-
bundaki tek neden rap dinleyenleri de ve metal dinleyenleri de yanina cekip iyi bi kitle yaratmat olabilir mi?? ya da para?? siz inaniyo musunuz gercekten bu tarzla kendilerini bulduklarina??
-
metal MÜZİKTİR!!! rap HİÇBİR ŞEYDİR!!! kalsik müzikle metal desen, jazzla metal desen anlarım... ama rap ve metal sözcüklerinin yanyana durması bile sakıncalıdır!!!
-
rap ayrı bir sanattır bana kalırsa,herkes yapamaz bunu,yetenek isteyen bir alandır,müzik demeyeceğim çünkü müzikten çok sadece ritim eşliğinde söz okuma sanatıdır. saygı duyarım ve işini iyi yapan rapçileri severim. rap metal diye bir tarz yoktur,olması imkansızdır,metal söz ve müzik olarak metaldir,yani teknik ve temel olarak rap tarzı bir okumaya yer yoktur. bu yüzden o tarza metal diyemeyeceğim. fondaki distortion'lu iki akor metal değildir,linkin park ve benzeri gruplar metal diye lanse edilmemelidir,rock deyin,alternatif deyin,hebele hübele deyin ama metal demeyin.
-
Aynen katılıyorum barana.Bence rock da denmemeli ama.Çünkü rock kültürüne ait hiçbirşeyi göremiyorum , rock müziğinin hiçbir felsefik değerini taşımıyor bu tür gruplar.Bence Alternatif Pop müzik filan olabilir :))
-
ritme uygun söz söylemek sanat değildir bence... ümit davala bile rapçi oldu ama birden ortaya çıkıp elektro gitarla manyak sololar atam bi futbolcu yok... "hepiniz başbakan olabilirsiniz, cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz... ama hepiniz sanatçı olamazsınız!" (ulu önder)
-
ritme uygun söz okumak büyük yetenek isteyen çok ayrı bir alan,sanat diye adlandırabilirim çünkü sanat zevke hitap edecek şekilde,büyük incelik ve titizlikle,güzelce işlenen işlere verilen addır. işini iyi yapan bu tanıma girer. denemeler vardır ve ümit davala bunun kötü bir örneği bana kalırsa. gitar çaldığını zanneden ve fade to black solosu atmakla sanatçı olunduğunu düşünen yüzlerce tip sırtında gitarlar dolaşıyorlar stüdyo stüdyo. manyak sololar atmak da kolaydır,sanat ayrı şey.
mesela ceza işini çok iyi yapıyor. uzun yıllardır metal dinleyen ve icra eden biri olarak ceza'ya saygım sonsuz,hoşuma bile gidiyor çakal :))
-
vaaay!!! manyak sololar atmak kolay demek... eğer zeus buluşmasına gidiceksen sırf senin için elekro gitarımla birlikte gelicem.... attığın "manyak soloları" duymak istiyorum... hem bana da öğretirsin... ok?
sanatçı olduğunu düşünüp stüdyo stüdyo gezenleri gerçek metal müzik dinleyicileri hiç tınlamıyor... ama rap dinliyorum diyenlerin %90'ı ümit davalayı dinliyor... göründüğü gibi adam eğitime bile ihtiyaç duymuyor..... bu da rap'in sanat olmadığını ve rap dinleyenlerin sanat için değil toplumda yer edinebilmek için rap dinlediklerini gösteriyor...
sanat, sanat için yapılır...
-
metal bence dünyada yapılan en kaliteli müzik türü. (adam gibi yapanlardan bahsediyorum).
ayrıca klasik müzikle o kadar yakın ki, zaten metallica da bunu kanıtladı s&m de.
rap ise boş beleş bir müzik türü.. nota bilgisi gerektirmeyen, sesin karga gibi de olsa insanların parasını emmeye yarayan bir müzik türü...
-
Olmaz öyle saçma şey!
-
blackened69 ;
çok boş konuşmuşsun. metal dünyanın en kaliteli müzü türü diyorsun. kaç tane müzik türü biliyorsun?? rica ederim tek tek yazıp yanlarına yorumlarını ekle. klasik müzik nedir ve ne açıdan yakındır onu da yaz. metallica'nın yaptığı metal camiasında ilk ve tek değil. temel olarak klasik öğeler var ama klasik dinlemeden metali yüceltmen acizliğindir. bakınız kendi tarzımı eleştiriyorum,siz metali yanlış algılıyorsunuz. her tarzda nota gerekir. rap yapanlar da ses uyumuna dikkat ederler. etmeyen ümit davala eden ceza olur. fazla rap kültürüm yoktur ama yapılan bazı işleri beğeniyorum. boş beleş değildir. emek söz konusu olan hiç bir kavram boş beleş değildir. bunun özentisi de var elbet,en ağır darbeyi de benim gibilerden yerler ama işine hakim yetenekli adamları karalamak siz şovenistlerin işi değildir. müziğimizi bilelim,tanıyalım,emeğe saygı gösterelim.