Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sizce rap metal diye bir tarz var midir olmali midir?(linkinpark gibi)

• SilpKnoT_noise • 13 Ocak 2005 19:39 • #447577
    beyler herkes rap e karsi ama linkinpark tarzi gruplar boyle bunu limpbizkit mi baslatti? bilmiyorum ama gercekten adamlar abarti para kazaniyorlar ve bu cok sacma bence yani nedir rapciside konserde metalciside ne alaka var iki turun birbiriyle.. herkes suan bu tarz müzik türüne yoneldi.. peki bunun sonu nereye gidicek.. bole bisey olmamalı...
  • karete • 13 Ocak 2005 19:52 • #447580
    elektro gitar rap tarzını bozuyo o yuzden pek olucagını sanmam ama elektroyu çıkartırsan olabılır ozamanda metal olurmu bılmem çünki metalın en gözde müzik aleti elektrodur yani olmaz
  • Ktulu • 13 Ocak 2005 21:23 • #447591
    Zaten bildiğim kadarıyla Linkin Park'ın yaptığı tarza "rapcore" deniyor.

• pinus_antares • 13 Ocak 2005 21:39 • #447592
    Eğer duygular buna müsade ederse neden olmasın...Çünkü müzik tamamen duygularla alakalıdır.Şu tür en iyi türdür,bu tür çok kötüdür gibi tartışmalarsa özneldir,görecelidir,kişiden kişiye değişir. Adam metal müzik dinleyince içinde her hangi bir kıpırdanma olmaya bilir.Veya rap dinlediğinde çok şeyler hissedebilir.

Bir şey hakkında müziktir,müzik değildir gibi bir yorum yapabilmek için çok çok iyi bir müzik bilgisine sahip olmak gerekir. Fazıl Say, Tuluyhan Uğurlu,Asım Can Gündüz,Fatih Erkoç vs... gibi müzik bilgini denilebilecek yerli ve yabancı büyük sanatçılar böyle bir değerlendirme yapabilir ama bizler bunu yapamayız.Yapmamalıyız da. Bu aynı zamanda bir saygı örneğidir.O tarzı sevenlere karşı ve o tarzı yapanlara karşı.
  • metaligirl • 13 Ocak 2005 21:42 • #447593
    neden senden solo atmanı istediğim için saldırıya geçiyorsun? ben senin nasıl solo attığını bilmiyorum ve dinlemek istiyorum... manyak solo atmanın ne kadar kolay olduğunu göster bana!!! çocukça bir iddia hevesi mi? gülmekten başka bişey gelmiyor aklıma... ben kendimi biliyorum... iddia hevesinde olmadığımı da! kimlik bunalmına düşüp metale heves ettiğimi nerden biliyorsun? sen benim ve bu müziği dinlemeye nasıl başladığım hakkında bilgi sahibi değilsin.. o yüzden seni kişiliğim hakkında yorum yapmaktan men ediyorum... ben diğer türlere önyargıyla yaklaşmıyorum... nerden biliyorsun rap dinlemediğimi? senin benim hakkımda söylediklerin, savunduğun rapçiler için geçerli... kültür birikimimden ancakşüphe duyabilirsin...kesin bişey söyleyemezsin zaten......
    en büyük hatan da seni eleştirdiğimi düşünmen... ben seni eleştirmedim, eleştiremem... çünkü senin hakkında hiçbişey bilmiyorum... seni, senin yazdıkların kadar tanıyabilirim ancak... sen solo atmanın kolay olduğunu ve çok iyi solo attığını söylüyorsun, ben de kanıtla diyorum... eleştirmiyorum ki... kanıtlayamazsın da demiyorum... hatta faydalanmak istiyorum.... bana da öğretir misin? gerçekten... ben senin kolay dediğin soloları öğrenmek istiyorum mesela.... senin kadar yetenekli değilimdir belki de... ama bunu kanıtlaman, kendini kanıtlama derdinde olduğunu göstermez... gel ve kanıtla...
    senin hakkında sadece bir tek konuda önyargıda bulundum... o da: tartışırken görüşlerini savunan, kinle değil bilgiyle yaklaşan biri olduğundu... ama bu yazdıkların bu tahminimi çürütmeye fazlasıyla yetti....
  • cc_baran • 13 Ocak 2005 21:59 • #447594
    bak metaligirl meydan okur gibi bir havan var,ben bunu sevmiyorum,eleştireceksin elbet,ama sen direkt laf saymışsın. buradaki insanları seviyorum,hepsi iyi insanlar ama iş müziğe gelince samimiyetlerine inanmıyorum. ukala diyebilirsin,kendini beğenmiş de diye bilirsin,haklısın da ama öyle,ben ne yapayım?? müzik yapıyorum diyene inanasım gelmediği gibi efendime söyleyeyim Satriani'nin soloları atlımaz,Vai çok çok çok kasar,Malmsteen'i zaten geç imkanı yok gibi laflara da inanmıyorum ki yok zaten böyle bir şey. manyak solo atar diyeceğiniz üç gitarist saydım,dünyanın krallarıdır bunlar. sana Malmsteen'in bir parçasını yollayayım. sonra tablarını yollayıp bir iki öneride bulunayım,2 ay içinde tam olarak çıkmazsa o parça tamam derim. yaparsın,büyük bir özgüvenle söylüyorum "yaparım" ve yapılır. olay kalitedir,zorluk değil. e şimdi diyeceksinki bu adamlar 30 yıldır bu işi yapıyor,sen ne oluyorsun be çakal?? şöyle söyleyeyim ; tecrübe,yetenek,yaratıcılıktır bu adamları özel yapan. elbette onlar gibi olmamız zor,bakınız olunmaz demiyorum,çok zor ama soloları atmak kolay. düzenli çalışınca her şey kolay bana kalırsa.
  • metaligirl • 13 Ocak 2005 22:16 • #447597
    ya ben sana meydan okumuyorum güzel kardeşim ya... allah allaaaah... ya diyorum ya ben senin nasıl solo attığını bilmiyorum... yani sen orda gelip harbiden süper solo da atabilirsin.... ben neden emin olmadığım bi konuda sana meydan okuyayım ki? ben sana: "kanıtlayamazsın kardeşim, sen satriani'nin sololarını atamazsın" demiyorum... eğer o soloları atıyosan bana da öğret diyorum.... ve GERÇEKTEN merak ediyorum....

