Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Tarz sınırlaması..cılar,cilar,culur,cülür...

• beklicem321 • 29 Eylül 2006 16:59 • #514569
    :S
  • melodic_satan • 29 Eylül 2006 18:39 • #514587
    ikiside isyan ediyo ama
  • Necrophilliac • 29 Eylül 2006 22:03 • #514604
    "Bu ne büçüm hayat, a*uğa goyyüm." demek var.

"N.A.T.O. is just a fucking lie." demek var.Neye isyan ettiğini tam olarak bilmek var."Türküler" adı altında duygusuz müzik yapmak var.

İsyan edebilirsin, ama sokakta "Fuck you!" diye bağıran adamın eline gitarı verince Agnostic Front falan gibi gruplar çıkıyor.Bu gruplarında metal müzikte bir yeri var, ama metal müziğin temelinde değiller, sadece bir alt tür.

Yani, o işler öyle değil:)
  • melodic_satan • 1 Ekim 2006 19:46 • #514718
    bu kısa ama öz bilgilendirme için sağol teşekkür ederim
  • dexter_holland • 1 Ekim 2006 22:41 • #514732
    Çok sevgili psychedelian ya da her neyse,
    Pop=popüler yani insanlar tarafından tutulan demektir. Klasik, caz, folk gibi müzikler dışındaki mtv ve bilimum kanallarda çıkan (hatta çıkmayanları da vadır) her türlü müzik poptur aslen. Pop müzik kendi arasında enstürmanlarına, sözlerine göre metal, rock, rap falan filan gibi bilimum bölümlere ayrılmış. Ama günümüzde bu türlerin hiçbirine girmeyen türlere pop diyoruz biz. Ve -lütfen yanlış anlama, terslemek için söylemiyorum- hangi müzikte derinlik olup olmadığını söylemek ne sana ne de saygıdeğer ekşisözlük yazarlarına düşer. Bana göre death metal kuru gürültüdür fakat kimisi onunla coşar, tüyleri diken diken olur. Sana göre "pop" derin değildir ama en harbi delikanlıyım diye dolaşan abilerimizi bile hüngür hüngür ağlatan pop şarkıları mevcuttur.

Beni hatırlayan varsa buralarda bilirler ne kadar nefret ettiğimi türlere hakaret edilmesinden. Belli sanatçıları, grupları sevmiyor olabilirsiniz fakat o türde müzik yapan bütün grupları dinlemeden bir türe hakaret edemez, boş diyemezsiniz.

Konuya gelince biraz yağcılık gibi olacak ama AYŞA kalbimden geçenleri olduğu gibi iletmiş. Ona <3 yolluyorum bir sürü. En azından kendim için konuşayım, bana kenidini tanıt deseler belli kalıplara sokamam kendimi. Bir çok karakterim var benim (şizo durumu yok, merak etmeyin) Pek çok şeyin bütünüyüm ve bu da dinlediğim müziğe yansıyor ister istemez. Ve bunula guru duyuyorum. Aynı zamanda tek bir türe bağlı kalanlara da acıyorum.
  • astoldby_me • 14 Ekim 2006 00:11 • #515240
    çok saçma yaa.. bu kalıpları uyduran kim ki? farklı olduğunuzu zannederken birbirinize benzediğinizin farkında değil misiniz?

metalci şunu yapar bunu yapar, punkçı şunu yapar bunu yapar. herkes kendi dinlediğini savunur tabi.. aykırıysanız neden onların kurallarına uyuyorsunuz? ona benzicem bunun gibi olcam çabalarıyla şu-cu bu-cu olunmaz. müzik şekilden ibaret değildir arkadaşlar. dinlediğinin felsefesini bilmeden dinleyen adamlar yalnızca onu şekilden ibaret görür ve öyle görünmek için -mış gibi yapar.
    dinlediğini çözmüş adam ise dinlediği müziğin şekille bi alakası olmadığını bilir death dinlese de klasik müzik dinlese de hayat tarzını müziğe göre değiştirmez çünkü kişiliği oturmuştur. hayat tarzını müziğe uydurmaz, en başından ona göre seçer dinlediği müzikleri. sorgulayan bi insana arabeskçiler komik gelebilir dinlemez. ama sorgulamayana komik gelmeyip dinlenebileceğini de kabul eder.
    gerçek müziğin şekille bi alakası yoktur yaz sıcağında siyah giymekten ve punk starlar gibi sokağa çıkmaktan vazgeçelim arkadaşlar böyle giderse hepimiz birbirimize benzeyeceğiz..
  • Soulforger • 15 Ekim 2006 00:14 • #515344
    Kalıplar Saçma Değildir , Gereklidir

Dinlediğin müzik tarzının bazı etkileri üzerine kesinlikle yansır ve bunun olmamasını iddia edecek insan "bence" saçmalamış olur.

