-
december arkadasımız kotu niyetli olmadan sormus dizi meselesini..dexter hollandın yoklugunda adio gıcıklık gorevini ustlenmiş.birisi six feet under yazmış.sonrakiler hep yabancı dizi ornekleri vermiş...bi tane kıracın aliye müziği diyen yok..mesela..(sadece ornek)...ayrıca yuzde 95 inizin nicki yabancı...ee ben bişey demiyorum artık..
-
Herkes türk müziklerini sevmek zorunda değil ki...
-
yoo ben seviyorum aliyeyi müzinide seviyorum
-
senin adın şerafettin mi abi benimki öyle de ondan soruyorum :-)) bu arada ilgili olsun ben tv izlemem ama mustafa hakkında herşey'in soundtrackı güzeldi çok severim yani yok öyle bir şey güzel olanı severiz din dil ırk cinsiyet ayrımı yoktur ehe ehe başka yerde de yazmıştım sanki bunu ben...?
-
Lan aklımıza geleni yazıyoruz işte amma abartıyosunuz..
-
katılıyorum.. kötükedi herkes istediğini dinler, bundan sanane:S elalemin derdi seni mi gerdi. hem dinleyen dinliyo türk gruplarını merak etme. misal ben:) ama burdaki çoğu insanın müzik zevki oturmuş durumda ve bu saatten sonra da kimseyi türkçe dinlemeye ikna edemezsin. dinleyeceği varsa zaten dinliyodur, yoksa da dinlemiyodur.
-
çok hassas bir konuyu ele almışsın kardeşim..buna cesaret ettiğin için seni kutluyorum..
her konuda olduğu gibi bu konuda da objektif olmaya çalışıcam..
bende isterdim ki; "Hangi filmden sonra ''Bu SANTRACK'ı BULMALIYIM'' Dedin??" başlıklı bi topicte bahsi geçen filmler türk filmleri olsun..yani insanların naözenti bir şekilde iyiye iyi demesini çok isterdim..bu durumda ortaya şöyle bi soru çıkıyo(ki bu soruyu her türk birbirine sormalı)...
acaba türkler bu işi gerçektende beceremiyo mu? yoksa insanımızda yabancı malzemeye karşı aşırı büyük bi ilgi, alaka ve özenti mi var?
-
bu işi beceremeyen türkler de var yabancılar da var.. beceriksizlik veya başarısızlık türklere özgü bir kavram değil (!) ama bunun yanı sıra yabancılığa özenmiş insanlarımız da mevcud olsa da bu genel olarak insanların türk film müziklerini sevmediği veya türkçe müzik dinlemediği fikrini doğuramaz.. bakın bir sürü insan yazmış 'ben türkçe dinliyorum' diye.. hep olumsuzları kale almak yerine onlara da biraz kulak kabartalım bence...
saygılar...
-
Hayret bir şey ya!.. Ne yapayım sizi ikna etmek için, tutmuş özenti diyorsunuz.Öyle oluyo yani, ben ne yapayım, neye kime özeniyorum ayrıca?Yabancı bir filmde şarkı dikkatimi çektiyse yazarım.Yoksa soundtrack o kadar dikkat çekici bir şey değil.Kaldıki kimse mesaj başına 20-30 film yazmamış, herkes 2-3 film yazmış.Yani soundtrack'e daha çok yabancı filmlerde dikkat etmişler.İlle bir övgü istiyorsanız, yerli yapımlarımızı övebileceğim tonla konu var.Ama soundtrack bunlardan biri değil.Yerli müzik dinliyorum, dinlemeyeni de kınamıyorum, ki o özenti falan da değildir.Müzik evrenseldir.Kaliteli olan dinlenir.Yerli kaliteli yapımlarımız yok mu, var, sırf metal değil bu sefer kaliteli veya kaliteli sayılabilecek(bana göre) ne varsa yazıyorum.Yerli yapımları merak edenler buyursun dinlesin.
1-UÇK Grind
2-Hecatomb
3-Morbund Oblivion
4-Consume
5-Freedom Gray
6-Cenotaph
7-Soul Sacrifice
8-Gates of Eternaty
9-Dawnfall
10-Episode 13
11-Crossire
12-Almora
13-Abraxas
14-Catafolque
15-Cem Köksal
16-Ahmet Kanneci
Öff, daha tonla var ama bu sinirle bu kadarı geldi aklıma.Unuttuğum sanatçılardan beni duyamasalarda özür dilerim.. Ayrıca C/P yapmığım için neredeyse sırf metal oldu, ama idare edin artık..
-
Diyelim ki bir kaç spesifik örnek dışında Türk Müziği beni çekmiyor...Ne yapacağız?!?