ben 1 yıldır elektro gitar dersi alıyorum ve hala teknik öğreniyorum baran... istesen sana 2 taneden fazla metal parçası çalamam.... benim için önemli olan elektro gitar tekniklerini iyi öğrenmektir... ben Satriani sololarının atılmasına imkansız gözüyle de bakmıyorum... hatta benim idealimde Joe Satriani, Steve Vai gibi bir gitarist olmak yatıyor... eğer sen o adamların sololarını atıyosan ne mutlu sana.. ben sana bişey demedim ki... sadece gel bana çal, hatta madem kolay öğret dedim...

ben raple metalin birlikte bir müzik türü oluşturamayacağını savunuyorum... bu benim için hala böyle... senin hakkında hiçbişey bilmiyorum ki... eleştiri bile yapamam...
  • cc_baran • 13 Ocak 2005 22:35 • #447599
    peki öyleyse,tavrım için özür diliyorum,gerekli yazılarımı sildim,tutumun hakkında yanılmışım,tekrar özür diliyorum.
    burada kendi gitarımdan konuşamam çünkü eminim laf yiyeceğim,her zaman böyle olur.
  • SilpKnoT_noise • 13 Ocak 2005 22:47 • #447600
    iste problem de o .. rapcore diye bi tarz olmamali .. hardcore olacak kardesim>!!
  • metaligirl • 13 Ocak 2005 22:48 • #447601
    kimse senin gitarından konuşmanı engelleyemez... kimse de kalkıp sen iyi gitar çalamıyosun diyemez.. çünkü kimse bilgi sahibi değil, ben de dahil...

özür dilemene gerek yoktu ama yine de nezaket örneği göstermişsin.. teşekkür ederim... eğer sana haksız bir davranışım olduysa ve şahsını kötüleyecek bir sözüm olduysa ben de özür dilerim....