Metal'i örnek alayım (çünkü bilgim o konuda) , metal dediğin şey (heavy metal'i baz alıyorum) sadece müzik değildir. Ayrıca bir başkaldırıştır , bir isyandır. Belki klasik bir cümle oldu ama bu böyle. Bu başkaldırış ve isyan kelimelerinden kastım belli şeylere karşıdır. "Asi Gençlik Tripleri" değil bu bahsettiklerim.

"Metalci" olmak basit bir şey değildir. Önce gerçekten bu müziği gerçekten seviyor olman lazım. Hazmetmen lazım sağlam grupları. "Metal kültürü" denen şeyden haberin olması lazım , onu da öğrenmen lazım.

Peki artık neden "metalci" lafına saçmalık olarak bakılıyor? Neden eskiden korku ile karışık saygı gören bu tür böyle ayaklar altına alındı? Çünkü Türkiye'de rock "anaakım"a kaydı. Piyasadaki bir kaç grubun bir kaç şarkısını dinleyen kardeşler kendilerini "metalci" ilan etti. Metallica'dan "N.E.M" dinleyen "ben metal dinliyorum" diyebildi. Sonuç ne oldu? "Metalci" kelimesine ve/veya "Metallica"ya karşı bi kitle oluştu.

Dikkat ederseniz "özenti" dediğimiz kesimin elini attığı şeylere karşı bir kitle oluşuyor. Bu kitlenin de ne kadar sağlıklı "düşüncelerle" ortaya çıktığından şüphe ediyorum. Evet gerçekten düşünen ve bunların saçmalık olduğu sonucuna varan bir kitle var , düşünen insana saygı duyarım. Fakat geri kalanlar sadece bu "kalıp" düşünceleri hiç sorgulamadan "evet , metalci lafı saçmalıktır" diyen insanlardan oluşuyor ve açıkçası bu gerçekten de çok sinir bozucu bir durum.

"Metalci" lafı saçma değildir. Bu lafı garaj'da belki 10. , belki de 50. kez savunuyorum. Dünyada da bu laf için bir sürü alternatif üretilmiş (headbanger , metalhead , metaller vs...). Neden saçma olsun ki? Bu türü dinleyen milyonlarca insan arasında elbette ki bir çok ortak özellik olacaktır değil mi? Bu ortak özellikleri taşıyanları belli bir isim altında toplamak niye saçma olsun? Nasıl ki siyasette sosyal demokrat veya komünist gibi sınıflar var , madem ki ressamların çalışmaları sürrealist , natürmort vs. diye ayrılıyor , madem ki edebiyat bile çeşitlere ayrılıyor , müziğin de çeşitlere ayrılması son derece normal , ki insanların sağlıklı tüketim yapabilmesi açısından bu son derece gerekli bir şey. Eğer müziğin çeşitleri varsa dinleyenlerin de çeşitleri vardır. Ben bunda kesinlikle hiç bir anormallik göremiyorum. Eğer varsa da -olabilir gözümden kaçmıştır- buyrun yazın tartışalım.

Ben tarz konusunda sadece metal açısından konuştum çünkü o konuda bilgi sahibiyim. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
  • astoldby_me • 15 Ekim 2006 22:23 • #515428
    Kalıplar Saçma Değildir , Gereklidir

kendini sınırlamak benim karşı koyduğum.. yoksa ne dediğini tabi ki anlıyorum ama toplum kendi kendine oturttuğu kalıpları yenilemediği sürece ilerleyemez. müzik için de böyle bu..
    metalci şunu yapar/bunu yapmaz düşüncesi beni rahatsız eden. yani metal dinliyor diye pembe renkten iğrenmemeli, pembe renk sevmediği için metali kendine yakın bulmalı insanlar. bu sadece bi örnek tabi.
    demek istediğim metali veya diğer müzikleri dinleyen insanlar onu yaşamlarına uyguladığı sürece zaten herşey bi bütünlük içerisinde olur ve kendini -ci,-cı gibi sınırlamaya/tanımlamaya ihtiyaç duymaz.
    kendi zevkini kendi yaratır kimse onu alakadar etmez.
    neyse bu böyle gider.. ne sen vazgeçersin gerekli demekten ne ben vazgeçerim toplumun yarattıklarıyla uğraşmaktan.. en iyisi görüş ayrılığı de kapat gitsin..