Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sizce rap metal diye bir tarz var midir olmali midir?(linkinpark gibi)

• thriller • 14 Ocak 2005 01:21 • #447631
    yaw abi o konunun çıkış noktasını anlamamışsın sen,bazı yazdıklarımı sildim belki bir şeylerin ucu açık kaldı ama apayrı bir mevzu o,ne inceden laf gönderiyorsun lan ? :))))

boyle forumlar zamanında çok açıldı.. ..bu forumlar 3-5 mesaj sonra tarz kavgasına dönüyor...................
    gerksiz gereksiz şeyler işte.. boşver.

forum (garaj) da da bunu bildirdim..aranjörler vs. ler yani teknik anlamda yüksek bilgiye sahip insanlar bu forumlara yonlendirilmeli..
    o insanların bilgisi karşısında belki bu saçma tartışmalar son bulur...bu forumu açan arkadaşa değil sözüm ..güzel bir forum.devamında bazı arkadaşların girdiği entryler......

burası müzik forumu diye geçiyo ama sadece müzik tarzları arasında kavgalar konuşuluyo..eminimki bir arama yapılsa cubase hakkında hiç bir yazı yoktur..veya topic açılmamıştır..gerçi bekçi makaleler şeklinde bu tarz şeylerinde o olacağını soyledii. o da olur aslında..ama hayata geçirilirse.
  • thriller • 14 Ocak 2005 01:23 • #447632
    insanlar kavga etmeye bayılıyor...belki benden bahsederler diye heralde..yukardaki insanalara soylemiyorum.genelde boyle....yani tartışmada olur ama sırf tartışmak için tartışmak olmaz....güle güle..
  • pinus_antares • 14 Ocak 2005 12:23 • #447656
    pinus_antares
    13 Ocak 2005 Perşembe / 21:39
    Eğer duygular buna müsade ederse neden olmasın...Çünkü müzik tamamen duygularla alakalıdır.Şu tür en iyi türdür,bu tür çok kötüdür gibi tartışmalarsa özneldir,görecelidir,kişiden kişiye değişir. Adam metal müzik dinleyince içinde her hangi bir kıpırdanma olmaya bilir.Veya rap dinlediğinde çok şeyler hissedebilir.

Bir şey hakkında müziktir,müzik değildir gibi bir yorum yapabilmek için çok çok iyi bir müzik bilgisine sahip olmak gerekir. Fazıl Say, Tuluyhan Uğurlu,Asım Can Gündüz,Fatih Erkoç vs... gibi müzik bilgini denilebilecek yerli ve yabancı büyük sanatçılar böyle bir değerlendirme yapabilir ama bizler bunu yapamayız.Yapmamalıyız da. Bu aynı zamanda bir saygı örneğidir.O tarzı sevenlere karşı ve o tarzı yapanlara karşı.

Diye yaşmıştım.Thriller'e bu konuda katılıyorum.Bizler bu müzik türüdür,şu değildir tartışması yapabilecek kadar bilgi sahibi değiliz. Ama thriller sende biraz sert yarmışın ortalığı be baba.Sakin ol yaow. :))
  • KorMetal87 • 14 Ocak 2005 12:49 • #447658
    Başlığı gördüğümde aynı şeyi yazmayı düşünmüştüm ama benim yerime yazmışsın zaten metaligirl
  • metaligirl • 14 Ocak 2005 15:35 • #447680
    ya thriller bişey tartıştık baranla ve konu kapandı... niye insanlar kavga etmeye bayılıyolar falan diye atıfta bulunup ortamı geriyosun ki? varsa bi düşüncen koy ortaya... yoksa da insanlar hakkında yorum yapma... ayrıca biz kavga etmedik tartıştık sadece....
  • RocKeR_man • 14 Ocak 2005 16:01 • #447681
    linkin park rap metalmi ??????
  • X-LoMBaRDo • 14 Ocak 2005 16:13 • #447683
    Geveze Yaratıklar..!

Söylenenlerin hiç biri konuyla alakalı değil! Burası(GaRaJ) kasıntı tiplerle dolmuş..! Neyi tartıştığınızı bilmeden konuşuyorsunz!
    Gelelim konuya..! Rap metal diye bir şey yok! Bir tek Nu-metal var! O da rap ten türemiş saçma sapan metal le alakası olmayan bir türdür! Ayrıca hardcore u nu-metal ile karıştırıyorlar!Alakası yok! Bütün kıt müzik zekâsı olan insanları dinledik!Burası böyle zaten! Herifin teki çıkıp Nu metal,trash metal den daha sert diyebiliyor! Bilmeyen,zekâsına güvenmeyen açmasın o çenesini! Mesele kavga etmekse bunuda en iyi ben yaparım!
  • thriller • 16 Ocak 2005 02:58 • #447805
    bu forumlara aranjörler vs. yani müzik bilgisi teknik anlamda üst düzeyde olan insanlar yönlendirilmediği sürüce bu forumlar açılır

o insanların üstün teknik bilgileri sayesinde belki insanlar boyle şeyler yazmaya utanır veya cesaret edemez.
  • KyakuZ_ • 16 Ocak 2005 12:31 • #447815
    metal MÜZİKTİR!!! rap HİÇBİR ŞEYDİR!!! kalsik müzikle metal desen, jazzla metal desen anlarım... ama rap ve metal sözcüklerinin yanyana durması bile sakıncalıdır!!!

Sende Hiç Birşeysin Daha Müziği Öğrenememişsin !!!
    Sevmediğin Müziğe yok demen O Müziğin Kalitesini Arttırır Çünkü RaP' e Yetişemessin...

Rap'te Gitar Yok Ana Kanal Yok Sadece Doğallık Var...
    Biz Gitarın Tellerini Bir Aşşağı Bir yukarı Yaparak Melodi Çıkarmıyoruz ;)
  • Phoenixlin • 16 Ocak 2005 14:00 • #447823
    Sana katılmıyorum metaligirl rap dinleyenlerin asıl %90 ı Ümit Davala yı sallamadığı gibi onla dalga da geçiyolar.. Geriye kalan % 10 rap dinleyen insanlar aslında rap bile dinlemiyolar.. Ve söz yazmak kesinlikle bir sanattır.. Bir çok metal grubunun doğru düzgün söz yazmaktan aciz gruplar olduğunu da söyliyim..