Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

manga'yı sevmeyenlere duyurulur...

• -TeUFeL- • 9 Ağustos 2005 10:23 • #480824
    mangayı neden severim neden sevmem

manga türkiyede olmayan bir tarzı tanıtmaya çalıştı cesareti olan insanlarmış ve şuan konuşuyosak bile demek ki bazı şeyleri başarmışlar...
    neden sevmem linkin park'a aşırı benziyo solisttte ses yok.davulcu her şarkıda neredeyse aynı çalıyorlar.çok fazla ağır eleştiri yapmakta olmaz.belki birgün ticari kaygılardam kurtulup adam gibi birşeyler yaparlar:)
  • firatram • 9 Ağustos 2005 10:46 • #480825

ki ama albumden once adamların ankarada adam gibi metal yaptıklarını biliyormuydunuz
  • minasius • 9 Ağustos 2005 11:17 • #480826

Manga tarz olarak Linkin Park a çok benzetiliyor. Ancak sırf onlar mı? hayır. Gitaristlerindeki hareketlere dikkat ederseniz SOAD 'ın gitaristi gibi abuk subuk psikopat görünmeye çalışıyor. Aynı hareketler Limp Bizkit 'in eski (konserlerde ve kliplerde sürekli yüzünü ve vücudunu boyayan arkadaş) gitarsitinde de vardı sanki ama o daha orjinal tabi ki. Limp Bizkit demişken, Manga nın vokal bence Fred Durst den epey etkilenmiş ve şapka-gömlek kombinasyonunu epey uygulamış. Hatta gömleğin yaka düğmesini de kapatması bana hemen Fred Durst u hatırlattı. SOAD benzerliklerine dönmek istiyorum hemen: Davulcu kel ve uzun keçi sakallı olmasından dolayı SOAD davulcusu John Dolmayan a çok benzemiş.

Vel hasıl kelam; sürekli Nu-metal deniliyor ancak bildiğim kadarıyla Korn nu-metal yapıyor ve Linkin Park la benzer yanları çok az. Müzikleri sert olabilir ama ben Linkin Park ı "rapcore" klasmanına sokuyorum. Haliyle Manga da rapcore yapıyor bence. Linkin Park ı motomot almıyorlar bence. Çünkü Linkin Park ciddi anlamda bir tarz yakalamış bir gruptur. Çünkü ilk kez çift vokal varken birinden rap diğerinden melodik lirik dinliyoruz. Bence Linkin Park bu konuda devrim yapmıştır. Manga yanına bile yaklaşamaz tabi ki...

Son söz: Manga ilk izlenimlerime göre tarzını değiştirmezse Türk müzik tarihindeki tek şarkılık gruplar tayfasına katılacaktır.
  • calista • 9 Ağustos 2005 11:58 • #480827

bencede manga linkin park bozuntusu 2. el linkin park tayfası üstelik o tarzlarındaki özentilik adamı deli eder
    daha önce tanınmadan önce yani ankarada adam gibi metal musik yapıyolardı ama ne olduysan birden linkin park sevdaları tuttu hatta bunları aşıpta özentiliğe başladılar.sonra populeritelik hoşlarına gitti ve genelde 9-15 yaş arası çocukların eğlenceleri hallerine geldi ve fanları genelde bu yaşlarda üstelik sahnede ise iğrençler
  • çok yumuşak • 9 Ağustos 2005 12:12 • #480828

türkiyede baz1 gruplar hariç çogu özenti be kuzum mangayla is bitse ya bu sark1 süper ya guanoapes open your eyes müthis...sabahtan beri onu dinliyorum..
  • SoadTrFanSite • 11 Ağustos 2005 03:02 • #481001

Bence de durum bundan ibaret yani bir iki alaturca melodi katınca özgün olduklarını mı sanıyorlar bunlar acaba...Linkin Park'ın yandan yemiş Türkçe versiyonu hatta daha da abartılı hip hop bozması...Tek sevdiğim yanları ise düet parçalarının baya güzel olması ama onu da düetteki partnerlerine borçlular sanırım...
  • NaTRoN • 21 Ağustos 2005 05:04 • #482145
    mangamı o kim be :)))) dunku boklar olemi bir karı cizerkende ondan emirmi alcam bırakın yaaa
  • Under My Skin • 21 Ağustos 2005 13:31 • #482201
    siktir git !
  • Lizard Kinq 88 • 23 Ağustos 2005 12:25 • #482368
    ne yanı hersey muzık adamlıgımı? Daha muzık adamı olmanın ne anlama geldıgını bılen yok su turkıyede ve herkes abuk sabuk kavramlar atıyor ortaya yok muzık adamlıgı,yok muzık adına allah ben muzık adına muzık yapmam eglenmek ve eglendırmek adına muzık yaparım muzıgı guzel yaparım kendımce begenen begenır begenmeyen begenmes umrumda olmas muzık adına yapmak ne demekse anlamını bılmedıgınız abuk sabuk kelımeler uretıp nasılsa gerızekalı turkıyem anlamadıgı kelımelere vuay adam dokturuyo der mantıgıyla cok yolunuz var daha.... Senın muzık adamı dıye adlandırdıgın adamlar su ınsanlardan farklı pek bısey yapamıyo ha bıras daha calısıp daha farklı seyler ya da YAPILAMAZ seylermı senın saygını kazanıyo hayatta basarılar
  • Lizard Kinq 88 • 23 Ağustos 2005 12:34 • #482369
    allahtan gıdıyorum bulgarıstana allahtan burda yaptıklarımı yayınlamıyorum subjektıf gerızekalı ınsan furyası muzık yapmak bu adamlarca bır ıkı uc dort saatlerce calısıp sonra abuk yabancıları taklıt edıp vaaay muzıgın kralları deyıp taklıt etmekten ıbaret lafa gelınce mıllete ozentı dıyen asla kendı ozenmıslıgını kabul edemıyen komplekslı turkıyeme .Bu ınsanlara bısey begendırmek adına muzıkmı yapıcam sımdı ben ne yanı sıze kendımı begendırıcem ne ıcın?Muzık adına vaaaaaaay muzık adına off ne agır laf be kendımden gectım muzıgın M sınden haberınız yok gıbı laflar taklıt ve taklıt ve taklıt onyargı kompleks bosluk ve esıttır turkıye burun buradan yakın