy metal hakkındaki araştırıp okuduklarıma dayalıydı yinede kimse kabul etmek zorunda değil. kadınlar çok akıllı yaratıklar, tabii erkekler de öyle ama zaman geçtikçe bozulan bu düzen insanı düşünmeye değil soyunmaya; gösterişe itiyor. bu da insanoğlunun zihinen köreldiğinin göstergesidir...
ya bu forum fazla uzadı. garajın da eski tadı yok sanki! arkadaşlar burda çoğumuz aynı müzikle kendimizden geçtiğimiz için birlikteyiz, bilgilerimizi ve fikirlerimizi paylaşıyoruz en ufak bi düşünce farklılığında birbirimize girceksek yazık yani!!
müzik bilgim konusunda yaptığınız yorumlara gelince... tabii ki ben daha hiç bişey bilmiyorum çünkü müzik sınırsız... ben iyiyim diyorsanız bununla yetinmeye kalkabilirsiniz; bu da yerinizde saymak demektir. o yüzden "ben daha müzik hakkında hiçbişey bilmiyorum!!!"