-
sadece müzik ona tanıdık gelsin ve karmaşık gelmesin,o onun en sevdiği parça haline gelir.fakat karmaşık uzun armonili parçalar ona birşey ifade etmez.aslında müzik o armonide gizlidir.fakat piyasadaki parçalrda ise duyguyu sözler ifade eder.çalan müzik zaten her zaman kullanılan kalıplardır.bu da insanlara kolay gelir .ağzında o parçanın melodisini mırıldana bilir.ama siz hiç gördünüz mü bir klasik eserin ağızda mırıldandığını, o sadece dinlenir veya enstrumanla çalınır, ağızla çalına bilecek kadar basit değil,o çok sofistike birşeydir.insanlar şuan müzik diye baktıkları şeyin yeterli olduğunu zannederler ama asıl müzik sadece enstrumanlardadır.bu kadar çeşit enstruman boşuna ihcat edilmemiştir.
-
Armoni nedir sence.Her pokhada armoni katılmazki kardeşim..
-
Vokalist olsaydın eminim "Müzik vokalde gizlidir" diyecektin. Basist olmanın verdiği bir eziklik olmasın sendeki?
(Basistlerin küfürlerini duyar gibiyim ama onlara lafım yok ben arkadaş için söyledim o lafı)
-
harbidende ne yalan söyleyim baya bi küfür ettim.müzik vokalde felan gizli değildir.müzik ilk oluştuğunda vokal diye bişey yokmuş.bütün müzikler şimdiki tabiriyle enstrümantelmiş.
bas gitar grubun temelidir.hangi enstrümanı kullanırsanız kullanın hiçbir enstrüman bas gitarın yaptığı görevleri yapamaz.bir parçada davul yalnızca ritimleri verebilir.klavye ya da gitar altyapının sadece bir bölümünü verebilir ve yine aynı enstrümanlar üstyapı dediğimiz melodiyi çalabilir.oysa ki bu görevlerin hepsini birden yapan tek enstrüman bastır.yani bas gitar hem ritim tutar hemde armoniyi besler.
tabi senin gibiler basçıların ezik insanlar olduğunu düşünür.ne acı :)) basçıların arka planda olmaları hiçbir zaman onların eziklik duygusu hissetmelerine neden olmamıştır.çünkü onlar arka planda gibi gözükselerde aslında en ön planda olan grubu kurtaran adamlardır.bu nedenle basçılar hakkında konuşurken biraz daha bas hakkında bilgi edin ve öyle konuş.
-
bas gitar iyidir...güzeldir...
votka da güzeldir...
-
O lafı basçıların geneli için söylemediğimi belirttim. Ben de biliyorum ki müziğin gidişatını baterist ve basistin uyumu belirler. Geri kalanlar bunların üzerine oturtulur. Ama genel olarak biraz geri planda kaldıkları için bazılarında (Bak, bazılarında diyorum küfür et me yine ;) biraz eziklik hissi olabilir. Söylemek istediğim buydu. Sözünü geri al ;)
-
ya kardeşim bas hiç geri plan da olurmu?mantıklı olmaya davet ediyorum seni..bi basçı olarak tepkisiz kalamadım,kalmam..eminim bas gitarı eline hiç,ya da 2-3 kez almışsındır.o duyguyu anlayamazsın,anlasaydın böyle bi vesvese yapmazdın dostum..
-
ya kardeşim bas hiç geri plan da olurmu?mantıklı olmaya davet ediyorum seni..bi basçı olarak tepkisiz kalamadım,kalmam..eminim bas gitarı eline hiç,ya da 2-3 kez almışsındır.o duyguyu anlayamazsın,anlasaydın böyle bi vesvese yapmazdın dostum..
-
guadalahara ya katılıyorum o açıdan..
-
Konunun sizinle bir alakası yok diyorum. Topiği açan arkadaş için söyledim. Bu kadar tepki vereceğinizi sanmıyordum. Ben size dil mi uzattım, ya da enstrümanınızı mı kötüledim? Ben de severim bası ve elime almışlığım da vardır. Diyorum ki basçıların çoğu vokalist ve gitaristlere göre geri planda kalıyor. Siz değilseniz üstünüze almayın, ortamı germeyin. Tartışma çıkarmak için yazmadım bu topiğe. Ben kapattım bu konuyu. Hadi iyi bakın kendinize güzel ülkemin güzel basçıları...