Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Muzik cahilleri sizi -''-muslum babadan ne olurmus'' ayrım yapın siz!!!!!!!

• firatram • 13 Ağustos 2005 21:14 • #481284
    ulan ibrahim tatlısesi,muslum gursesi elestiriyorsunuz...pekala okuyun sunları:
    deja-vu adlı grup sazla rock yapıyor...muslum gurses gibi sesi olan bir adam ise nirvananın sarkısını soyleyincemi ters oluyor..siz bu kafayla anca takılan cinslerden olursunuz...ibrahim tatlısesleri elestiriyorsunuz ama adamın sesi var neden inkar ediyorsunuz..onemli olan muzikal degeri degilmi...aklınıza esen muzigi dinliyorsunuz...muzikal degerlerde cok onyargılı davranıyorsunuz...oysa daha neler var...arabeskde bir muzik...
    keske birazda turku dinleseniz..birazda farklı tarzlar dinleseniz...
    muzikle biryerleriniz havaya ucuyor...sonrada tıpkı amerikan gencligi oluyorsunuz...hep kurban,system,sebnem ferah diyorsunuz...kime anlatıyorum ben ya!!!!!!!!!!!!!!!
    yine not:herkes alınmasın umarım birileri cıkacaktır...
  • ArchangeL666 • 13 Ağustos 2005 21:52 • #481289
    zaten bu gençlik yüzünden o dandik gruplar piyasa oluyo ki..

asılların bi kısmı belki suyun üstüne çıkıyo ama gerisi hep aşağıda...
  • kutay__ • 13 Ağustos 2005 22:06 • #481292
    arabesk ciddi orkestrasyonu olan ve icrası cok zor bir müziktir. beğenip beğenmemek tabii ki tercih meselesi ama solist (ibo) doğaçlama yaparken inanılmaz bir uyumla 20 kişilik orkestra da doğaçlamaya başlarsa ben o müziğe saygı duyarım. müslüm gürses ise bence çok başarılı bir sanatçı. çünkü beğensenizde beğenmezsenizde adam kendi tarzını yorumunu oluşturmayı başarmış. müslüm birisi gibi söylemiyor, insanlar müslüm gibi söylemeye çalışıyor.
  • firatram • 13 Ağustos 2005 22:18 • #481297
    ciddi soyluyorum siz gercekten anlıyorsunuz bu isten hem dogru soyluyosun dandik piyasayı elestiriyorlar ama kendileri sebep oluyorlar bu piyasaya
  • drummist • 13 Ağustos 2005 22:45 • #481310
    müziğin osu busu olmaz arabesk te dinlenmelidir icabında gotik te. yalnız şunu anlamıyorum bazılarının övdüğü grupları 4lü diye birşey duymuşlar şarkılar bundan ibaret. neymiş adamlar coşturuyormuş. kafa bir milyon tabii salla kendini o tarafa bu tarafa pogo mudur nedir ondan sonra eğlendik. bence rock müziğinde gündeliği var artık. yani ertesi gün unutulan şarkıları malesef. esef....
  • Nofx • 14 Ağustos 2005 01:55 • #481333
    deja-vu adlı grup sazla rock yapıyor

Bunu tek yapanın veya ilk yapanın dejavu olduğunu zanneidyosan yazık valla o kadar yazıyı silmen gerekir..
  • ville89 • 14 Ağustos 2005 03:37 • #481336
    ben enstrümanlarının hakkını veren herkese saygı duyarım.. bu nedenle de manga,dman gibi grupları sevmem.. Ancak arabesk bir orkestra işi.. Orkestra demek armoni demek ve armoni de müzigin en temel ve en önemnli ögelerinden biridir.. Bu nedenle bu orkestraya ve onun hakkını veren vokallere saygı duyarım... fakat bu her arabesk SÖYLEYENE saygı göstermem gerektigini göstermez..Ama müslüm baba büyük sanatçıdır ve boyle rock olaylarına girmesi de güzel olmuş bence...
  • archDEluxe • 15 Ağustos 2005 11:10 • #481480
    arabeski eleştirmek dersen haklısın.. bu bir müzik türüdür ve eleştirilmesi tamamen yanlıştır.. yani barok dönemindeki heykeltraş ve ressamların bir kaçı çok afedersiniz hacetlerini giderip bunu müzelerde sergilemişlerdir..buna sırf bazı entellektüel çevrelere yalakalık olsun ve sırf kendi kimliğini tanımlama amacıyla sanat diyen zihniyet arabeski eleştirir. buna karşılık aynı kaygıyla (bi takım adamlara bi takım ortamlara katılbilmek için, kendini bişi zannetmeye çalışma amacını güden) yeniyetme, ve müzik körü rockerlar da aynı yönü yol edinmişlerdir.. bu kesinlikle sanatın kimliğini cahilce maskelemektir..ayrıca eleştirmek için teknik anlamda işin ne kadar zor olduğu bir ölçüt olmamalı(kişisel fikir)...
    bununla beraber kişilere yani icraatçilere saygı kesinlikle zorunlu eğildir...sanat evrensel olabilir ama etik kesinlikle olamaz...ne ibrahim tatlıses ne de müslüm gürses...bu kişilere kimse saygı duymak zorunda değil..ama sırf bu adamlardan dolayı da arabesk kötüdür demek büyük bir cahilliktir...

not: ben barok döneminde yapılmış olan hiç bir icraati eleştirmiyorum......hatta sanat toplum için değil; sanat sanat içindir felsefesiynen barok dönemini destekliyorum bütün kalbimle....:P
  • ScarFace • 15 Ağustos 2005 11:26 • #481483
    bence siz olaya farklı yaklaşıyorsunuz.Bir insan çıkıpta arebeskten hoşlanmadığını söylediği zaman hemen saldırı oluyor,konuşulan konu sen rocktan başka birşey dinlemezsin,özentisin..bu yanlış.Herkes aynı şeyleri beğenmek zorunda değil ve bunu burada söylemesinden daha doğal birşey olamaz.Ben arebesk,pop harici herşeyi dinlerim.Bu iki müzik bana uzak ama ben kendimce yorum yaparım pop müzik dinleyen de adammı dır be...arebeski krolar dinler dememem...Sizde bu paralellikte bakardanız daha doğru olur.
  • metalkuzucuk • 15 Ağustos 2005 11:30 • #481484
    müslüm baban1n sesi rock müzige yatk1n abi mizac1da sark1lar1 coverlay1p söylesin iste