-
Karşıyım.
-
Arabeske Karşımısınız?
Bir seni düşündüm bir de kendimi diye bi şarkı vardı,ne severdim :)
Sonra Orhan Gencebay - Dil Yarası...
-
Arabeske Karşımısınız?
müslüm 4ever :p
-
Arabeske Karşımısınız?
geçen gün arkadaşıma gittiğimde açtı alaturka starı mecburen izledim itiraf etmeliyim ki eğlendim zaten doom metal de dinlerim arada arabesk ruhumda var:P orhan baba'nın bir şarkısı vardı müthişti ismini çıkaramadım adam yazmış cidden dinlerken sözlere dalıp gidiyorsunuz eheh ben arabeske doğru kayıyor muyum ne:P işin şakası tabi dinleyeceksin arada değişiklik oluyor:)
heh buldum aşk pınarıydı adı o nasıl bir şarkıdır ya müthiş:P
dayanamayıp sözlerinin bi kısmını yazıyorum:))
Şimdi arıyorum aşksız günlerimi
Meğer zehirlemişim kendi kendimi
Aşk pınarı değil dert pınarıymış bu
Kaybettim yarınımın ümitlerini
Ümitlerini ümitlerini
Kaybettim yarınımın ümitlerini
Sevmemek elde değil zamanı belli değil
Bir canım var yaşarım bende değil
Bir canım var yaşarım bende değil
-
Arabeske Karşımısınız?
O değilde böyle alem olur türk sanat müziği felan söylenir ya çilingir sofrasında...Ne güzeldir ya o :)
-
Arabeske Karşımısınız?
bigün moda dönüşü hemen iskelenin ordaki dernekte türk sanat müziği söyleyenler toplanmış söylüyolardı dayanamayıp daldık içeri müthişti ya acayip sevindiler bizi görünce teyzeler amcalar:))çilingir sofrası yoktu ama çay ve simit de iyiydi:p
-
Arabeske Karşımısınız?
Arabesk bence Zavallıların Müziği Kendine acı çektirmekten zevk alan psikopatların müziği. Adamlar acı çekmeden birtürlü mutlu olamıyorlar. Yapanlarda dinleyenlerde Bence hasta ruhlu.
-
Arabeske Karşımısınız?
karsi degilim ben!orhan babaaaa!!!!!hafif alaturka ve arabesk karisik ve raki beyaz peynir..ramazan..gunaahh!!
-
Arabeske Karşımısınız?
ne kadar acımasızsın..ya da ne kadar ezbercisin..bence bu konuda biraz daha araştırma yapmalısın dostum..müzik beşeri bir durum..insan gibi..sana orhan tekelioğlunun pop yazılarını önerebilirim.bence faydalı olabilir..herhangi bi türü anlamak için sadece kulak vermek hiç yeterli değil bence..o dönemin sosyo-ekonomik şartlarını anlamadan değerlendirirsen yanılma olasılığın çok yüksek bence..ayrıca arabesk t.c tarihinde bürokrasiye karşı kazanılmış bi halk zaferidir..çünkü ortak bi beğeninin ürünüdür ve de müzikal olarak da çok kaliteli örnekleri vardır..ciguli bence olağandışı bi müzisyen..biraz daha düşünebilirsin bence hoşçakal..
-
Arabeske Karşımısınız?
kambyses;
Yani ben böyle bir yorum görmedim.Arabesk Arap müziği?E iyi abi sen bilirsin.. Ama bence arabeskin herhangi bir milletle alakası yok.Kaldıki Ezan'la Arabeski nasıl bir tuttun onu da anlamadım.. Arabesk kültürü gerek yaşam tarzı gerek melodi vb. olara çok uzak Ezan'dan ve kültüründen.Arabesk'e bir müzik olarak karşı çıkmak zaten faşizan bir düşünce.Yani "Arabesk olmasın, ne o öyle, bütün arabeskçiler ölsün!" veya daha yumuşak bir dille arabesk yok olsun demek bir müzik türünü kaldımayı istemektir.Bir ırkı yok etmek gibi birşey bu, müzikte soykırım.Ha arabesk yaşam tarzına karşı çıkmaın marjinal bir tarafını göremedim, senin düşüncene göre hepimizin içinde kendini jiletleyen bir insancık var.Öte yandan;
Arabesk yaşam tarzında yaşayan insanların üzerinde durulması gereken özellikleri bence, acı çekince bir sorumluluğu yerine getirmiş biçimde huzur dolmaları.Tabi Arabeskten böyle toplumsal bir sorunmuş gibi bahsetmek pek hoş değil zira o zaman bende toplumsal bir sorunum.Şarkıda inleme mi olurmuş:D Ve daha önemlisi yaşam tarzlarından biz sorumlu değiliz.Ha onlar da ramazanda içki içeni dövemez o ayrı.
Karşılıklı sevgi saygı diyorum.